Hhaaahhaaa...

Alltså han är ju för rolig. Det här måste ni se. Att man kan vara så rolig, det är ju helt otroligt! Vart får han allt ifrån...?




Hundvakt

Idag har jag varit hundvakt åt Stanley. 05.45 kom han i morse så det vara bara för mig att gå ut och hämta honom. Trött gick jag och la mig igen men det var svårt att somna om. Stanley var inte så pigg på att sova men till slut sov vi båda två, iaf jag. Kockan 10 kom Charlotte och vi gick en långrunda så att Stanely kunde vara lös och springa av sig lite energi. Självklart blev det ett dop i vattenpölen men det är ju tradi nu. Hem igen där jag och Charlotte försökte vara lite duktiga. Vi var det i nästan två timmar. Vi funderar allvarligt på att gå i ide´och inte vakna förrens terminen är slut. Så kan man väl göra? Nån annan kan väl skriva vår c-uppsats?
Min kära bror Kalle kommer hem imorgon från Italien, Moa kommer från Kalmar och Nicklas från Mörlunda. Det blir fullt hus i helgen, det ska bi kul! På lördagkväll kommer släkten och Kalles vänner på tacokväll, mysigt det också.

Bye bye!


Nattliga äventyr

Det är tydligen inte bara jag som stör mig på mina grannars högljuda natliga äventyr. Vid midnatt i natt satte de igång igen och då jag låg där i min säng hör jag från en lägenhet under som dunkar i taket, vårat golv. Hi hi det verkar som att det hörs väl även i andra lägenheter. De var lite mer tystare efter det. Men det krävdes två dunkar för att de skulle dämpa sig. Nästa gång borde jag egentligen  skrika med eller bjuda hem vänner så kan vi alla fem skrika tillsammans. :) :)

Gotland 2008

Japp, vecka 29 blir det Gotland, Åminne. Det känns bra att ha något att se fram emot i dessa dystra tider. Anläggningen ligger precis vid havet så där ska jag ligga mig på beachen och inte en enda tanke ska ägnas åt c-uppsats, hjärnan ska inte användas överhuvudtaget. Kan liksom inte tänka mig att den faktiskt är klar då. Nu hoppas jag att det blir lite sol, man vet ju inte med den svenska sommaren. Har ett svagt minne av att förra regnade bort. Några procent större kanske ändå att det blir mer lite sol på Gotland?

Jag vill ha sommar nuuu!!!





Bild från Åminne Fritidsanläggning


Irlands bidrag

Är det något sånt här vi måste tävla med i Eurovision Song contest för att vinna? Det skulle inte förvånna mig om de faktisk gör det. Irland alltså, det är de som har valt att skicka en fågeldocka... till Belgrad.



Phil och Eight Below

Siberian husky - hund i snöJag har gäster. De tittar på Anne Phil och jag sitter här. Vi gör en break i filmen Eight Below som handlar om huskey-hundar. En klassisk Disney film där allt bli lyckligt till slut. Med på filmtittandet var också Cajsa Varg, Sally och Timber. Tre "riktiga" Siberian huskys.....
Idag hade vi vår första träff med vår handledare till c-uppstats. Hon verkar vara bra och kunnig. Henne kommrt vi ha stor användning av. Så nu kan man säga att bollen är i gång, det känns så där just nu. Man har lite prestationsångest. Men det ska väl gå det här också. Det har ju gått i 2 1/2 år så varför ska det inte gå nu?

Imorgon är det Bokrea! Köpa eller inte köpa? Det är frågan. Att titta skadar ju inte...bara lite...

Björn Gustavsson

Jag har en ny idol. Björn Gustavsson! Hur rolig är inte han? Jag hittade en massa klipp från Parlamentet med honom, askul. Han är jättebra i Melodfestivalen, det som gör honom så rolig är nog att han är så ung och tanig. Han ser så oskyldig ut. En mycket bra komiker. Kolla in det här!


BWO och Frida

Japp så det blev BWO och Frida som gick vidare i Mello. Lite oväntat att Patrick Isaksson inte gick till final men det lär bli en radiohit så han ska inte deppa. Dagen har varit effektiv men skön. Det har ju varit soligt så det har pysslats lite i trädgården hos Nicklas och garaget har städats. Imorgon är det sovmorgon och 90-års kalar. Hoppas det blir lika soligt då med.
Bye bye!

ont i magen

Jag vaknade i morse att jag hade ont i magen. Hade också det när jag gick och la mig. Har också sovit sååå dåligt inatt. Halv fyra var jg uppe och tog en ipren med förhopning att den skulle få mig att somna. Jag visste inte om onten i magen var pga att jag åt för mycket thaimat eller om det var tentaångest.När tentan var klar efter 4 (?) timmar var magbesvären borta. Skönt det, vill inte ha maginfluensa eller nåt. Tentan är som sagt var gjord, hoppas den aldrig mer kommer tillbaka. Jag gick sist av alla. så länge har jag aldrig suttit kvar och inte så länge heller. Jag känner mig lite mossig i huvudet nu. Det blir nog att sova på tåget till Nicklas. Nu ska jag ringa hem till mamma och pappa.
Kram!

