Kavli Räkost reklam

Jag tror jag dör! Så roligt. Ha ha ha!!!


Ofrivillig sovmorgon

Idag vaknade jag 8.50 av en hund som skällde. Y pongo! Varför sover jag till 9? Är jag ledig idag? Nä, jag ska till Charlotte och ska vara där om 10 minuter. Jag har alltså försovit mig 1 1/2 timma. Attans! Det vissade sig att klockan har inte ringt alls överhuvudtaget. I vanliga fall använder jag mobilen som väckarsignal men nu hittade jag inte min laddare så jag stängde av den över natten. I stället använde jag en väckarklocka som jag inte har använt på åratal. Den ska inte användas igen. Nu ikväll har jag hittat laddare, den låg i strumpådan. Har den i vanliga fall i min troslåda. Hur det kommer sig vet jag inte riktigt men det går på rutin nu att jag lägger den där. Det är nog inte många som har laddare bland sina underkläder. :) 
 

Lars Winnerbäck & Miss Li

Jag lyssnar inte så mycket på Winnerbäck men den här låten är så bra. Lite sorlig och vemodig men ändå fin.




jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu

jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns

jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

Dåligt samvete

Jag gick inte. Dåligt dåligt dåligt... Duktiga Charlotte fick gå själv. Så nu sitter jag här med dåligt samvete. Men jag är ju så trött. En dålig ursäkt egentligen. Imorgon blir det heldag i skolan, så jag måste laga mat som jag kan ha med mig. Då är målet att förstå uppgiften bättre, jag hoppas verkligen att han ska gå igenom tentaexaminationen bättre. Det är nog ingen som riktigt fattar och alla har en egen version om hur tentadagen ska se ut. Stör mig på att man bara lämnar ut en tentaupgift och sedan inte går igenom den. 
 

Apropå Powernap

Du ligger vaken och skruvar på dig och bara känner hur det blir senare och senare och du blir helt enkelt inte trött! Vad kan man göra då?

  • Acceptera faktumet att du inte kan somna eller att du kommer att få lite sömn inatt. Du kommer att få en jobbig dag imorgon men det kan lösas till viss del med kaffe och dylikt. Det är inte hela världen! Genom att acceptera detta faktum tar du bort moment-22 stressen man får. Man blir stressad över att man inte kan somna och kan inte somna för att man är stressad. Strunta i att försöka. Njut av att du, just nu, är ledig och inte behöver göra nånting istället!
  • Lyssna på stillsam musik eller avslappnings-CD, gärna musik du kan utan och innan och som inte påkallar uppmärksamhet.
  • Ät något sockerrikt. Först får du en sockerchock som gör dig väldigt pigg, sen sätter insulinet igång och sockerdippen gör dig "lägre" än innan. Tänk på hur man brukar känna sig efter en middag.
  • Drick mjölk eller varm choklad.
  • Ha penna och papper vid nattygsbordet. Har du får många tankar som cirkulerar i huvudet och att du egentligen inte vill släppa dem för att stressen av att glömma bort dem är värre än att "jonglera" med tankarna. Skriv ner vad du tänker på och tänk på dem på morgonen. Vissa människor får sina bästa idéer när de försöker somna, fortsätt med det men skriv ner dem och gå vidare till att somna. Ligger du och "jonglerar" ideer är det kanske precis det som hindrar dig från att somna.
  • Tänk på ett ämne som är lagom engagerande och bara det. Tänk på samma sätt in dig i ett halvtråkigt scenario. Exakt hur du kommer att ha dina morgonrutiner imorgon, vad du kommer att äta till frukost osv. På så sätt håller du dig borta från stressande ämnen men tråkar ut hjärnan tillräckligt för att den ska koppla av.
  • Precis som du kanske gjort just nu är det ibland bättre att stiga upp ur sängen och göra något helt annat istället för att ligga i sängen och grubbla.
  • Undvik träning före läggdags, det sätter igång stresshormonerna som tar ett tag att lägga sig
  • En tung middag gör dig sömnig direkt efteråt men håller dig vaken på natten för att magen håller på att arbeta. Av samma anledning ska man heller inte äta något precis innan man ska lägga sig.
  • Se till att det är mörkt. Skaffa mörka gardiner och se till att blinkande lampor eller lysdioder stängs av.
  • Se till att det är tyst (om du kan påverka det). Det är bättre att gå upp ur sängen och stänga av den irriterande droppande kranen, datorfläkten eller säga till den stökiga grannen. Irritation och sömn går inte ihop.
  • Undvik att titta på TV precis innan du ska lägga dig. En spännande film är svår att slita sig ifrån och man är då vaken längre än man bör. En spännande film eller alltför engagerande film kan också sätta igång stress.
  • Sov svalt

Här är lite rutiner som kan vara bra att följa för att kontinuerligt förbättra dina sömnvanor och förbättra dygnsrytmen.

