Fejkade pelagoner

Nu har jag snart jobbat ien vecka. Det är inte så farligt när man väl är där. Vi har max fem barn per dag så det är ju inte stressigt percis. Förutom att det ser ut som ett bombnedslag på vissa delar på jobbet och det försöker jag röja upp i.

Efter jobbet idag åkte jag och N till Vimmerby. Jag såg ett repotage i en tidning där de hade planterat rosor i en kruka. Jag har länge vari sugen på rosor. De är ju fina. Så jag köpte på plantskolan en ros och kruka och lite annat. De är ju fina som sagt var men kan också vara svåra. Får se hur det går. Köpte också ett kort till bröllopet som vi ska till på lördag. Det ska bli kul. Det är i Skänninge så på fredag åker vi till Hästholmen.

Köpte fönsterfilm på bluebox.se för skydd mot insyn till vårt kök. Det blev bra tycker jag. Det fanns också med orkideer och blad.


Nu är frågan? Jag köpte två rullar för jag trodde det skulle räcka till de här fönstren också. Men det visade sig vara för lite. Ska jag beställa mer? Det köstar ju. Eller ska jag låta bli att sätta upp skydd, Trädgården ni ser tillhör grannen så det är ju insyn där med.



Hm. Får tänka på saken.

Ååååh Edward

Jag är fast.... Hooked så att säga.... Ger mig..... I surrender. Jag erkänner...

Böckerna om Bella och Edward är romantiska och kärleksfulla. Lite tonårsaktiga men så njutbar läsning. Passionerat, spännande och mystiskt.

Jag pratar om "Om jag kunde drömma" och "När jag hör din röst".  Vampyr serien skriver av Stephenie Meyer. Första boken läste jag ut på två dagar. Andra boken skulle jag få låna til helgen egentligen men kunde inte låta bli att köpa pocketboken när jag såg den på ICA idag. Måste ha trean och fyran med. Nuv!

 
 

Omvandling


Vi har en tråkig ioch intesägande byrå i hallen.

Undrar vad som händer om jag målar byrån vit? Antikvit.

Och byter knopparna...?

Och sedan signerar den så att Antikrundan om 300 år vet vilket århundade som byrån målades. Men eftersom vi målade den så sjönk värdet på den. Eftersom furu då är hett.

Ja, så här bra blev det. Som helt ny. Det är ju fantastisk ju!


Road trip

Utflykten till Kalmar var rolig. På förmiddagen gick vi på IKEA och shoppade loss. Hade en massa småsaker som behövdes handlas in. Vi gick också en runda utanför IKEA där det har öppnats många nya kedjor. Jag var inne på en inredningsbutik som jag gillade skarpt. Har inte sett det namnen innan, Mairo. Allt ar designat så det kostade ju men det var fint.

Sen blev det lunch och sedan for vi till 4H-gården. Hästarna var klart favorit men grisarna var också söta. Några kossor såg vi inte :( Vi gullade lite med kaninerna och åt en glass.



Före vår tid?

Aftonbladets reportrar hänger verkligen inte med. De är lite sena.
Did that, done that....typ


Kabinbanan strävar uppför berget året runt, och är ett bra a
Aftonbladet

4H eller IKEA?

Nicklas jobbade några timmar idag så jag passade på att dra till Vimmerby då. Hade egentligen inget att shoppa men kul ändå att komma iväg en stund. Hela stan vimlade av tyska barnfamiljer som bor på Astrid Lindgrens värld. De var överallt! Jag köpte strumpor till Nicklas, smink till mig själv och vårtmedel på Apoteket. Jag har något lustigt på foten. N säger det är en vårta men jag vet inte? Men nu har jag köpt medel ändå så nu får vi se om den går bort.

Imorgon drar vi till Kalmar. Ska leka med kossorna och klappa hästar med Ella på 4H-gård och sen dra till IKEA. Vad som ska bli roligast är faktiskt svårt att säga? Det är ju roligt att titta på djur...men IKEA är ju IKEA.


Ledin och krönikespelen

Ledin konserten var underbart bra. Precis så som en Ledinkonsert bara kan vara. Helt galet bra med gamla godingar och några nya. Han har ju en hel del av välja av. Var efteråt hes i halsen, hade ont i knäna och halvdöv. Men det är ju normalt, så ska det ju vara. Af Ugglas var kanske inte så där jättebra men jag köpte hennes cd till Nicklas. Fick också hennes autograf på cdfodralet. Han blev  glad.

Lördagkväll var vi ju på Makten och härligheten. Har sett den mååånga gånger nu men det är ju traddi. Lite nytt var det men annars samma. Vädret var perfekt. Inga mygg och inte så kallt. Kom hem sent på natten och några minuter senare kom mamma, pappa och Moa hem från Kroatien. Så då blev det lite prat med dom innan sängen. Det blev sent med andra ord.


