Oj då

  • Det blev lite dåligt med inlägg i veckan. Dagarna går ju så snabbt att jag inte hinner med. I torsdags var jag som sagt på en datakurs. Det gick bra och var inte så svårt. Så nu  kan jag kalla mig för redaktör.

  • Vi är åter igen i Hästholmen. Trappan blev inte klar förra helgen så det ska fixas och Nicklas föräldrar kommer hit på mors dag. Vi ska ut och äta och de ska handla lite blommor.

  • Det har varit en skön dag idag. Bara 4 barn på tre personal. Jag tog ut timmar och gick hem klockan tolv. Fredagar hos oss är ofta lugna. Hoppas det håller i sig till hösten. :)

  • Imorgon blir det lite jobb några timmar på morgonen. Det är högsäsong hos mamma och pappa nu så de behövde lite hjälp. Eller jag ska hjälpa Kallen packa isbegonia. Tre containrar bara. Det ska nog inte ta allt för lång tid.

  • Bye bye!








Tisdag och veckan går.

Underbart med sol och värme. Det är verkligen skönt att jobba som förskollärare nu. Vi är ju ute så mycket. Det ska bli dåligare väder men jag håller tummarna. Ska ju klippa gräsmattan imorgon.

Var och klippte mig i eftermiddags. Jag blev nöjd så jag bokade en ny tid i augusti. Hon var trevlig och duktig. Det blev ingen drastiskt klippning. Tog topparna och klippte några etapper.

Nu vankas det pommes och denniskorv. Ska kolla till maten nu. Vi hörs. Kram

Back in Småland

Så var söndagen slut och långledigheten. Nästa gång det är ledigt är det semesterdax. Jippi. Bara 5 veckor kvar eller nåt sånt. Jag får en tidigt semester men skit samma. Det ska bli så skönt ändå. 4 veckor ledig OCH ändå få betalt. Otroligt!

Det har också lugnat ner sig med alla kvällsmöten på jobbet. Har inga denna vecka. Det är skönt, man hinner ju inte med något annat annars. Snart börjar också en del barn gå på semester så det blir ju lugnare på jobbet i sommar.

Sååå. Idag då? Nja inte så mycket har hänt. Sovmorgon. Shoppingrunda på loppis. Köpte en plafond-lampa till köket för 50 spänn! Praktiskt taget som ny. Ett fat blev det också och en skål. Det är verkligen roligt att gå och titta på allt.
Middag och fika. Sen for vi tillbaka till Mörlunda. I illfart mellan Silverdalen och Hultsfred. Hade polisen stått där hade mitt körkort varit bye bye. Men Moa hann med tåget eller buss blev det.



Solnedgång i lördags.



Ny trapp


Ny trapp är på G idag. Det lär inte bli färdigt än men kanske nästa helg. Ser att ytterlampan är tänd. Varför?


Grannens katt godkände bygget.

Hästholmen


Kalle ,70 år läser tidningen




Moa, 7 år leker med Stanley

Vi är som sagt var i Hästholmen nu. Här är det soligt och skönt. Konstrundan började idag så det är mycket folk som går runt. Kul.

Imorgon vet jag inte vad som händer riktigt. Vi pratade om att åka en sväng jag och N men nu vet jag inte. Vi får se.

hELG

NU TAR VI HELG

GOTT FOLK!!


"Spelkväll"



Var det "spelkväll" på fredag?

Eller vad sa vi...?

: )

Bilder


Har planterat fetblad i kruka. Först la jag i stenarna. Fint. Sen de små blå . Okej lite för mycket. Sen ett hjärta och en fjäril. Jag har lite svårt att sluta dekorera innan det blir för mycket.

Vy från altanen. Mamma och pappas pelagoner i Nicklas mormor och morfars mjölkkannor. Också planterat idag.

Buxbom i kruka. Köpt på IKEA. My favorite. IKEA alltså.

Ska plantera i dom här. Men hittar inga frön. De är slut i affären.

Satt upp nya gardiner på altanen. Nicklas tyckte det såg bra ut. Han har inte lagt märkte till att det är kappan som egentligen ska sitta i köket.  Så nu har jag en anledning till att gå in på Jotex.

Här låg det för några veckor sedan en damm. Nu ett stort trädgårdsland.
 
Lägg märke till den trimmade och klippta gräsmattan gjort av mig.

