Helg!!

Fredag eftermiddag och hela helgen ligger framför mig. Det är gott. Det kan bli lite Charlotte Pirelli på lördag och parkeringsvakt på söndag med hästar, det är tydigen hästens dag då om du inte visste det.

Det ska ju bli en solig och var helg också så det kanske blir det solning också. Bikinin är nerpackad iaf.


Inte än...

Idag har jag badat i Vättern. Först var det kallt och sen lite kallt till men sen blev det rätt så skönt. Inte alls så farligt, ändå var jag inte så varm. Försökte hetta upp mig i solen innan men det var sent på eftermiddagen och det fläktade från sjön så så varm blev jag inte. Men det gick ändå. Jag badade inte ensam, jag hade min kompanjon men mig. Hon hade cyklat några mil och svettig om något. Efteråt fick vi applåder för vi var så modiga... :) Sen gick vi upp till mig och åt lax med färskpotatis och stark creme frech.

Ett sånt roligt inlägg då...


De har inte bytt rum än, Moa. Det blir nog inte förrens i höst. Du får väl sova i deras gamla rum då, det ska ju bli gästrum.

Läsa uppsats på plajan

Idag fick jag fem uppsatser att läsa. Det kändes sååå kul. Men man får göra det bästa av det och läsa dem på plajan. Det var varmt, soligt och svetten rann. Det var skönt.



Det gick ju inte att läsa hela tiden. Små pauser måste man ha.


Efteråt blev det promenad vid vätterstranden hemåt. Fossingarna blev blötta men det gjorde inget. Premiärbadet måste snart ske! Jag ska ju vara härdad men det verkar som man blir fegar ju äldre man blir. Inte bada tant.

Lite raps...menar jag ju. :)






Det är fint nu när rapsen blommar. Det är så gult.

Google

Läste om en som skrev in alabetet, bokstav efter bokstav i Googles sökfält för att se vad man sökt på innan. Och där plockade han ut ord som han ansåg beskrev sig själv. Så jag tänkte roa mig med det ett tag. Det får bli max två ord per bokstav.

A -arbetsförmedlingen
B -billiga resorTuristinfo Gotland - KLICKA HÄR
C -city gross
D -dennis korv
E -elektropär
F -förskolor och fågelskådare
G -gekås och gotland
H -hjärna och hundbajschoklad (?)
I -informanter
J -jönköpingsposten
K -kaffe
L -ledig och Lpför 98
M -mat
N -nicklas strömberg
O -har inte sökt på O
P -pommes
Q -har inte sökt på Q
R -rosenlundssimhall
S -sömnproblem
T -tapetsering
U -utvecklingsekologi
V -välkomstdrinkar
W -http://www.tv.nu/
X -har inte sökt på X
Y -har inte sökt på Y
Z -z test
Å -återförening
Ä -ägg
Ö -öland

 

In the Hästholmen

Det känns gött när man kan vara ledig två hela dagar. Det finns inte mycket mer att göra med uppsatsen nu, vi har ändrat den flera gånger nu och vi ät nöjda med det vi har. Att det är VG är jag tveksam på, vi är glada om vi får G men det tycker jag att det borde vi få. Ledigheten passar bra nu eftersom det är återträff på lördag. Det är ju lite att förberedas så nu behöver jag inte stressa över det.

Jag sitter i mitt gamla rum hos mamma och pappa. Här inne har vi alla syskon bott någon gång, nu när två av tre är utflugna är det mamma och pappas tur att ta över rummet. Det rum de har nu får istället bli gästrum. Det blir så bra, så bra. Annars så rensar de avloppen här utanför hela natten, det låter lite och luktar skit men det blir ockås bra...då kanske man kan bada i sjön igen utan att komma upp med en kleting gegga (bajs) på sig. Och stanley kan bada där nere igen... Fast han tycker ju om bajs...varför äter hundar bajs?

