Helg?

Så var det helg igen. Eller?

Nej, just det. Det är ju bara tisdag idag. Det känns som helg för jag ska inte till skolan förrens nästa tisdag. Jag är "ledig"en hel vecka. Fast jag har ju förstås böcker att läsa. Borde göra det nu när jag ovänat fick ledigt så länge. Grupparbete gjorde vi klart idag.Sista timmen blev lite hipp som happ. Men vi är färdiga. Referenslistan ska ordnas till och några bilder från studiebesöken ska väljas ut. Efter tänkt hela dagen gick jag och Charlotte till FF. Vi var igår också så nu har jag varit duktig för den här veckan. 

Imorgon kväll ska jag grilla med Ik och Ke. Hoppas vädret är bättre än ikväll. Det är ju inte roligt om det ösregnar ner. Men det blir bra. Under dagen ska jag läsa. Sen åker jag till Nicklas på torsdag förmiddag. Där stannar jag till tisdag morgon. Eller, nej menar jag. Kom på nu att jag ska till en bebis på måndag som heter Astrid. Hon är bara några veckor gammal. Så jag åker till Jönnis på måndag morgon då.

Ugly Betty är i kväll!!!!!!!! Gaaahh. Vad ska jag göra? Godis? Chips? Hur ska det firas? Åh, så roligt.... Yes, yes!


Hej min vän. Ikväll ses vi egen.

Släpp!

Ibland kan jag inte släppa saker. Jag tänker och tänker sen får jag ont i magen. Det kan vara småsaker, bara strunt men ändå grubblar jag på det. Det har blivit mer nu på senare år tycker jag (?)... Nu till exempel känns det i magen men kan inte riktigt sätta tummen på vad det är. Men jag har mina misstankar. Nu har jag bestämt mig för att släppa den tanken och bara låta det vara.

För övrigt är det bra. Skolarbetet går framåt och det går bra att samarbeta med hela gruppen nu. Vi har hela veckan till arbetet men planerar att bli färdiga på onsdag. Så på torsdag åker jag till Nicklas. Vi måste komma en bit på renoveringen så det blir färdigt snart.

Idag var jag hos tandläkaren, det gick också bra. Jag sa hej då till dem idag. Letar du efter en tandläkarmottagning i Jönköping kan jag verkligen rekommendera Citytandläkarna. Extremt trevliga, duktiga och snygga lokaler. Bästa hitills. Jag är mycket nöjd men som sagt det var sista besöker där. Nästa gång jag ska till tandläkaren blir i Hultsfred. 450 kronor för rutinkoll och rensning av tandsten är okej med tanke på hur mycket det KAN kosta om man har otur.  

Nu ska Anna sjunga på Idol. Hej!

Hästholmen

Idag har jag läst nya Hästholmabladet. De ni! Där står allt som är värt att veta. Till exempel att det är halva priset på glassbaren för alla Hästholmabor på söndag. Inte Ödeshögsbor, bara Hästholmabor....

HA!

Jag är hos mamma och pappa i helgen. Det känns bra. Dock kommer jag inte ifrån renoveringen. Det ska även göras här fast på Bastun. Det är lite smågrejer som ska fixas. Måla lite utomhus, några lister ska upp och hyllor i köket.

Tjenis.



Dana och Fox

Redovisning idag. Det gick superbra, tycker om sånt. Intressant och mer som en diskussion. Imorgon är det Studiebesök på Rosa Tornet, en Montessori förskola. Sen åker jag till Hästholmen. Sist jag var där var innan skolan började, ska bli kul. Hoppas vädret blir bra så kanske det blir någon fin höstpromenad.

Jag har tittat på några Arkiv X  avsnitt. Var helt insnöad på det i tonåren. Har till och med en Mulder-docka, fick jag en påminnelse av Ik. Kommer du ihåg den Ke? Eller var det du som hade en? Varför har jag köpt en Mulder docka? Undrar var den har tagit vägen?  Han kommer nog fram i flytten.


Renovering och hår.

Klippte mig idag. Varför har alla frisörer fnatt på att platta mitt hår med plattång? Gillar de inte hur jag ser ut eller? Om min mormor fick reda på det skulle hon ta sinmoppe och köra ner dem. Hon pratar fortfarande om den dagen då mitt hår var platt. Det var förskräckligt. Fortfarande påstår hon att mitt hår har förrändrats efter det. Det var ju bara plattat med en platttång! Ja men klippningen blev bra, ingen lugg, Det är en annan historia....

Vet inte om jag sagt att vi renoverar på nytt hos Nicklas? Trappan till övervåningen och hallen på övervåningen ska fixas till. Nu har jag tagit before pictures men dem får ni se när det är klart. Vi ska måla vägarna. nya lister och förhoppningsvis nytt golv om jag får bestämma. :)

Åt en ...

Åt en god middag ikväll men glass och äppelkaka och strössel och polly och kyckling och ris och en god sås. Popcorn med. Sen skulle vi spela kort och då ville Ik vara i Kes säng men det ville inte vi. Och sen...

To do list

Det gäller att strukturera upp dagarna. Med ett fint papper och penna är det roligare att skriva "Att göra-lista". :) 


Mol allena

Det är söndag och jag är uttråkad. Nicklas är på möte i Alvesta och kommer inte hem förrens vid 18 tiden. Jag har gått en sväng och suttit med lite skolgrejer. Men nu har jag stannat av. Det finns saker att göra men jag sitter här i soffan. Jag kan måla, städa i trädgården, ta hand om tvätten,läsa kurslitteratur med mera men jag bara sitter här framför tv med datorn i knät. 