Ogräsrensat land.






Disneydags

Nu har jag fått jobb i höst. På samma förskola men en annan avdelning med äldre barn. Lite tråkigt känns det att byta men det blir säkert bra det med. Det kommer ju annan personal till "min" avdelning" ändå till höst så det blir ju inte samma sak. Jag känner ju personalen nu så det känns bekvämt och tryggt. Det är bra med rotation mellan avdelningarna men det krävs nog att det finns en rektor som bestämmer ATT man ska flytta. Det är nog lätt att stanna kvar på samma avdelning för just tryggheten. Japp japp. Jaha jaha. Så är det...  Jobb i höst har jag iaf. Känns bra!

Dagenstecken har gått i trädgård. Jisses vad jag har varit aktiv. Inte en lugn stund. Upp klockan 8 och sen fullrulle med lunch pause. 

Imorgon ska jag då ta det lungt. Nicklas ska fara runt på maskrosexcursion så jag är ensam hemma. Hoppas på sol  men det verkar inte bli det. 

Ska ta lite kort på trädgården och lägga upp. 

P.S
Tittar på Disneydags. Det är inte samma som förr. Vart är Eva, Johan och Alice?:(
D.S
Tjenixen.



  

Vårruset

Vårruset igårkväll var roligt. Kan mycket väl tänka mig att göra om det nästa år. Det gick mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Hade ju för det första inte alls tänkt springa överhuvudtaget. Men man smittades av när alla andra sprang. Ja eller jag vet inte om jag sprang? Jag gick snabbt och så joggade jag omvartannat.

Jag hade som mål att hinna in i mål innan en tant med vit t-shirt med Garnier på baksidan. Hon gick och joggade också. Vi sprang om varandra några gånger. Några meter innan mål låg hon före mig och då började jag lubba som aldrig förr. Jag slog tanten. Lite larvigt kanske...men men.

Vi hade tur med vädret. Inte en droppe under loppet men när vi skulle äta vår picknick kom det lite typiskt nog. Det var ju också en del företag som var där och gjorde reklam. Fick lite smak- och testprover. Såg också Peter Siepen som var konfencier. Såg speciell ut som vanligt i framtiden.


Brända axlar

Skön dag idag och produktiv med en lång sovmorgon. På förmiddagen åkte vi till N mormor och farmors hus för att gräva upp lite växter. Huset ska säljas. Kollade också igenom deras utomhusförråd. Hittade lite saker, bland annat små mjölkkannor och en present till lillebror Kallen. Kannorna blir bra att plantera i sen. 

Eftermiddagen har spenderats i trädgården. Landen har röjts och grävts större. Nu måste vi så blommor så vi har i sommar sen.  Får ta lite kort på trädgården så ni får se hur den ser ut. Det var soligt ute så axlarna fick lite för mycket sol känner jag nu. Det bränner..

Imorgon blir det jobb och sen Vårruset i Växjö. Jag ska trängas med andra springare/joggare/gåare. Jag tillhör den senare kategorin. :)  Det blir en sen hemkomst på kvällen men förhoppningsvis trevlig. 

  

Vad 17 gör jag uppe nu?

Jag blir så störd på mig själv. Jag ska ju sova nu! Klockan är snart halv fem på morgonen. Det börjar ljusna ute nu och regnet det bara öser ner. Det är åskans fel att jag är uppe nu. Jag sov så sött till typ klockan ett då värsta och längst smällen bara small av och hela himlen öppnade sig. Det regnade cats and dogs. Jag blev ju så till mig av åskan att jag piggnade till och nu kan jag inte somna om. Jag gick ner just och ligger på soffan. Hoppas kanske jag kan somna här efter en stund.

Stör mig på Nicklas dator. Den låter. Ska nog lägga den någonannanstans. Så nu är det gjort.

Det skulle ju bli en fin dag idag. Hoppas det slutar regna på förmiddagen. Verkar inte som det blir något Vimmerby idag. Vi beställer spikmattan på nätet istället.

Nähä? Så här kan jag ju inte hålla på. Ska kanske testa att vila lite?

Fredagskväll

Jag hade en tanke att jag skulle skriva ett inlägg men det går segt. Jag har egentligen inget att skriva om. Jag har ju jobbet men det kan jag inte skriva om. Jag kan kanske nämna att jag ska tillsamans med en annan kollega bli ansvarig för jobbets hemsida. Ska skriva lite text och så. Ta bilder. Ska bli kul faktiskt. 