  • Inte ta tupplurar
  • Stiga upp vid samma tid varje morgon
  • Undvika koffeinhaltiga drycker
  • Inte arbeta i sängen. Hjärnan kan då ställa in sig på att sängen är för vardagsaktiviteter och inte sömn.

Tips tagna från: sömnproblem.se


Trött

Jag kunde inte sova inatt. Låg säkert vaken fram till två- halv tre tiden. Man somnar inte lättare heller av att man blir stressad över att man snart ska gå upp. Då går det ännu sämre. Så jag var aptrött när klockan ringde 6.30 i morse. Snozzade fram till 7.00 och då fick jag ta bussen till skolan. Planen var ju den att jag skulle gå egentligen. Föreläsning fram till 10.30 sen hem och äta lite. Nu sitter jag här mol allena. Borde plugga men har ännu inte fått några böcker. Funderar på om jag borde ta en powernap men är rädd för att det blir en längre nap än vad som är tanken. Ska också träna kl 16 och måste jag vara pigg. Om jag inte ballar ut.

Den nya rummet

The before picure


The middle picture


The after pictures
image115

image116
Rummet är fortfarande lite sterilt. Det ska upp tavlor och lite annat krimskrams.  På andra sidan rummet är det inte färdig tapetserat. Tapeterna tog slut och det ska möbleras där. Men så här ser det ut, lampor ska upp på bokhyllorna. Det är bra med en elektriker i släkten :) Lägg märke till "whiteboarden" i andra bilden till höger. Den är viktigast av allt enligt Nicklas. Han ska skriva viktiga saker där men jag ska måla på den hela tiden. Hi hi!

Kvällens middag slach kvällsmat

Det var godare än det ser ut. Överkokt potatis med kotlett stekt i sås med morötter. Till det baby spenat och ett glas vatten. Gott gotti gott gott!
Måste då rekomendera baby spenat. Det är jättegod både som sallad och i t.ex. pastasås. Smakar inte alls som den spenat som man kokar och blir en glabbig sörja. Blä!
image110

Teletubbies

Strip

Så det är här de håller till nu för tiden.... :)

Jag vill ha sol och värme nuv

Specielt längtar men till värmen en sån här regning och gråig dag. I förmiddags var jag på en föreläsning om kvalitativ undersökning med vår allas favorit Roland. När jag kom hem låg det ett avi från posten. Min kläder från Halens har kommit. Yes! Hämtade packetet direkt och provade. Allt passade perfekt och var jätte fina, några var lite för stora men efter en tvätt ska de nog passa bättre. Så nu längtar jag ännu mer till våren så att jag kan använda mina fina vår/sommar kläder.  Alla passar jättebra med ett par legging under.

Bilder från Halens

Nya tapeter

Det pågår tapetsering just nu i huset i Mörlunda. Nicklas har slitet hela veckan för att få rummet färdigt tills ikväll. Det är lite kvar ändå men det fixar vi i helgen. Före och efter bilder kommer i helgen. På lördag åker vi till ikea för att handla Billybokhylla, skrivbord och lite annat smått och gott. Det är meningen att Nicklas ska kunna sitta där inne med sin dator och jobba. Hade jag inte stoppat upp skulle hela rummet täckas av ett enda långt skrivbord med en stor whiteboardtavla på väggen. Nu blir det ett mer normalt rum. Soffan och bordet ska upp i det sk skräpp/tvätt/hobby rum som senare ska bli ett gästrum är tanken.

Gröna lappar

Så kom de grön sakerna (de är inte ens gröna, bara i serietidningarna),  de små lapparna som gör att jag klara av att bo i jönköpigng som student och utan att jobba. Men oopps så är mer än hälften borta på några minuter. Vart tog de vägen? De flesta gick till en Fredriksson resten spreds ut lite här och där. Resten som är kvar ska spenderas på Ikea, mat och lite nöjen under en månad. Jag vill också till Ullared så det måset snålas lite. Inte kul att gå där om man inte har några pengar. Boooring!!

Dagen har varit lugn, träffade Charlotte några timmar. Skulle tränat ieftermiddags men jag fick en släng av trötthet så det sket sig. Man ska inte tänka efter, bara gå. Jag var på friskis dock i tisdags så lite duktig har jag varit.

