Köttgryta

När jag gör köttgryta bli alltid köttet segt. Varför blir det så? Som ikväll då har jag gjort en viltgryta med älgkött. Såsen blev jättesmarrig men köttet lite småsegt. Ändå fick det koka i 40 minuter. Finns det någon som vet?

Kommentarer
Postat av: Erika

Jag är ju förstås helt fel människa att svara på detta men jag TROR man ska försteka köttet på nåt sätt... Fråga mej inte hur eller så. Ke vet nog!

2007-10-26 @ 21:32:21
Postat av: KOCKEN

Först steker man köttet för o stänga porerna..sen koka köttet med massa fina kryddor,lök,morötter etc..länge länge..40 minuter låter fjuttigt..
långkok är bra..ju längre ju mörare..gärna flera timmar om man har tid..sen är det bara att reda av o njuta..smaklig spis!

2007-10-26 @ 21:36:39
Postat av: Ida

Jo jag stekte det först. Men man ska alltså ha i den längre. Tar inte vätskan slut då?

2007-10-26 @ 21:40:03
Postat av: Ashmeth

2007-10-27 @ 09:13:01
Postat av: Ke

Nä, Ke ve inte :) Jag har aldrig lyckats med mitt kött, hur 17 gör man?

2007-10-27 @ 18:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0