Bullerbyn

En regnig och tråkig förmiddag resulterade i ett besök i Bullerbyn. Jag och Nicklas tog bilen och åkte ditt. Vi hade image49tur som hade uppehåll hela tiden tills vi åkte hem igen. Vi var de enda som inte hade barn med oss, vi var också de enda svenskar där tror jag. Tyskar och danskar överallt.

På vägen hem stannade vi i Lönneberga för att träffa Emil. Han satt i sin bod och täljde gubbar.

image50

Blommor

image44     image43

Blommorna är plockade från Nicklas trädgård. Det är roligt nu när nästan allt blommar. Nicklas är mindre förtjust i att jag plockar dom men jag har tagit några från komposten och där tycker jag att man kan plocka hur som helst. Blåklint och solroser har vi så mycket av med så det syns inte att jag har tagit några.   

Vasen till höger är Stockrosor och solroser. Jag hoppas blommorna slår ut i vasen. Bilden till vänster är blåklint och den oranga kommer jag inte ihåg vad den heter. Någon som vet?

Jag är nu ledig i FYRA dagar. Det ska bli skönt, samtidigt får jag ångest över att jag inte tjänar pengar. Hoppas bara det blir liiiite sol bara. Nu är det snart Taco dax, det är ju fredagkväll. Mums!

Ha det gott! Kram

Apa och Orm

Låt mig få presentera Apa och Orm. De har varit mina kompanjoner i många år nu. De börjar närma sig pension image42men än håller de i några år till. Jag kunde inte lämna dom i lägenheten i Jönköping mol allena.

Idag när Nicklas inte var hemma la jag dom på vår säng. Undrar hur länge de får vara där? Jag är tveksam om de får dela säng med oss i natt. :)


Back in Mörlunda

Det blir lite farande fram och tillbaka men nu är jag i Mörlunda igen. Jag har jobbat 13-20 idag, imorgon jobbar jag samma tid. Det är skönt att slippa morgonbestyren då alla ska upp.

Det har inte hänt så mycket idag. Har egentligen inget att skriva om. Kalaset igår kväll var trevligt. Det var kul att få träffa alla igen. Det är lite svårt att få ihop dagar då vi alla kan. Men senare i sommar ska vi bada tillsamans på klipporna i Hästholmen.

Jag ska packa upp min "kappsäck" nu och hoppa i säng snart. God Natt!

Kalas

251560-5Ska som sagt var på 27 års kalas ikväll. Därför är jag i Hästholmen. Jag åkte imorse strax efter klockan 6 och kom fram vid 9.30 tiden. Här i Hästholmen är det lungt. Jag är ensam i huset för alla jobbar. Det är bara jag och Stanley och Sotis så klart.

Var ute och gick med hunden nyss. Det verkar som om han vet vart alla vattenhåll finns. Han blev redigt blöt och skitigt så det fick bli ett dopp i sjön för honom.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Eller jag har inte gjort så mycket. Det går inte att sola heller för solen gömmer sig bakom molnen. Jag får helt enkelt ta min bok och krypa ner i soffan och läsa lite. Det är mysigt det också. 

Den här bilden är tagen från en annan promenad.
Men ungefär så här ser han ut nu med.

Å regnet det bara öser ner...

Jag slutade jobba 20.00 ikväll. Åkte sedan till Roland och Gull-Britt för en sen midsommarafton middag. Men det var gott. Det gör inte så mycket att det inte har blivet så mycket firande känns det som. Det har bara regnat hela eftermiddagen ändå.

Om sju timmar ska jag upp igen för att jobba. Bäst att hoppa i säng. God Natt!!

Varför kan det inte vara soligt på min enda lediga dag i veckan?

Igår var jag så duktig. Efter jobbet började jag städa huset och då menar jag STÄDA. Jag började kl 15 och slutade vi nio tiden på kvällen. Där emellan var jag och tittade på en stork en halvtimma, eller var det en elefant? Nu är det så fint här. Det känns bra. Idag när jag är ledig har jag mest tagit det lungt. Jag plockar lite här och där. Har vattnat blommorna ute och så.

Senare idag ska jag och Nicklas åka till Jysk och handla våra trädgårsmöbler. De vi vill ha finns fortfarande inte så vi ska kolla på andra. Ha det gött! 