Även stjärnor kan vara olyckliga

Hel dag i skolan idag kändes ovanligt och lite tungt. Men nu är vi föreläsningsfria på måndag så att vi kan sitta med examensgrupparbetet. Kursen har redan kört igång, idag hade jag min första föreläsning i statestik, känndes så där. En del hängde man ju med på medan annat var lite svårare. När jag gick hem från skolan såg jag en hund som hade pinnar som ben. Det såg ut som det. Han var så liten med ovanligt små långa pinnben.

Läste nyss att Heath Ledger har gått bort. Känns lustigt, kommet ihåg honom i 10 Things I Hate About You och A Knight's Tale. Inte kunde man ana då att an inte mådde bra. Fast just då kanske han inte gjorde det.Man vet ju inte vad han dog av men han åt ju depressiva medel så något var det väl. Det är synd ändå.


Bild från: Aftonbladet

Heja Sverige

Handboll är kul att titta på speciellt när Sverige är så duktga- Matchen mot Ungern är riktigt spännande. Just nu står det lika 26-26. Hoppas Sverige drar ifrån snart, nej nu leder ungern med ett mål. Kom igen nu Sverige. Skärp er!

Det slutade lika i sista sekunden. Bättre det än att förl

Billy

Så är ännu en kurs avslutad eller två rättare sagt. De sista uppgifterna lämnades in i fredags, håller tummarna för att inget behövs kompliteras. Den nya kursen påbörjades idag med kursstart i aulan. Känndes mindre trevligt. All statestik blir inte roligt, jag är så dålig på matte också. Hade ju planerat en lugn helg, lugn vet jag inte om den var men den innehöll inget skolarbete. Fort gick den dock. Flyttade Moa (igen) i söndags i Kalmar. Nu har hon ett mysigt studentrum. Renoveringsobjektet hemma hos Nicklas går framåt. Tapeterna är beställda och möblerna ska köpas på lördag. Kul, kul.
BILLY/ BENNO Bokhylla/ cd-pelareVIKA AMON BordsskivaBild från: Ikea
Denna Billybokhylla ska vi plus några till men den färgen iag och tre svarta skrivbort. Det blir ett bautastort skrivbort.

Sprött och glänslöst hår

Varför ska det vara så svårt att köpa schampo för normalt hår. Det är inte slitet, kluvet, färgat eller sprött. Det tror jag inte iaf. Något fel är det på mig hår, det är bara burrigt. Kan det bero på vädret eller mörkret? Sverige är riktigt bra i Handboll nu, kul att titta på! Ja, till slut blev det Gliss sprött och glänslöst går. Det är det kanske jag har?

Födelsedags present till en speciell vän och inslagspapper (inte till vännen dock)

Lite grönt bös. Det blev bra Ke när jag tog bort stårtråden!

Byxor att promenera i och luvtröja från InterSport

Hårinpackning. hårmousse och sprött och glanslöst  s
champo

Du vet att du lever år 2008 när :

Du vet att du lever år 2008 när :

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte

har deras e - postadresser

6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag

7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar

10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i

garaget

11. All reklam på TV har en internetadress under

12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de

första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online'

innan du hämtar kaffet i espressomaskinen

14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)

15. Du läser detta och nickar och ler

17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna

lista

18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

19. Och nu sitter du och ler åt dig själv

Ha en fortsatt trevlig dag!!!

Lite plugg i mamma och pappas kök

image104
Lite duktig måste man ju va´. Nu när jag har huset för mig själv i två dagar passar jag på att fixa till sista uppgiften i läs- och skriv kursen. Eller jag har ju sällskap av Stanley och Sotis så klart.
Till skolan ska jag på fredag då vi ska ha redovisning. Skönt att det är färdigt. Annars i veckan blir det Arn på onsdag kväll och födelsedagpresent handlande på torsdag. Sen iväg till Hultsfred och på lördag till Kalmar för att flytta syster (igen:) ) Nicklas har börjat tömma ett rum som vi ska renovera, nya tapeter, nya bokhyllor och skrivbord. Det blir nog världens längsta skrivbord. Det blir nog bra.

Varfågel

Jag och Nicklas var ute idag och fågelskådade från bilen. Jag ser en fågel:

- Vad är det för fågel som sitter där?
- Var då? (Varfågel)
- Den som flyger där?
- Var då? (Varfågel)
- Där, över vägen?
- Var då? Den heter Varfågel säger jag ju.
- Jaha, trodde du sa "var då?"