Vi ska till Vimmerby imorgon och leta efter en spikmatta. Det ska bli en morsdag present till N mor. Ska ju vara bra för huvudvärk och så. Förstår inte riktigt hur det fungerar dock...? Typ som massage eller? Fast det gör ont då?

Tittar också på hus på hemnet. Jag vill ju ha ett annat. Ett finare och större, som inte är tegel. Men det finns inga.


Letar vidare...


Can non can Nikon

Idag kom min kära lilla kamera. Nikon coolpix S560. Roligast funktion är nog att det tar kort automatiskt när man skrattar. Ha ha! Så riktar jag kameran mot ett ansikte som är ledsen händer inget men skrattar man tar den ett kort utan att man gör något. Kul. :) Den filmar bra och tar superbra närbilder.



Det är fredag imorgon och det är ju gött. Det blir en lugn helg. Lite trädgårdarbete kanske. Gräsmattan måste klippas och så. Mest slapp får det bli.    

It´s raining

Fast inte just nu faktiskt men annars har det regnat hela dan. Jag har gått en promme en timma ikväll. Duktigt så nu ska jag äta en glass...hehe. Måste ju samla poäng till poängjakten som jag har blivit "tvingad" :) till att delta på jobbet. Jag bidrar med inte så mycket men några poäng kanske jag kan skrapa ihop? För varje halvtimma som man motionerar får man 5 poäng.

Nu ska jag äta min glass och titta på tv.


Björn och mormor

"Han var ju så stilig och hade så fint hår...."

- "Tänk om jag hade lite av hans hår."
- "Det är så synd att han går i augusti."
- "Han är så trevlig."

(Mormor, 2009)

Björn Eriksson såklart., mormors stora idol. Östergötalands landshövding. Han kom ju igår och invigde macken. Det var trevligt och soligt. Barnfamiljer och tanter med sina rollatorer var där. Eriksson höll tal men mitt i talet ringde hans mobil. Det var hans fru som ville att han skulle köpa ägg. Ha ha. Uppgjort såklart men roligt ändå.

Men ja sen så gick han ju och köpte ägg på macken. Gissa vem han kom bakom i kön till kassan? Jo mormor såklart. Jag tog mormor kamera från stenåldern och tog nåra kort på dem tillsammans. Men så frågar mormor om hon får ta ett kort med sitt äldsta barnbarn och Björn. Det gick ju bra så det var bara att ställa sig brevid honom och le mot kameran. He he...

4 dagar 2 timmar

Så längesen var det jag skrev ett inlägg. Dåligt av mig.

Vi åkte till Huskvarna i illfart efter jobbet i torsdags. Gäster hos Ik fick vi bästa servicen. God mat och sköna sängar. Iaf min. Det blev grillspett, grillad lax och potatisgratäng. Efterrätt hallonglass och sedan limobilar och chiiips. Mycket skratt blev det och återblickar i fotoalbum. Kul.

Fredag spenderades delvis på A6. Jag hade shopping begär och likaså Nicklas visade det sig. Han shoppade mer än jag tror jag. Fast inga kläder då... Jag hittade inga shorts och inga bra jobbtofflor. Det får bli en tur till metropolen Vimmerby nån dag. Sedan lunchade vi med en ny vän. Det var trevligt. Jag spejade på min gamla lägenhet som fått en makeover. Snyggt Ke! Sen for jag och Nicklas till Häsholmen.

Vi kollade in växthusen som var proppfulla med blommor nu. Mer får inte plats. Sedan kollade vi in "nya" macken. Jättefint och frächt. Läs om det i corren sen. Vi åt smörgåstårta med alla medlemmar. Imörrn kommer Björn Eriksson, vår landshövdig och inviger allt. Ska gå och titta på honom tror jag.

SEEENN åkte vi hem (hästholmen-hem). Jag och mamma hjälpte Kalle vika papper och ordna i kuverten som han ska skicka iväg till 1000 hushåll i Mjölby. Vi tre gjorde 500 st på 1 1/2 timma. Imorgon får han vika själv. Grattis Kalle....

Och imorgon då. Då så är ju invigningen av macken vid  klockan elva och sen äter vi på Vätterhästen sen sticker vi till Mörlunda.

Slut.

RSS 2.0