En längre variant


She is back!!

Hur kan man inte låta bli att titta på denna underbara serie! Jag förstår inte hur ni tänker....



Valborg, kaffe och bajs

Jag har inte firat valborg i Hästholmen på tre år tror jag så det ska bli kul. Moa kommer också hem och Nicklas kommer med såklart. Tråkigt nog måste jag till Jönköping på torsdag och fredan för att jobba med uppsatsen men bara över dagen. Så det ska väl gå det med. 
 
Farbror Uffe har övertygat mig att står efter fyrverkeriern när alla ska hem och samla in pengar till nästa års fyrverkerier. Hoppas jag får in lite men jag står ju inte ensam, tror jag inte... Pappa ska nog stå också.

I Fredags var jag och mina musketöser på Johns cafe. Inte varit där innan men det var mysigt och trevligt. När vi skulle runda av med en kopp kaffe såg vi att de hade små hundbajs choklad. Då sa vi att vi ville ha en kaffe och en bajsbit...Nä, skoja bara men vi viskade det tyst till varandra så att inte Johan skulle höra. Det var ju tryffelchokad som såg ut som hundbajskorv. Det är ju jättegod choklad men vi hoppade det den här gången. Det fick bli en mumsig kafe latte Hasselnöt.

Tjohoo

Jag kanske ska uppdatera lite. Jag är i Hästholmen för tillfället, men annars har jag varit i Jönköping och pluggat uppsats med Charlotte. Lördag förmiddag var vi effektiva men på eftermiddagen la vi ner två timmar på bakgrunden som vi sedan insåg inte blev bra. Så vi fick börja om från början. Idag jobbade vi på bra på förmiddagen, sedan hämtade Kalle mig och efter ett kort besök på A6 åkte vi till Hästis.

Pappa fyller år idag så det fick bli premiärbesök på Cafe och Restaurang Fyren (fd Hamncafet). Bra mat, mycket att väja mellan- kakor, smörgåsar, varmrätter, paj, bakad potatis och rättigheter....OCH GLASS. Mitt andra hem i sommar. Lokalen såg ut som förra sommaren fast mysigare nu och trevligare. Ny bardisk och lite annat krimskrams. Får klart godkänt från mig!


Vilken kväll!

Jag, Nicklas, Calle (en vän), Uffe (min farbror)

 och hans fågel grupp (ca 10 st) som består av hälften pensionärer som är ungkarlar, änkor eller ungmöar har ikväll grillat vid Stora Hammarsjön med ett fantastiskt kvällsväder.Fågelgruppen är ett gäng från Ödeshög som blev övertalade av Uffe att komma hit till Småland över en natt för att fågelskåda med Nicklas. Vi har ju lite andra fåglar här nere än vad de har där uppe. Sagt och gjort, de bokade rum på vandrarhemmet i Målilla. Där möte vi upp dem vid sjutiden ikväll. Vi började med en blomexkursion där vi hittade blåa blommor som var lite ovanligt...? Just det, måste ju nämna också att i gruppen finns också min gamla lågstadielärare och gamla syokonsulent från högstadiet. Det kändes lite lustigt att träffa dem, sist jag pratade med min lågstidelärare var jag väl typ 8 år. Hon kände igen mig iaf. :) 

Kvällen har vi avslutat med en underbar grillning på en stor brygga med bord och vindskydd. Det var helt vindstila och fullmånen som speglade sig i det stilla vattnet. Urfint! Långt bort kunde man höra pärlugglan hoa och mitt i korvätandet hör vi en storlom. Då får till och med jag rysningar i hela kroppen som inte är så intresserad av fåglar.

En liten lektion i fågelläten. Lyssna på Storlomen och tänkt dig att du står vid en sjö i mörkret. Det enda som lyser är upp fullmånen, det är helt vindstilla och du har en varmkorv i handen. Bakom din rygg värmer brasan.


Matchande slöja och barnvagn

Två gånger idag har jag på bussen sett en kvinna som matchar med sin slöja med barnvagnen. Den första kvinnan hade en ljusbrun slöja som matchade fint till barn vagenen som också gick i brunt. När jag tänker efter så var också barnet klädd i brun-randiga kläder med en brun mössa. Söt! Undrar om det var planerat?