Californication

Jag har fått en ny serie att titta på på torsdagar. Som "liten" älskade jag Arkiv X., missade inte ett avsnitt. Nu finns han i ny tappning kära Mulder, väntar bara på att Scully ska komma fram snart. Han är lite rolig den där Mulde...Hank. Serien har en aningen lite mer fokus på sex men men. Jag har dock fortfarande inte fattar vad serien handlar om.

Vart är Scully?

Hundägare


Den här veckan har jag hejat och pratat med folk som jag aldrig har gjort förr. Vår gemensama nämnare är förstås HUND. Det är lustigt hur mycket det förändras. Jag menar jag skulle aldrig komma på tanken att gå fram till någon som jag inte träffat innan utan att ha en hund. Jag har säkert träffat 5 olika hundar och kallpratat med folk. Hur gammal? Vilken ras?

Lill matte

Det är tufft att vara hundägare. Helt plötsligt är det en andra individ som man måste tänka på och planera dagen efter. Jag hade tänkt gå på Friskis i eftermiddag med Charlotte men när jag kom hem efter en långrunda med Stanley och det var en kvart kvar tills vi skulle träffas var jag tvungen att ställa in det. Sorry Charlotte! The dog var skitigt från tassarna upp till magen och lite längre så att jag var tvungen att mösa in honom i duschen. Jag var inte så populär efter det. Han hittade alla vattenpölar som fanns och la sig i dem. Han är sig lik ändå.

image103

Outsiders

Tittar på ett program på 5:an. Det handlar om folk som tar mat och grejer från sopor. På så sätt behöver de inte jobba eller tjäna pengar de klarar sig ändå. Okej, det är synd att det slängs så mycket och om de vill göra så okej för mig. Men så började jag undra vart ena killen har fått alla sina percingar ifrån? Han har typ 10 st i ansiktet och hans hår är färgat med rakade sidor. Jag tror inte det är så lätt att pierca sig i läppen i en container med skräp. Det måste han ju ha gått till någon och betalat för. Så på något sätt har han ju pengar, genom socialbridrag då kanske. Hmm? Och nu kom jag på vart de som bor i en husvagn får pengar till bensin ifrån och gasolen?


image102

Stanley är här nu. Hittils går det bra, han var lite orolig i början men nu sover han på golvet. Det ska säkert gå bra, jag är ju hemma nästan hela tiden och på fredag åker vi tillbaka till Hästholmen. Med Nicklas då.

Hhaaahh...

Listorine är verkligen starkt. Det bara brände i munnen men nu känns det friskt och skönt. Det känns som om jag har haft en hel tub med tandkräm i käften.  Hhaaaa...Känn hur jag andas på dig.

Jag är i Hästholmen i helgen. Nicklas skulle hit också men han är kvar i Mörlunda. Det blåste halvstorm där och drev igen vägarna. Så det var säkrast att han stannade kvar. I Hästholmen är allt som vanligt. Vi testade den nya pizzerian kväll och det blev godkänt. Annars så händer inte så mycket just nu, lite skolarbet och så. Jag hittade till mina stora glädje tredje boken i Milleniumserien. Den har jag väntat länge på. Tänkte köpa den i pocket men så hade mamma den i bokhyllan. En sån trevlig överraskning, så det bli väl mycket att läsa kan jag tänka. 

Jag ska vara hundvakt åt mamma och pappas sladdis en vecka. De ska åka utomlands så då ska Stanley bo hos mig i lägenheten i några dagar, Det ska bli kul, lite jobbigt att behöva gå upp tidigt i ottan för att gå ut med honom. Men men så är det att ha hund. Vi ska ha det så bra, gå långa promenader och sitta i soffan och gosa. Funderar på om jag ska låta honom vara i soffan? Han är ju inte så mycket hos mig ändå.

Tvåa kom trea kom femma kom. Pengar kommer så småningom



Det är lite knappert nu. Man fick ju inte överdriver mycket penagar i december. Men pengarna kommer ju så småningom. Hi hi! Hipp Hipp är roliga. 

Nyårsdagen

Gårkvällen var bra med trevligt sällskap och god mat. Lilla Ella var här med familj och hälsade på. Hon har förändrats mycket på bara 1 månad och 16 dagar. Hon är mer vaken nu och har börjat ge ifrån sig olika ljud.Ibland får man ett smalj eller en grimas. Jag hade henne i famnen jätte länge och hon låg så skönt och sov. De andra hade det nog trevligt också :)


Man måste ju leka lite i snön nu när den har kommit. Snöbilderna är lite suddiga. Det blev fel. image101

RSS 2.0