Elefant vs Stork

Samtal mellan mig och Nicklas i bilen på väg till Målilla för att titta på en stork.

 - Vi borde se den snart mellan träden.
- Titta en elefant!
- Där är den, mellan träden!
- Titta på elefanten.
- Ser du storken?
- Titta en söt elefant.
- Det är här så coolt.
- Det står en elefant där.
- Va!
- Det är en elefant där .
- Ja ja men det är en stork på den här sidan.

Det var lite komiskt. Det stod en cirkus på andra sidan vägen. Där stod det en elefan på gräsmattan. Han var så söt men Nicklas var mer intresserad av storken.

B...nej jag menar Ö kändis

Jag har en jobbarkompis vars pappa är handlaren i Barnen i Bullerbyn. Har glömt vilka två det är som går och handlar men den ena borde ju vara Lisa. Vem är den andra? Stina eller Britta? Men iaf då de går till handelsboden för att köpa falukorv bla och så glömer de flera saker och måste gå tillbaka. Det kommer du säkert ihåg. De hittar på en sång för att minnas.

Är inte det coolt? Jo, lite...erkänn.

Vill också tilläga att Nicklas pappa har satt ditt utelamporna på skolan i bullerbyn filmen. Jag måste åka till den riktiga Bullerbyn i sommar. Den ligger ju inte långt härifrån.

Mitt tredje kall...?

Jag blev inspirerad av en trädgårdstidning. Så jag gick ut i Nicklas trädgård och knipsade av några blommor och satt dom i små vaser, som igentligen är till för ljus. Men så här kan man ju göra med. Blev mycket nöjd med resultatet. Vi har dock förtfarande inte köpt våra trädgårdsmöbler. Hoppas vi gör det i veckan. Nu regnar det fast det är klar solsken. Ska se om jag kan se regnbågen...Nä det gjorde jag inte.  
image41
image40
image39

Stanley och Teddy

image38
image36

image35

Teddy är min min mosters och hennes familj hund. Han är lite tokig men söt. Stanley och han leker bra ihopp förutom när Stanley stoppar Teddys huvud i munnen. Eller om det är Teddy som stoppar sitt huvud i Stanleys mun, det vet man inte.

Mamma och pappas växthus

     



Här ska jag jobba i sommar några veckor i augusti. På den första bilden där det står hinkar ska gurkorna planteras som jag sedan ska plocka. Tidigare i veckan var det växthuset också fullt med blommor men de är borta nu.


Länge sedan...

Ja det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg här. Men det har varit så mycket denna vecka med student och jobb. Det lockar inte heller att sitta inne och skriva när det är så fint väder. Men nu ska jag ta mig i kragen och skriva lite.
image26
Studenten är nu överstökad. Jag hämtade Kalle i Mjölby i natt klockan 2.00, han hade varit i Linköping och festat sista kvällen med gänget.. Vi kom hem (Hästholmen) vid tre tiden, då var det nästan ljust ute. Igår kväll var det Vätterrundan som går bla på R50 mellan Hästholmen och Ödeshög. Det var cyklister överallt. Som tur var inte på E4:an. :)

Imorgon åker jag och Nicklas tillbaka till Mörlunda. Nicklas ska börja jobba igen och jag ska också jobba på äldreboendet i Mörlunda.

Är det varmt i vattnet?

Det blev inget bad med twinsen. Vi skulle åka och bada på klipporna eller rättare sagt leka lite men det apregnade. Om vi hade badat hade vi självklart tagit våra luftmadrasser och "paddlat" till Ellen Key. "För det ser ju så nära ut" (puckon). Iss hade tagit sin flipp och bounsat ditt. Vid den vita paviljongen hoppade vi upp på från våra madrasser. Där stod det några turister.

- Är det varmt i vattnet?
- Hi hi. Ja.

Varför gör vi så? Paddla på luftmadrasser till Ellen Key...

Har någon tips om hur man töjer ut skor?

Pappa sa att för att töja ut fotbolls skor så hade man dom på sig när de är blöta. När skorna torkar formar de sig efter foten. Nu är det inte fotbollsskor jag har köpt så jag är osäker på om det fungerar. Jag kan ju inte heller gå omkring i blöta skor. Pappa tyckte att jag skulle sova med dom på en natt.

