SNOR!

Det är snorigt idag. Det har det varit i några dagar nu men idag är det värst. Men det går snart över. Det är ju Nyår imorgon och då kan jag inte vara sjuk. Jag står ju för lokalen!

Strax ska vi till mormor och äta smörgåstårta. Gotti. Sen kommer Ungarna hitt och vi ska laga mat inför nyår. Det blir smidigt imorgon, då det är bara att värma maten.

Nu måste jag fara. Adjöken Adjö.

Winterwalk

Ja det blev en promenad. Ingen snö men frost på marken så det är lite vitt. Tog några bilder när vi var ute. Stanley var såklart med. Alla bilderna blev inte så bra men...

Det är platt med många vindkraftverk.

Utsikt mot sjön och Omberg.


Det är vårt att sitta still en längre stund.


Närbild.

Fick veta att min lägenhet är nedbacillad med baciller från syster och hennes vänner. Kul! En spydde på min toa och de andra ligger nu hemma med feber och ont i halsen. Har någon dundermedel mot vintersjukan? Vill INTE åka till lägenheten imorgon längre!

Seg

Känner mig seg idag efter en PT kväll med släkten. Det var jämt ända in i slutet men jag och nicklas vann såklart. Hade svårt att somna sen när vi kom hem. Tänkte på flytten och det nya jobbet.

Idag är det kallare ute och fint väder. Vi ska gå en sväng senare för att få lite frisk luft. Ska också göra färdigt det sista på loggboken sen kan jag skicka iväg den. Yes. Skönt.

Bye bye!

Update

Det är dags för en uppdatering tycker jag. Inte mycket har hänt dock sen jag skrev sist. Julafton har passerat och den var nice. Fick bland annat en Ipod Nano, en resväska och lite annat grejs.

Idag var vi i Jönköping i ottan för att köpa en dator åt N bror. Det var verkligen folk överallt! Vi passade också på att packa ihop lite i lägenheten.

Ikväll blir det kanske planering inför Nyår. Vad ska vi äta är den stora frågan?

Inte så roligt inlägg kanske?

Vi ses! Kram

Dan före dan före dan före dopparedan!

Ont i fötterna och trött i kroppen, det är resultatet av hårt planterande i två långa dagar. Men nu har det lugnat ner sig. Imorgonförmiddag ska vi städa lite bara och plantera några julgrupper. Sen tar vi jul.

Om vi får någon jul? Pappa har fått för sig att han ska hugga egen gran. Vet ju hur det slutar. Han smyger in på grannens marker och snor sig en... Nej då skojar bara, det har ju inte hänt... ;)...eller det har det kanske? Who knows?

Imorgon ska vi också handla all julmat. I den här familjen så gör vi allt julbestyr två dagar innan julafton. Det är tradi. Först stressar vi med julgrupperna och sen två dagars fix med julen. Föräldrarna ska handla alla julklappar på tidag. Vilket i och för sig jag också ska göra men jag har de flesta fixade iaf. Tänk om något hinder kommer upp som gör att de inte kan  åka?

Så vi kan bli utan gran och julklappar i år.
Fast det har ju fungerat de senaste 28 åren så varför ska det misslyckas i år?


Back...

Vi är tillbaka i Hästholmen och till Tomteverkstaden. Den har ju hållt på hela veckan utan oss men imorgon och tills det är slut ska vi vara med.

Lite bilder...

   
Sammanlagt gör vi många julgrupper i år.

 
Tomma kartonger överallt! Det blir lite skräp efter alla krukor
 
Har man jobbat för länge blir man lite knäpp till slut. Just det, man kan inte bli något som man redan är...Moa!

I have a job!

I förmiddags gick jag på anställningsintervju på en förskola här i Mörlunda. Jag var rätt så nervös, hade fjärilar i magen sen igårkväll. När jag kom ditt satt jag med rektorn och två andra förskollärare. Rektor ställde svåra frågor som vad är Reggio Emilia för mig? Vad kan jag tillföra förskolan? Och så vidare. Det kändes som att jag bara svamlade hela tiden.... Aldrig att de anstället mig tänke jag.

Efter  intervjun gick jag runt tillsamans med förskollärarna och tittade på lokalerna. Efter rundan pratade jag igen med rektorn och då erbjöd hon mig jobbet direkt där på plats. Jag tackade ja till erbjudandet så nu har jag ett förskollärarjobb på 75% som startar 7 januari.

Spännande och nervöst!

