Scrapbooking

Ullared var bra. Fick ångest i kassan när det var dax att betala allt. Hittade bla lite scrapbook grejer. Jag ska börja med det litte smått tänkte jag. Det verkar vara roligt när jag ser andra pyssla med det. Det verkar ju vara en djungel med alla slags papper och stämplar och märken. Men jag ska testa så får jag se. Kan ju börja med att göra ett födelsedagskort till Roland som fyller år snart. Min svärfar. Han blir säkert glad...ha ha. HAr någon tips om bra scrapbook hemsida eller nåt får du gärna tipsa.

Ska gå till sängen nu. Mor och far ligger redan och sover. Nicklas gick upp nyss.

God natt.

Gekås here we come

Yes box. Imorgon eller inatt kan man säga åker vi 05.00. Tre timmar senare är vi förhoppningsvis framme i Ullared.

Det kommer bli smockat har jag en känsla av. Men det får gå ändå. Det ska bli kul att shoppa loss lite. Det var typ ett år sen jag var där sist.

Skönt med en kort vecka på jobbet också. Jag förtjänar en ledig dag. Jag har haft möten och träffar varje dag. Ibland känns det som att det minsta är man i barngruppen. Men mötena är för barnens skull ändå får jag tänka. :)

Shoppa loss!

Adjöken. Kram.


Du fattas mig

Min farfar somnade in idag. Han blev 98 år. De senaste veckorna har vi inte fått någon kontakt men honom och han har fått kortisonsprutor så vi var förbereda. Men ändå.


Den farfar som jag saknar är den som jag minns som barn. När jag gick hem från skolan stannade jag till hos farmor och farfar. Ibland tog jag en godisbit och sen gick vidare hem. Men ibland stannade jag. Jag har många minnen från när jag spelade domino med farfar. Det var farfar som lärde mig det spelet. Vi satt i tvrummet på den hårda bäddsoffan med det runda bordet. Där spelade vi domino. Det var längesedan nu.


Jag var och hälsade på farmor och farfar för några veckor sedan. Då var farfar dålig också. Han låg i sin säng och sov när vi kom. Vi satt runt honom och pratade med farmor. Farfar är vaken men säger inget. Han humar lite.

Sen pekar han mot ett kort som sitter på väggen. Jag tar ner det och ger det till farfar. Det är ett gammalt kort på farfar som barn med alla hans syskon. Han är sist kvar. Farfar och hans syskon sitter på en vagn dragen av en häst. Kortet är svartvitt. Det är ett glädjefullt kort.


Så länge har farfar varit dålig. Jag blir ledsen när jag ser honom. Den pratsamma farfar som gärna berättade historier från sitt liv är borta. Men är han lycklig där han är nu. Kanske åker han häst med vagn igen med alla sina syskon? Planterar lite blommor och spelar domino?


Jag saknar dig farfar men vet att du har det bra nu.

Många kramar Ida

 


Inga päron

Mami är sjuk så de kommer nästa helg istället. Vi får hålla det städat här en vecka till. Så vad ska vi hitta på i helgen istället? Det blev ett besök på Karlsson i eftermiddags. Handlade lite gott & blandat. Hade egentligen inget särskilt att handla. Senare kom några gäster på besök, några mer livliga än andra.

Imorgon blir det också lungt. Får gäster då med över middagen. Ska kanske baka någon kaka att bjuda på sen? Äpplepaj kanske?

Städvecka

Päronen kommer på lördag och stannar till söndag. Så huset måste städas och trädgården fixas till. Torsdag har blivit valt till den stora städdagen. Slutar tidigt då också så det passar ju bra. Behöver bara lite peptalt från mig själv. Det ÄR kul att städa..

Jönnis

Sitter i Hästholmen nu. Om en timma sticker jag till Jönnis. Där väntar Charlotte på A6. Vi ska luncha, jag ska hitta färgglada kalasbyxor eller legging säger man kanske nu för tiden. Ska in till IKEA också. Senare på eftermiddagen klockan 18 mer exakt ska vi till Kristina kyrkan och lyssna på gospel. Två nära vänner är med i en kör som ska sjunga. Kul.





Idas cookalong

Min cookalong var bättre än Tinas måste jag säga. På en timma lagade jag tre middagar, till en person dock men ändå. Så nu är hela helgen mat täkt. Du behöver inte laga mat åt mig mamma. 

På lördag ska jag till A6 och träffa Charlotte. Lunch där och lite snack. Sen en rundvandring i affärerna. Borde hitta lite höstkläder.Men jag ska ju till Gekås också så får hålla igen lite. Ska bli roligt att träffa Charlotte igen.

Vi hade föräldramöte i veckan. Inte många kom. Det var ju speedway samtidigt i Målilla. Veckans erfarenhet: lägg aldrig ett föräldramöte på en tisdag. Dackarna förlorade så de kunde ju ha kommit till oss istället då tycker jag allt :)

Imörrn fyller Nicklas år och för att frira det sticker han sin kos mot Uppsala. Han ska spendera sin helg med botaniknissar. De ska springa runt i Stckholms kompostgårdar och leta efter växter. Alla roar vi oss på olika sätt....Men vi får fira honom nästa helg. Istället för att sitta här mol allena tar jag bilen till Hästholmen. 

Bye bye.




  

Helgen i bilder... typ. Del 2


Många goda kräftor blev det. Mums!

Jag tog den största kräftan!
 
Gästerna minus fotografen

Söndageftermiddag var det Ombergslöpet. Jag var inte med men morsan var. Funderar starkt på att vara med nästa år. Om man får gå/springa?

Klara, färdiga, gå.

Där borta springer de.


Helgen i bilder... typ. Del 1


Fredagseftermiddag hämtade jag 2 kilo Vätternkräftor hos min mosters sambo.
Det var lite synd om dom.


He he. Pappa hjälpte mig att koka dom. Systern är bara ett störande moment.

Färdiga. Det blev lite tajt i grytan. Men men.

Lördag tog vi en promenad till Ålabäcken. Det var många kanadagäss på sjön.

Stanley och Moa var med. Det blev hundbad i Vättern.

Ålabäcken som rinner ut i Vättern


Stanley är en feg hund.


Friday

Jahap. Så var det fredag. Det är bara måndag, fredag, lördag, söndag, måndag, fredag, lördag, söndag...osv. Gött mos som barnen säger på jobbet.

Älskar verkligen mitt jobb och där jag är. Trivs så bra med barn och personal. Vill vara kvar där lääänge till. Vi bygger ju upp något bra.

Snart åker jag och Nicklas till Hästis. Det blir kokning av kräftor ikväll som ska ätas upp imorgon. Cykeln ska ställas in i garaget, fågeln ska få mat och vatten och packa sen far vi.

Adjöken adjö. Nu måse vi fara



RSS 2.0