Idag är jag skadad, räknande ut att jag hade 6 sår på kroppen. Det är synd om mig, lite iallfall. Såren kommer från skoskav och från växthusen.

Bara en till..


Ha ha ha!!

MacGyver

Finns det någon  mer uppfiningsrik än han?




Bada nu, bada. Bada nu, bada...

Varmt även idag. Ännu varmare i växthusena, det är som en bastu där. Jag har roat mig med att slänga blommor och tomatplantor på komposten. Svetten har runnit konstant. Dagens höjdpunkt var självklart att hoppa i sjön efter en varm arbetsdag. Efter många om och men badade också Nicklas. Tror nog att han också var rätt så varm och svettigt.

På frukosten idag så jag ett halvt MacGyver avsnitt. Jag kommer ihåg när jag och min syster tittade på det när vi var små. Vi tyckte det var så bra och det tycker jag  fortfarande. Han klarar allt! Han kan bygga en bomb av en toalettrulle och några skruvar.

Hästholmen

image24Nu är vi i Hästholmen. Här är det varmt som i resten av landet. Fördelen är att det fläktar skönt från Vättern och att man kan ta ett svalkande dopp. Till dagens ära tog vi en tur med mamma och pappas båt. Den går putt, putt sakta men vad gör det. Då hinner man njuta av vädret och utsikten.


Idag blev det premiär bad i Vättern med duchtvål och shampoo från båten. Det var riktigt skönt i vattnet.

image25

Imorgon ska vi börja jobba i växthusen. Jag ska slänga en massa perener så att gurkorna, som jag senare i sommar ska plocka, får plats.

Ha det asbra!!

Äntligen lite svalka

Jag har gått hela dagen och svettats. Minsta lilla rörelse är tröttsam. Men nu är det svalt och skönt ute så här på kvälls kvisten. Dagen har spenderats med lite pyssel i trädgården, bla gräs klippning. 

 
Imorgon åker vi till Hästholmen. Jag ska jobba i växthusen hela veckan och Nicklas har semester. Men han kommer förmodligen spendera mycket tid i växthusen med. Det lär bli premiär dopp i Vättern de närmaste dagarna. Det är härligt, kallt men härligt. Ska försöka få i Nicklas men han är en badkruka. Det kan bli svårt. :)

Zzzzz

Typiskt att man inte ska kunna sova på en lördag. Jag som brukar vara så morgontrött i vanliga fall. Jag har redan varit vaken i några timmar och klockan är bara halv sju på morgonen. Det kan bero på att det har varit så varm i sovrummet i natt. Det är svårt att sova då. Nicklas åkte för en halvtimma sedan. Han skulle hjälpa sin far och bror att lasta jord. De skulle börjar tidigt för att undvika värmen. Smart.

Jag själv ska ta det lungt idag. Det är ju "sommarlov" nu. Ingen mer skola, tentor eller grupp uppgifter på nästan 2 1/2 månad. Gött! Nu ska jag ta och äta en tidig frukost och sedan slänga i en tvätt i maskinen.

Lycka till på TjejVättern idag Erika. Jag hejar på dig in spirit...


Barfota utan strumpor och skor har jag vandrat på Coop....

Varför ska det hända mig? Köpte ett par finfina skor på Din Sko i sta´n idag. Gick hem, åt lite sedan kom Charlotte för att lämna några böcker. Hon skulle till A6 så då hängde jag på. Jag tog min nya fina skor och vandrade iväg. Det började smärta i mina hälar men jag fortsatte gå, tänkte att det går snart över. Nägra meter kvar till A6 tittar jag ner på hälarna och ser att den ena är alldeles blodig och den andra jar knappt något skinn kvar. Aj aj aj! Jag lånar servetter av Charlotte och linkar till Apoteket för att köpa skavsårplåster.

Nu blodar det inte längre iallafall men ont gör det fortfarande. Jag kan helt enkelt inte ha skorna på mig. Jag haltar mig ut från A6 och sätter mig på en bänk. Vad ska jag göra? Jag kan ju inte gå hem barfota. Jag smsar Erika som har bil. Erika du räddade mitt liv!!  Erika smsar tillbaka att hon hämtar mig vid Coop. alltså på andra sidan A6.