Imorgon blir det kanske en tur till Linköping för att köpa en digitalbox, vi måste ju kunna se på eurovisionen på lördag. Boxen ska då ner till Bastun där återträffen håller till. På hemvägen blir det en sväng till City Gross för att handla mat åt mamma, maby baby

Nu är det krig i Tomteskogen

Dumma försäljare som ringer stup i kvarten. Fattar de inte att jag inte kommer svara. Puckon! Det är två olika nummer som ringer varje dag och idag började ett tredje ringa till min mobil. Men jag är mission imposible för dom. Jag är onåbra, ha ha!! Jag ska inte ha några sketna erbjudan eller vara med i en sketen undersökning.  Försök nå mig om ni kan!! En bra hemsida när man undrar vilket företag det är som ringer: Leffeboy.com

Dagens middag



Köttfärssås med pasta, ketchup, majs och gurka 

Äntligen måndag


Rödroms Bingo

Jag har spelat fågel bingo för första gången i mitt liv, eller Rödromsbingo som det kallades. Det var ju så klart på invigningen av fågeltornet som vi gjorde det. Det är som vanligt bingo men istället för siffror i rutorna står det fåglar.
Så en stod i det nya fågeltornet och spejade, när han såg något ropade han ut det och då fick man titta ifall man hade den fågeln på sin bingolapp. Precis som på vanlig bingo skulle man få fem kryss i rad.
 Det fanns priser men jag vann inget :( trots att jag hade två bingorutor.

Idag har vi varit duktiga igen, jag och Charlotte. Suttit och finslipat uppsatsen i några timmar. Vi är rätt så trötta på texten, man läser den så många gånger så att man tror man upprepar sig flera gånger. Det är säkert vissa meningar som låter lustigt men som vi inte märker för vi är så insnöade på hur det är.

I helgen är det återförenning med några klasskompisar från högstadiet. Det känns lite nervöst just nu. Jag ska fixa och dona innan, lite småstressigt känns det men jag hoppas på att vi kanske kan vara lediga på fredag. Efterrätt måste göras, det ska dukas, städa, damma, damsuga, fixa snacks och göra välkomstdrink. Det blir kul!
Ha ha...

Torsdag

När man får dåligt samvete för att man inte sitter med uppsatsen än till klockan 14. 00, då har det gått för långt. Vi ska ju bara ändra lite i diskussionen och vi har en hel vecka på oss. Vi var tvungna att överttyga oss själva att vi fick sluta då och gå till sta´n istället. På ett sätt arbetade vi med uppsatsen ändå, för vi köpte mappar till den utskrivna uppsatsen på Akademibokhandeln. Imorgon har vi tagit ledigt, FÖR VI FÅR DET så jag åker till Nicklas på förmiddagen. 

Annars blir det lungt i helgen, ingen uppsats att tänka på. Farbror kommer på fredag med motorcykeln och hälsar på i Mörlunda. På lördag ska jag inhandla morsdags present och födelsedagspresent. Söndag ska jag på invigning av ett fågeltorn med hemliga gäster.... Det blir kul, första gången jag gör det. Hoppad vädret är bra, då kan man ha picknick.   


Dagens lunch


OBS! Lägg märke till smile gubben.

Idag har vi ätit falukorv med pasta, gorgonzola sås och rivna morötter.
Gott.


Gårdagens lunch



Lax utan grönsaker!

Hej du...

För fem år sen...
Var jag singel och bodde i Jönköping. Jag jobbade som vikarie i förskola

För tre år sen...
Började jag plugga till förskollärare och jag träffade Nicklas

För ett år sen...
Var jag mitt inne i min utbildning och längtade till sommaren.

För tre månader sen...
Oroade jag mig inför c-uppsatsen och att statestik tenten fick åt hlvte

Igår...
Var jag lycklig över att uppsatsen närmar sig sitt slut och att jag skulle åka till Hästholmen och att jag skulle vara ledig idag.