Klass 9A

Nu har jag tittat på första avsnittet av Klass 9A, tack för på minnelsen Linda. Ikväll är ju andra avsnittet. Det är en bra dokumentär. Tänk om man hade haft sånna lärare i högstadiet eller tänk om man kan bli så duktig. Nu ska jag ju bli förskollärare men man kan ju bli duktig på det också.
Hade bestämmt mig för att plugga lite till efter sett klass 9A. Så det är väl bäst att jag gör det då.
Hej så länge!


Ont i hjärnan

Jag tror min hjärna är överansträngd. Jag har haft huvudvärk varje dag denna vecka. Stackar´n tål inte mer nu. Det får inte plats mer siffror. Än får de inte försvinna från mitt minne men på fredag klockan 13.00 är allt garanterat borta. Då kan jag återgå till min nomala intelligensnivå (?).  

Imorgon blir det gratis käk. Alltid välkommande för en student. Det är inte bara gratis det är också thailändskt gjort av en kvinna från Thiland. Det ska blir riktigt gott och trevligt. Det är en fd arbetskamrat som jag ska till med min nuvarande vän och fd arbetskamrat Ik. Annars så är allt lungt idag och imorgon. Det blir mest plugg till tentan, möjligtvis en promenad om det är fint väder.

Bye bye!!

45 minuter i paradis

Varberg var mysigt. Det är lite speciellt att vara i en sommarstad under lågsäsong, det är inte samma sak som på sommaren. Campingplatserna är ensliga och kalla. De få barn som fanns på campingen staplade runt som små michelinis gubbar. Målet med resan var ju att Nicklas skulle se en en mongolpiplärka och det målet uppnåde vi. Det var bra, stämningen blir lite muntrare då och vi kunde åka till Ullared med gott samvete. Vi var där i hela 45 MINUTER!! Katastrof! Jag fick ångest, aldrig har jag spenderat så lite tid på Gekås och lämnat stället med en halvfull kasse. Vi var där på Nicklas villkor, själva grejen var att han skulle känna efter om han kunde tänka sig springa runt där en hel dag med mig. Nästa gång är det på mina villkor och attans vad det ska shoppas!!  Och då en HEL dag. Lite ondödiga saker fick jag med i den halvtomma kassen. Intressantast var ju trädgårdssaker och sånt såklart. In på klädavdelningen ville inte den manliga delen in på så det blev inget med det (snyft).
                           
Mongolpiplärka = Gekås
Lite andra bilder från helgen:

image119

 





   
image130
Foto: Jag själv






Måndag igen

Det är dax att ta en runda med damsugaren känner jag, dammråttorna rullar runt i hörnen. Men det får bli en annan gång i veckan. Jag ska strax iväg till skolan för lite statisitk. Solen skiner så fint så jag tänkte gå dit. Helgen i Varberg var bra. Lite blåsigt men helt ok ändå. Min kamera pajade mitt i allt så jag har inte så många bilder. Men några tog jag med Nicklas kamera. De kommer senare idag. Nu måste jag göra mig fin till skolan.

Vi hörs senare!


Fredag

Jag vaknade med en känsla idag att jag har det rätt så bra ändå fast statestiken tynger ner min själ. Solen skiner, våren är på G, jag har vänner som bryr sig om mig, en familj som är fantastisk, min älskling som älskar mig, en bra lägenhet i en toppenstad och jag går en utbildning som jag är nöjd med trots att den inte uppnår sitt syfte just nu. Många har mycket mycket mycket värre. Det går inte ens att jämföra.

 Hittills har jag lyckats undvika statestiken idag. Funderar på om det är lönt att ta med sig boken till Varberg? Frågan är ju om jag verkligen kommer att sätta mig med den? Jag kan ju ta med mig den för att känna mig  duktig. Nicklas är på väg hit nu så jag ska börja packa lite med eller utan statestikboken. : )

En bra dag

Idag är jag en duktig flicka. Först statestikplugg med Charlotte. Lite klokare blev jag kanske....eller inte. :) Sen till simhallen, där jag sprang runt med alla sportlovslediga barn. I vågorna, åka rutchbana, skrika lite, springa till hoppbassängen och åka runt i strömmen. Eller så simmade jag 1000 meter i motionssimbassängen? Ja, det låter mer bekant. Det var proppat i bubbelpoolen så det hoppade jag och även i bastun var det fullt så det blev inget av den varan heller. För att njuta av det fina vädret gick jag hem och köpte refillkort till mobilen på vägen så att jag kunde svara på alla Alla Hjärtans gratulationer. Hemma förberede jag för att börja tvätta men vad ser jag? Det är upptaget! Sånt tycker jag inte om. Har jag bokat så är det min tid!! Hoppas kläderna är borta tills jag kommer ner nästa gång. Nu har jag pluggat lite mer men så fick jag huvudvärk (det får man lätt av statestik) så nu sitter jag här istället, vid datorn och småtittar på tv.

