Köttgryta
När jag gör köttgryta bli alltid köttet segt. Varför blir det så? Som ikväll då har jag gjort en viltgryta med älgkött. Såsen blev jättesmarrig men köttet lite småsegt. Ändå fick det koka i 40 minuter. Finns det någon som vet?
Kommentarer
Postat av: Erika
Jag är ju förstås helt fel människa att svara på detta men jag TROR man ska försteka köttet på nåt sätt... Fråga mej inte hur eller så. Ke vet nog!
Postat av: KOCKEN
Först steker man köttet för o stänga porerna..sen koka köttet med massa fina kryddor,lök,morötter etc..länge länge..40 minuter låter fjuttigt..
långkok är bra..ju längre ju mörare..gärna flera timmar om man har tid..sen är det bara att reda av o njuta..smaklig spis!
Postat av: Ida
Jo jag stekte det först. Men man ska alltså ha i den längre. Tar inte vätskan slut då?
Postat av: Ashmeth
NÄ
Postat av: Ke
Nä, Ke ve inte :) Jag har aldrig lyckats med mitt kött, hur 17 gör man?
Trackback