Jag går genom A6 barfota och låtsas som inget. Helt normalt att gå barfota på A6. Som tack för att Erika hämtar mig ska jag handla bananer och bullar på Coop åt henne. Så bland alla barn, kundvagnar och stressade mammor går jag barfota och handlar frukt. Det var lite kallt om fötterna. Visste inte att Coops golv var så kalla. Alltid lär man sig något nytt... Jag sätter mig utanför Coop och väntar på min räddande ängel. Erika skjutsar hem mig och mitt lilla äventyr är äntligen över.


Undrar om man kan lämna tillbaka blodiga skor?

Vart är solen?

Nu har jag gått i lägenheten i shorts och bikini överdel i snart 3 timmar. Det spelar ingen roll hur länge jag står i fönster och glor solen kommer ändå inte fram.  Jag fördriver tiden med att skriva inlägg som inte handlar om något, läsa andras blogg och är bara allmänt störig. Börjar bli godissugen med, inte bra.

Pinsamt..



Det finns mycket konstigt folk i världen....

Grattis på Nationaldagen

Inte för att jag tror någon bryr sig. Sverige kommer aldrig fira nationaldagen som Norge gör. Det spelar ingen roll hur extraordinary de gör dagen. Men en röd dag är ju alltid rolig. Hade dock hellre slutat skolan imorgon istället för på fredag.

Jag ska äta strax sedan kanske jag går ute en stund och steker fläsket. Bara solen kommer fram ordentligt. Det är lite dissigt ute tycker jag.  Vi höres!


Farväl Betty

Tack för denna gång. Vi ses i höst. Jag saknar dig redan...




Härlig dag

Idag har vi ritat snoppar och vaginor, det finns många delar som man
inte vet vart de sitter. Vi har haft undervisning i affektiva metoder, alltså sexuall undervisning. Förstår inte varför de bara skriver det på schemat.

Jag åt lunchen ute idag med studiegruppen i solen. Det var skönt. En glass och kaffe på det förgyllade dagen. Det  var meningen att vi skulle planera musikuppgiften men vi kom fram till att det inte fanns något att planera. Så vi hoppade det...

18.30 ska jag till Vätterstranden för att gympa lite. utegympa har börjat. Bästa av allt är att den är gratis.


Grillparty

Jag sitter i Huskvarna och har precis smällt i mig en massa mat. Jag är stuffed! Vi har grillat, jag och mina vänner Ik och Ke. Om Iss hade varit här hade Musketöserna varit komplett. Vi grillade grillspett. Mitt i matron får jag ett grillspett spetsat in i pannan. Det är Kesot som är ett svin. Nä, hon är så snäll...

Andra onödiga kommentarer:

- Mitt fläsk!!

- Ik äter Sitting Bull som är en vanilj glass med strössel på. Varför heter den Sitting Bull??

- Hellre utan gåsdun än att ligga här med dig... 

Ska snart äta årets första jordgubbar. SMAR!! Vi ska också dricka Irich Creame kaffe. Låter gott.


sålda

Skorna är sålda till min mamma. Sån tur att hon kunde ha dom.

bräääner....aj...brääääner


Rätt åt dom!!!

Tittade på fotboll Sverige- Danmark. Jag var nöjd med resultatet de första 25 minuterna 3-0. Super bra! Sen kommer tyvärr Danskarna ifatt, till slut står det 3-3. Ooolidligt spännande! Men vad händer? Danmark får rött kort, Sverige fri spark, en DANSK supporter springer upp på plan och hoppar på dommaren. Domarna blåser av matchen. Ytterligare två DANSKA supportrar springer på plan. Tillsamans bestämmer domarna att avgör matchen 3-0 till Sverige. YES!! Rätt åt Danmark. Uppför man sig så så får man skylla sig själv. Störde mig på att vakterna inte gjorde något.

Heja Sverige!! Vi vet hur man uppför sig på en fotbollsmatch...



Bal

Vi var och tittade på min lillebrors, Kalle bal. Vädret var perfekt och alla var så fina. Balen hölls i Vadstena. Klosterhotellet där själva balen är ligger fint vid Vättern. Det var fullt med folk överallt och föräldrar med mor-och farföräldrar som skulle ta kort på sina barn. Andra mer ivriga än vissa.

image21

Här är Kalle med sin dam. Så söta.

RSS 2.0