Imorgon kommer Nicklas hit. Pratade med honom idag vid lunch. Han har bokat en lägenhet i Varberg för två nätter. Det ska bli mysigt, lght ligger bara typ 200 meter från fågeln vi ska se. Så då kan Nicklas springa runt där medans jag sitter inne i värmen.Skönt! Vi är också VÄLDIGT nära Ullared imorgon när vi åker till Varberg. Det var N arbetskamrat som föreslog att vi skulle hoppa in där en snabbis och det tycker jag är en UTMÄRKT ide´. Tror nog att han är lite sugen på det? Vi kan ju bara titta lite....Eller hur?

Arn de Gothia

Såg Arn filmen ikväll. Den var bra, fast allt blir ju inte likadant när man har läst böckerna. De båda Ceciliornas kamp i klostrets var typ ihopdraget till en minut i filmen som i boken tog upp kanske halva berättelsen. Och hur långt tid tog det inte innan Arn fick komma tillbaka till Sverige? Nu sa det slurp så var han på väg hem igen. Men det gör inget, för den var mucho bra. Ska allt vara med i fllmen från boken skulle jag fortfarande sitta kvar på bion. Det verkar iaf bli en tur ner till Varberg på fredag och sedan en övernattning där för att på lördag bege oss till Falkenberg. Jag ska nog försöka vara lite produktiv nu. Måste diska lite och packa mina simsaker som ska med imorgon till Charlotte. Det blir att trängas i bassängen med allt folk som är sporlovslediga  . Kuligt! 

- Vi har bestigit stora berg, små berg, farliga berg, spetsiga berg, Varberg.


22:22

Just nu är klockan 22:22. Lite coolt tycker jag. Har nu suttit och pluggat sen 19 typ men inte med statestik. Utan med kompleteringsuppgift från en annan kurs. Det stör mig lite men nu har jag bara en liten bit kvar sen är den färdig också. Det som stör mig mest är att vi är flera som har fått samma kompliteringsuppgifter och det verkar som examination inte har läst igenom arbetena ordentligt. Blä för sånt.

Imorgon åter statestik igen. Blir inte klok på det. Hur ska jag någonsin klara den tentan? Men sen sen SEN är jag ledig tills måndag. Fast jag måste ju plugga med. På fredag blir det kanske Halmstad eller i närheten. Det har varit på G i några veckor nu men nu måste det bli av. Det finns ju självklart en fågel där nere och lite annat smått och gott. Det ska bli lite kul att komma iväg över helgen, hoppas bara det är fint väder. Allt blir så mycket bättre då. 

Idag hörde jag och Charlotte ett vårtecken. En koltrast sjöng, som man typiskt hör en varm sommarkväll. Enligt Nicklas så är den en månad för tidig. Alltså de har ju funnits här länge men de sjunger inte förrens våren är på G. Så nu kommer den gott folk!

 

måndag

Jag borde plugga en sån här ledig dag. Men göra jag det? Nej, det finns så mycket annat att göra. Som tex tvätta och surfa. Jag har statestik tenta om två veckor plus att jag fick komplitera på en inlämningsuppgift i Läs- och skriv kursen. Det känns mindre kul. Jag hade hoppats på att den skulle vara färdig nu men antagligen inte. Frågan är bara ska jag vara duktig och skriva kompliteringsuppg eller ska jag njuta av min lediga måndag? Jag har en känsla av att det blir det senare alternativet. 

 Det är snart dax att få i sig lite mat också.
See you later alligator.

Sömnproblem och renovering

Det är lustigt vad många ideér och funderingar man har när man inte kan sova. Inatt kom jag på flera braiga saker som jag ville dela med mig till Nicklas. Jag petade lite diskret på honom några gånger men vaknade han för det? Nej. Jo, en gång grymtade han- Vad vill du!? Inte hade jag lust att dela med mig av mina ideér då.