Nu far jag till Hästholmen. God Jul på er!

Hello

Japp japp. Så var det tisdagskväll och Ugly Betty. Bra som vanligt. Imorgon blir det lite skolarbete och sen får vi se. Kanske blir vi färdiga, kanske inte.

Annars är det lungt. Har inte mycket att rapportera. Det är ju jul snart...

Sitter och tittar på en otäck film. Varför gör jag det?


Trött

Känner mig lite sliten efter planterat hela helgen. Var så trött i morse när jag skulle upp men till skolan måste jag. Drömmde inatt att jag planterade julgrupper och att det var något fel på enarna.Därför är jag så trött kanske efter planterat hela natten.

Imorgon ska vi till en förskola och göra en pedagogisk dokumentation. Därför gick jag på vätterstranden i mörkret i eftermiddags och letade naturmaterial med en plastpåse. Såg nog lite skumt ut. Men det blir så bra, så bra. Idag hade jag min sista föreläsning. Det känns konstigt.

Senare i veckan ska jag på anställningsintervju i Mörlunda. Det är fler som har sökt så vi får se vad som händer. Men jag håller tummarna.

Ska ta hand om disken nu. Eller inte?

Tomteverkstad


The Tometeverkstad has begun.

Blä

Har vi verkligen valt rätt yrke?

Aftonbladet listar idag nio skitiga yrken. Gissa vilket yrke som är med på den listan? Just det. Lärare och förskolärare.

"En annan utsatt grupp är förskolepersonal. Under influensasäsongen är uppskattningsvis hälften av alla ytor på en förskola täckta med virus. God hygien och daglig städning är två tips för att undvika att bli sjuk.Förskolepersonal utsätts för sjukt mycket bakterier - speciellt vintertid."

Hälften av alla ytor liksom!

Ja ja, bättre att vara lite skitig än att vara arbetslös.
Eller? :)


Trött

Gah! Missade Bonde söker fru och halva Grey´s. Vad gjorde jag? Sov. Attans men jag var så trött. Antar att lyktfesten tröttadet ut mig.

På eftermiddagen hade vi gästföreläsning av Claes Roswall. Har pratade om rim och sång. Det är han som har gjort "jag känner en hund som heter Hugo som kan räkna till tjugo-ramsan". Han var duktig men mina tankar var på ett annant håll. Köpte en bok av honom med en liten signatur i.

Hej & hå.





 


Födelsedag

De två första flyttkartongerna är packade. Det blir ju astungt bara jag lägger i några böcker. Jag har några kartonger men de är bautastora, de blir så tunga då. Har bett att mamma ska köpa fler på IKEA som inte är så stora. Mamma, pappa och Kalle kommer sedan hit på födelsedagsfika ikväll.

Jag har också fått en jättefin blombukett idag med en liten nalle från ett blombud som beställts av min älskling. Jag har inte min kamera här så jag kan inte ta kort på den. :( Jättefin är den. Med rosa och lila blommor och en nalle runt buketten.

Min lykta är färdig, den blev fin. Lite hål här och där men det får man ta om man inte vill se ut som en buske.

Tack alla som har grattulerat mig via sms och bloggen. Tack så mycket! 


Fru Furmans horoskop

Fru Furman skiver en rolig blogg som jag tycker du ska kolla in. Hittade det här på hennes blogg ikväll. Annorlunda horoskop men roligt.

Lär känna dig själv!


Vattumannen (21/1-18/2)
Du är uppfinningsrik och du lutar åt progressivitet. Du ljuger mycket och ofta. Du upprepar samma misstag gång på gång eftersom du är korkad. Alla tycker att du är ett jävla svin.