Om ett år...
Jobbar jag på förskola och har flyttat ihop med Nicklas.

Jag utmanar...
Kesa
Elli
Linda
Lisa





Tåbad och Stanley

               

Söta Stanley vill vara med i bloggen. Hej, säger han.

       
Det fick bli årets första tåbad i Vättern ikväll. Lite kyligt men det finns vissa nötter som redan har badat i sjön. Lite lockande var det att själv hoppa i men mamma övertalade mig att inte göra det.
 


Från början var det tänkt som en fin sommarbild men det blev visst en bild för ölreklam.  

Radioteatern ger.....(pling) dagens lunch och liter mer

 Charlottes hemmabakade moffins med blåbär, Ballerina kex och kaffe eller saft
 Fattiga studenter som vi är har vi självklart matrester. Dagens matrest blev lasagne med två gurkbitar och lite paprik. Mums!

Idag var vi så effektiva att vi kunde sluta jobba vid lunch- tiden. Dagens mål var redan då uppnåt och vi fick åka hem. Ikväll och imorgon ska jag bara njuta.

Dagens mat



As you wich! Det här åt vi idag. Dennis korv och pommes med ketchup och kokt majs. Lite enklare än lax men man kan ju inte lyxa till det varje dag. Jag bara måste beröma mig och Charlotte lite. Vad vi är duktiga. Varje dag sitter vi och jobbar med uppsaten och det går så bra. Det här kommer vi att klara, det är inte mycket kvar nu av uppsaten. Vi ser ljuset i tunneln.... Vi jobbar järnet nu så vi kan vara lediga på söndag. Imorgon lovar jag riktiga kort... God natt!

Uppsatsdag

Jag tänkte visa lite bilder från dagen. Så här ser typ alla dagar ut fram tills onsdag nästa vecka. Vi träffas alltid hos Charlotte klockan 09.00 och sitter fram tills vi har uppfyllt den dagens mål. Igår till exempel satt vi till 21.00 och idag var jag inte hemma förren strax efter klockan 19. Men det är bara att hålla ut några dagar till sen ska det bli lite lugnare...

En suddig bild. Men här sitter vi hela dagarna... 
Här sitter vi hela dagarna och skriver så att fingrarna glöder. När vi är trötta i hjärnan eller allmänt flamsiga
tar vi en paus på Charlottes balkong. Vi har perfekt eftermddagssol där.


Kaffe kan behövas ibland för att inte somna. God mat är nästan ännu viktigare, idag blev det lax i ugn med creme frech och potatis med grönsaker.
FÖRSÖK ATT SLÅ DET LINDA, HELENA OCH MADDE!! Bildbevis ska finnas...


Att ta en paus för att köpa glass och toapapper på Willys är en NÖDvändighet.
Annars går det inte....

 

 

Ifmountain in Horseislet....

Vi tog en sväng på Omberg i det fina vårvädret. Allt är så grönt och fint nu.
image131
Vad är det för träd?

image132
Körsbärs träd, tror jag som blommar.

image133
Trädet där vi ofta lekte i som små. Vad hete leken, Moa? Kungen, något.

image134
Proffsig bild tagen av mig. Vitsipporna blommar än.

image135
Utsikt från Bastun. Bada nu bada, bada nu bada...

image136
Här har jag aldrig åkt skidor, men nu har jag gått halvvägs uppför skidbacken. Jobbigt!

Äntligen ledig

I två långa dagar har jag och Charlotte slitet med uppsatsen. Oj, vad duktiga vi har varit, vi har använt oss av ord som åsyftar och informanter. Tack gode gud för synonymer!! :)  Utan den funktionen hade vi inte klarat oss eftersom vårt språk är visst inte tillräckligt för vår handledare....

Så att vara ledig nu i två dagar förtjänar jag verkligen. Synd bara att vädret suger. Vill ju ha sol nu speciellt när jag är ledig. Nu ska jag äta kebabsallad. Tjingeling!


RSS 2.0