Makten och härligheten
"Sommarnatten mörknar. Då tänds ljuset. Ut dansar drottning Ommas folk, ett förtjusande släkte som lever  samklang med naturen. Scenen är den trollska ängen vid Alvastra klosterruin. Dansande älvor, jättar och offerriter. Mytologin kring Omberg spelar en stor roll i detta sagospel om makten och härligheten."


Tomas Ledin, Bergs slussar
Snott från kesa.blogg.se

Tomas Ledin

Det känns som att jag bara åker fram och tillbaka på den här semestern. Den är ju liksom snart slut. Hjälp! Har inte hunnit njuta av den än ju.

Idag åker jag till Linköping för en Tomad Ledin konstert. Det ska ju bli kul. Det var längesedan jag såg honom nu. Senast var en inomhuskonstert i Jönköping. 

Ja sen kommer päronen och Moa hem från Kroatien på lördagkväll. Fast då är jag på krönikespelet - Makten och härlighetern. Fint det med. Sen på söndag ska vi fira Kalle som har fyllt år och sen sticker jag tillbaka till Mörunda.

Sen är det bara en vecka kvar innan jag börjar jobba igen. Suck. Vart tog dagarna vägen?

Semesterbilder


Vi väntar på natt tåget i Nässjö

Vi åker på natt tåget till Vålådalen

I Vålådalen

Vi vandrar...

...och njuter av utsikten

Jag får se min favvoblomma. Hönsbär

Lite blöt var det men bara ibland. Vi hade bra väder.

Efter tre dagar åker vi till Åre och bor på billigt lyx vandringshem mitt i centrum. Nice!

Vännerna slappar i baouta tvrummet med de tusen sofforna.

Den snygga lobbyn och vår uteplats fast den är inne...

Åre centrum. En liten stad mitt ute i nowhere. Det var kul där. Måste åka dit fler gånger.
Vi åkte ZipLine greeen.

Jag trodde jag skulle dö. La mig  på golvet och bara tjöt inombords. :)

Men jag kom iväg. Alla 4 gånger. 

Snow! Sista dagen blev det toppbestigning. Med hjälp av karbinbana.

On the Åreskuta


 Dagen därpå for vi hem igen. En bra vecka men skönt att vara hemma igen. Mycket mer hände och jag har tusen kort till som inte får plats här och som INTE bör publiceras för allmänheten.

(Finns det någon som inte vill vara med på kort. säg till så tar jag bort dom.)



Vålådalen

nu har vi vandrat färdigt i vålådalen. vi sitter i undersåker och väntar på vår buss till åre. i åre ska vi lyxa till det med middag på restaurang. vålådalen var fint men vi är lite besvikna på anläggningen. de hade typ elfel överallt.

det regnade hela dagenn igår men ändå tog vi oss upp till ottfjället. tyvärr inte till toppen. det var för dimmigt och regnigt. vi hoppas på bättre väder nu.

jag skriver utan stor bokstavför jag hittar inte knappen på nicklas lilla dator.

tjenixen.



Badbesök

Jag tog lite kort inför premiärdopet. Det var en fin sommarkväll. Helt vindstila och en fin solnedgång. Efter en dag inne i stan var det skönt med ett kallt bad.



Det blev en lila/rosa himmel.

Båtmasterna i hamnen.

Våra nya badgäster. De bor vid bryggan och har översikt av mamma Mås.

Glömde tvätta bort marcaran innan jag badade. He he. Men det var ju bara jag där.

Hej då solen. Vi ses imorgon.

Jönnis

Idag har jag fikat med söta,snälla, rara Charlotte i Jönköping. Innan vår träff sprang jag runt på A6 och spenderade pengar. Saknade ju lite grejer till Åre nästa vecka. Men det är grejat nu. Efter semester måste jag ta tag i min ekonomi. Jag kan ju inte spendera allt på kläder och krims krams. Måste  ju spara med. Bli lite vuxen... Dock har jag ju 3 1/2 års tid utan shopping alls att ta igen.  :)

Ja. Vi fikade på George vid bion men alla alkisar. Inga knivbråk idag men för säkerhets skull satt vi inomhus. Jag åt pasta carbonara och Charlotte hallonpaj (eller var det jordgubbspaj?) Inga fattiga studenter är vi längre så vi behövde inte fundera på om vi hade råd med det eller disskutera innan om det var dyrt där inne eller inte. Vi gick bara in och beställde.

Det var roligt att träffa Charlotte igen. Det blev mycket prat om jobb och pengar faktiskt.  Mest jobb kanske. Vi har samma yrke men helt olika arbetsplatser.

Nu måste jag bada i sjön. Till och med mamma har badat nu. Det är fy skam att jag inte har gjort det.

Hej hej.

RSS 2.0