När jag och Ke var på väg hem från Ik (tack för maten Ik) såg jag den andra kvinnan på bussen som hade en lätt ljusgrön slöja. Hennes barnvagn var så klart grönaktig i olika nyanser. Om barnet var klädd i grönt vet jag inte., han/hon låg nerbäddad i vagnen.  Undrar jag om det var med avsikt eller om det bara blev så? Det är ju lättare och billigare att matcha med sin slöja än att köpa en jacka i samma färg. Vet inte hur mycket en slöja kostar men inte lika mycket som en jacka eller?
Det var kvällen tankar och funderingar.

God natt!

Gebbe och Nicklas

Hittade av en slum text om Nicklas på Gebbes hemsida. De träffades förra sommaren på en kräftskiva. Vi måste ju ha bettet oss någorlunda normalt eftersom han gick med på att träffa Nicklas. Eller vad säger ni tjejer... ;) Nisom inte vet så är Gebbe en konstnär i Ödeshög. Han är naturintresserad och målar fåglar och natur. Han målar fina tavlor.

15 augusti

Jag träffade av en händelse en för mig ny trevlig person, i form av skådaren Nicklas Strömberg, smålänning med flickvän i Hästholmen, häromdagen på kräftfest i Hästholmen. Vi fann varandra direkt. Då bestämdes att vi skulle ut till Kråkeryd för att Nicklas skulle få möjlighet att hänga in rariteten drakblomma.

Nicklas har fått korn på en fältvädd vid Kråkeryd.

Sagt och gjort. Idag. Inte mycket till blomning förstås så här en månad för sent men klippbranterna vid Vättern är alltid härliga att besöka och Nicklas fick sitt kryss och fler ändå. Dessa kommer han att lägga in på sin fantastiska hemsida Global Twitcher (länk), som har idén att allt i naturen skall vara kryssbart.

"Då kan det ju räcka med att gå runt husknuten för att få kryssa något nytt", säger Nicklas, "och varje dag blir spännande"

Ljungblommen i år är den rikaste jag sett. Här vid Kråkeryd norrut med Omberg längst bort i fonden.


Snart fredag

Veckorna går så snabbt, det är knappt att jag hinner med det jag ska göra. Idag har iaf varit en effektiv dag, jag har hunnit med att skriva en hel del och prata med en förskola. Jag har varit rätt så orolig för uppsatsen en tag, först idag känner jag att det kanske ordnar sig ändå....

I helgen kommer min farbror Ulf ner till Nicklas tillsamans med en grupp med naturtokiga pensionerär. Vi ska guida runt dem i Hultsfred och grilla lite. I gruppen är bla min gamla lågstdielärare med. Roligt att sitta och prata med henne.....eller inte.

Till alla som känner sig lite nere

What it all comes down to my friends
Is that everything's just fine fine fine
 


I'm broke but I'm happy
I'm poor but I'm kind
I'm short but I'm healthy, yeah
I'm high but I'm grounded
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby

What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five




 

Regn, snö och uppsats

Har tänkt i flera dagar att lägga ner bloggen ett tag. Men så gör jag något och tänker att det skulle bli ett kul inlägg till bloggen. Men skriver jag om det? Nej. Tar jag ett kort på det som är roligt? Nej. Jag har tappat lusten lite, kanske beror det på med den här uppsatsen. Vet inte?

VFU:n är iaf slut nu. Nu är det bara uppsatsen som gäller. Så roligt då!! Känns bra att slipa praktik men lite tråkigt att lämna barngruppen och personalen. Mitt omdöme är jag nöjd med trots att jag fick G. Ska man få VG måste man ju nästan vara omänsklig eller en supernanny... Det min handledare hade skrivit om mig var superbra och jag är jätte nöjd.

Just nu snöar det ute, först regnade det. Sen var det snöblandat och nu snöar det. Men det stannar inte kvar som tur är. Bort med det. Lite Hassan får muntra upp :)


Deppad

Det blir dåligt med uppdatering nu. Jag blir deprimerad på uppsatsen och då tappar jag lusten att skriva. Ofta sitter jag med ett nytt inlägg och har saker att skriva men det blir inget

Faaaannnnnn!!!! Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg. Men så försvann det. Nu lägger jag ner det här!!!!! Jävla skit!

Gekås

Ullared imorgon!

RSS 2.0