Fiskarna (19/2-20/3)
Du är en pionjär och tycker att de flesta människor är skithuvuden. Du är snabb att ge igen, otålig och full av goda råd. Det enda du gör är att få folk du möter förbannade. Du är snarstucken.
Väduren (21/3-20/4)
Du har livlig fantasi och tror ofta du är förföljd av Säpo eller PRO. Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskyr dig för att du skryter med den lilla makt du har. Du saknar självförtroende och du är en allmän nolla.
Oxen (21/4-21/5)
Du är praktisk och ihärdig. Du äger stor beslutsamhet och arbetar som fan. De flesta tycker att du är envis och tjurskallig. Du är bara en jävla kommunist.
Tvillingarna (22/5-21/6)
Du är intelligent och snabbtänkt. Folk gillar dig eftersom du är bisexuell. Du tenderar att vänta dig för mycket tillbaka i förhållande till vad du ger. Det innebär att du är en snål jävel. Tvillingar är ökända för incest.
Kräftan (22/6-22/7)
Du är sympatisk och förstående när det gäller andras problem, vilket gör dig till en lättlurad sate. Du skjuter alltid upp saker. Det är därför du alltid kommer att gå på A-kassa och tära på samhället. Alla som sitter i fängelse är kräftor.
Lejonet (23/7-23/8)
Du ser dig själv som en född ledare. Andra ser dig som en idiot. De flesta lejon är bråkmakare. Du är fåfäng och tål inte kritik. Din arrogans är direkt vedervärdig. Lejon är tjuvaktiga slynor och får ut mer av onani än sex.
Jungfrun (24/8-22/9)
Du är den logiska typen och hatar oordning. Din pedantiska attityd gör dina vänner och arbetskamrater fysiskt sjuka. Du är kall och okänslig och somnar ofta när du knullar. Jungfrur blir bra bussförare och hallickar.
Vågen (23/9-23/10)
Du är den artistiska typen och har svårt att hantera verkligheten. Är du man är du högst sannolikt bög. Dina chanser till anställning och bra lön är lika med noll. De flesta kvinnliga vågar är horor. Alla vågar dör av könssjukdomar.
Skorpionen (24/10-22/11)
Du är värst av dem alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du kommer att klättra till toppen av karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln. De flesta skorpioner blir mördade.
Skytten (23/11-21/12)
Du är optimistisk och entusiastisk. Du har en vårdlös tendens att blint lita till turen eftersom du är fullkomligt talanglös. Majoriteten av skyttar är fyllon. Du är en värdelös skit.
Stenbocken (22/12-20/1)
Du är konservativ och rädd för att ta risker. Du är kort sagt en feg fjolla. Ingen stenbock har någonsin betytt något. Du borde ta livet av dig.

Tidigt födelsedags firande

Dagens födelsedagsfirande är över. Det tar ju en halv dag bara att förbereda allt. En kär vän sa att så är det att vara vuxen. Okej.

Jag fick glas (så köp inga glas i födelsedagspresent eller julklapp), två handdukar, två trisslotter (varav en var vinst på 25 x 2), två små tomtar (som jag själv tittat ut men glömt) och små flaskor med bath creame med olika dofter.

I veckan väntar jag på att de ska ringa om anställningsintervju. Håller tummarna.
 
Någon som har tips på vad jag kan bjuda på på Nyår?

Den där file´grytan börjar bli lite tjatig nu så måste komma på något nytt.



Vad är det för dag?

Måndag? Nä, det är fredag. Men jag har inte varit i skolan denna veckan förrens nu så det känns som måndag. Jahapp. Jag ska snart sätta mig i bilen och åka "några" mil till Nicklas.

Igår sprang jag runt på A6 och shoppade julklappar. Nu är the family klar, bara Nicklas family som ska fixas också. Men det tar vi en annnan dag.
 
Vad händer i helgen?

Inte mycket. Ska fira mig och Gull-Britt (Nicklas mamma) hemma hos mig och Nicklas. Tvätta lite kanske. Damsuga om Ella ska kunna leka på golvet. 

Tjo! 

Jost de, jost de. Det är Narnia på tv på lördag. Filmen. Den har jag inte sett, den ska jag se. Jag kommer ihåg när serien gick på tv på julloven. Den jag var liten... Det var mysigt att titta på den.

Nya Bonde söker fru



Ha ha! Så roligt! Det stämmer ju, så är det!

Hope!



Gå med nu!

Nu blev det kväller...

Attans vad mörkt det är ute. Vad är klockan? 14.03. Det är ju mitt på dagen inte kväll fast det känns som det.

Jag har precis skrivit klart mina jobbansökningar. Nu ska de bara skickas iväg. Tror jag väntar med det tills imorgon. Måste läsa igenom dem en gång till. Pirrigt!

Imorgon åker Nicklas till Göteborg, jobbresa. Det var visst inte så poulärt. Men jag kan ta bilen till Jönnis. Handla tunga julklappar? Ja det tror jag. Det blir bra.

Vinn 1000 kronor


         Jag är med och tävlar om 1000kr i kontanter hos
En Andra Chans.
        Tävlingen avslutas den 16 december kl 23.59.
Var med du oxå, extra julkklappspengar.
Lycka till

RSS 2.0