Idag har vi (läs Nicklas med stöd av pappa) byggt en ny vägg i "Bastun" och skrapat bort tapet från typ 70-talet eller nåt.  Det blir så fint så fint. Där ska jag och Nickas sova sedan när lilla stugan är upptagen. Utsikt mot Vättern, braskammin, solnedgång. Kan det bli bättre?
Strax: Melodifestivalen och räksmörgåsar, Mums! Missa inte det!
image117
Den lilla röda stugan är "bastun". Kortet är taget från mamma och pappas hus så det ligger rätt så nära. Det tar inte lång tid att åka till sommarstugan iaf. :) Jag längtar ännu mer till sommaren när jag ser denna bild.

Kate Ryan - Det sa jonte (svensk alternativ text)

Efter en sån här dag måste man bli lite uppmuntrad och komma igång igen. Nu går vi vidare och glömmer denna dag. Sket sig tentan så är det så. Men nu tänker vi inte på det tjejer! Titta på det här så garanterar jag att det goda humöret kommer tillbaka igen.


Så mysigt då!

Ibland gör min granne (grannar) något lustigt om nätterna. Ibland vaknar jag av att en kvinna skriker rakt ut högt så att det hörs i hela huset mitt i natten då. Jag förstår inte vad de pysslar med, kan de inte sova eller?? Måste hon skrika så kan hon väl göra det lite försiktigt. Jag hör dem också så extremt väl för våra sovrum ligger typ vägg i vägg med varandra.
Igår råkade vi mötas i entre´n i huset. Både hon och jag skulle in. Båda två gick ända upp till tredje våningen och hon går in i den lägenheten som skriken kommer ifrån. Nu har jag ett ansikte till skriken också.

Så trevligt då!!

Klass 9A

Den här svenska dokumentationen verkar vara bra. Såg den i Uppdrag granskning. En klass från Malmö med som består till stor del av flerspråkiga ungdomar får tillgång till Sveriges "superlärare" under ett antal månader. De ska tillsammans bli Sveriges bästa tredje klass. Se den!  På kanal 1 tisdag 12 februari klockan 21.30. Såg en pojke som härmade en skånsk kvinna. Han bröt själv på ett annat språk men när han härmade pratade han ren skånska.


Så är karusellen åter igång

Det känns som att det inte var längesedan vi såg The Arks failure på Eurovision contest. Nu börjar vi om igen och tar nya tag. Nya interssanta skandaler och fusk i tidningarna. Dåliga låtar, lustiga och roligt. Det blir intressant. En salig blandning på gamla och nya artister i samma koncept. Liksom E-typte och Christer Sjögren i samma program och så Amy förstås. Hi hi!


Bild från Aftonbladet

Vill ha ett nytt utseende på bloggen

Jag börjar tröttna på min bloggs utseende. Vill ändra men har inte programmet kvar i datorn som underlättar allt. Jag tycker personligen att Nicklas kan hjälpa mig. Han pysslar ju med sånt dagligen. Det får bli nästa kampanj.

I stort behov av sovmorgon!

Imorgonbitti gäller det. Sovmorgon för första gången på länge och lite plugg också. Känner mig apsolut inte motiverad till det. Jag fattar ändå inte hälften. Läste lite idag men det är så tråkigt och det gör det inte lättare. Men imorgon är sista chansen att plugga inför tentan, då måste lite av Bryman fastnat i huvudet.

Märkte att jag har åkt för mycket buss den senaste veckan, kortet börjar redan ta slut. Jag har ingen lust att gå till skolan i regn och mörker. Det blir så tidigt när man börjar lockan 8. Längtar så till våren nu, tills det är ljust när man vaknar och solen skiner. Det behöver inte ens vara varmt bara så där lagom som det kan vara en vårmorgon. Men med alla global uppvärmning så kanske det inte blir någon vår. Det blir vinter och sedan sommar.

Allt för Bryman :)

Ja, vad säger man? Behöver man en bok så behöver man den. För den skull åkte jag fram och tillbaka till Hästholmen. Det var ju trevligt att träffa mina parents och hälsa på Stanley. Fast vi ses ju igen på fredag. Det blir en helg i Hästholmen. Lite plugg tänktr jag skriva men det blir det inte då. För då är tentan redan gjort. Kanske har man ångest över att det inte gick bra men den är gjord.

Idag har det varit lite skola på förmiddagen. Gått igenom SPSS? Är det någon som är haj på det programmet? Hör av dig isåfall. Behöver hjälp. Eftermiddagen jobbade jag och Charlotte med skolarbete. Det känns bättre nu, vi har lite mer koll på läget än vad vi hade förra veckan. Ikväll har jag simmat med Ik. Det gick bättre än väntat med tanke på att det var mer än ett år sedan jag simmade sist. Skönt känns det nu iaf med lite mat i magen med. Tvätt pågås i tvättstugan så det får jag inte glöma bort att hämta.
Klockan 21 är det säsongsprämiär på House. Det ska ses!

So long


RSS 2.0