Jag borde äta också men har inget hemma så då måste jag till ica och handla. Det är ju jobbigt så då sitter jag här hungrig. Det är lite grått ute, det börjar nog regna snart.

Blä!

Lite tankar

Jag kanske ska skriva något här? Eller varför har jag en blogg? Det är lungt i skolan fast samtidigt inte. Men det går bra, det går framåt. Jag känner en oro i magen. Vet inte riktigt varför men tror det beror på lägenheten. Den ska sägas upp om en månad eller så. Om den nu ska sägas upp eller hyras ut i andra hand. Vet inte om det känns riktigt bra? Alltså jag ska ju flytta till Nicklas missförstå mig inte. Men hur ska jag göra med lägenheten? Eller har jag ont i magen av andra orsaker? Det är lingon vecka snart. Kan det bero på det? Eller så är det på grund av alla förändringar som kommer.

Imorgon är det fredag igen. Jag åker till Nicklas på eftermiddagen. Planer som vi har i helgen är en light variant av kräftskiva (inget alkohol). Jo kanske en glas vin. Jag är i den ålder nu, så fort jag avstår från alkohol börjar folk undra om jag är gravid. För att undvika rykten är det bäst att ta sig ett glas. Hotade Nicklas att jag skulle sluta äta p-piller. Han bara skrattade. Förstår inte varför....

Vi har ett nytt renoveringprojekt på gång också. Hallen ska tapetseras om, eller målas troligtvis. Nya lister och all brun färg ska bort. Jag vill ha nytt klickgolv också men det är ju inte jag som betalar så....På den lilla toaletten har vi rivit bort tapeten men vi får se. Det kostar lite...

Hej & hå!


Köpa Cola

Kära nån så roligt. Det var längesedan jag skrattade så mycket och så högt. Vilken text!

Jag blir full på min coca-cola....

Ha Ha!!


tisdag

Idag gick det superbra med sagan. Den var lång men barnen satt som tända ljus hela tiden ändå. Ingen "störde" eller så. Det är i sånna stunder som jag förstår varför jag har valt att bli förskollärare. Blir ännu mer sugen nu att börja jobba på riktigt. Jag måste ju snart skriva mitt cv och personliga brev. Aj, aj. Det blir stora förändringar.

Nu har jag skrivit ner en metoddel till sagan och städat toaletten och damsugit lägenheten. Vid klockan  16 ska jag träna på Friskis med Charlotte. Det är en bra dag idag, produktiv.

So long!


Måndag

Imorgon ska jag till en förskola och berätta en saga. Kul men jag ska kunna den utantill. Det får gå som det går. Måste plugga in den lite till bara. Annars finns det en del att göra i veckan. Grupparbete om Montessori/Reggio Emilia  ska gå framåt. Det ska intervjuas på onsdag och sagan ska redovisas på torsdag. Det finns att göra!

Vädret är trist men funderar på att gå en sväng och sedan handla lite mat. Det ekar i kylskåpet. Till och med smöret är slut. Men vad ska man äta?

Saker som jag borde göra...

... men inte gör
- läsa en folksaga
- träna in sagan så att jag kan det utantill
- läsa "Varför leker inte barn"
- kolla om det går att spela in på min mp3 spelare
- skriva loggbok
- läsa om Montessori
- ställa in damsugaren. Den står ute just nu...??

Saker som jag gör men bör inte göra:
- sitter vid datorn
- skriver inlägg för att undvika göra de nämda sakerna i listan ovanför
- småätter
- ätit tre kanelbullar
- skriker åt Hulken att han ska vara tyst

Saker som jag har gjort och som är bra
- tvättar (måste ner till källaren och tömma maskinen)
- damsugit den gröna mattan på altanan och rullat ihop den
- ställt in utemöblerna i källaren. Nu är det höst
- Äääh, ja det var nog det.... Attans!


Garderob



Tyvärr har jag ingen before picture. Men tänkt dig illoranga väggar och tak och illgröna dörrar. Hyllorna och golvet i vanligt trä, omålade. Kläder ihopknölade lite överallt och gamla jackor och skor som inte använts de senaste fem åren. Ingen ordning alls helt enkelt. Sen kom superkvinnar in och fixade till det. 

Lägg märke till  den översta skohyllan i den garderob som jackorna hänger i. Ser den inte ovanligt bra ut? Vem har gjort den?
;) ;)

Viktig upplysning

Helt underbart! Äntligen! Kan inte fatta att det är sant!

Kolla in det här!




Snott från Ninna

Jag får väll också såga och hamra?

Gör iordning VÅR garderob. Fick för mig att jag skulle bygga en till skohylla, behövdes bara två plankor som höll hyllan uppe. Så jag gick ner till snicken och sågade till ett par. När Nicklas ringer och frågar vad jag gör och han hör att jag ska hamra så blir det oj, oj.
- Akta så inte spiken kommer ut på andra sidan, väggarna är så tunna.
- Jag veeet.

Nu är det färdigt och nu sitter de där så fint. Inga spikar genom vägen (förutom i garderoben bredvid och det syns knappt och jag har målat över med vit färg och jag ska dölja det med trådkogar och jag kommer inte att säga något till Nicklas). För jag kan ju med! Jag vill också såga lite och kleta med lite färg.

Nu ska jag se om färgen har torkat. Puss på er!

Proffstryckare

Imorgon tar jag tåget till Nicklas. Det blev en kort vecka men med tre intensiva dagar. Hellre tre fulla och två tomma dagar än fem halvfulla. Nästa vecka såg relativt lugn ut men nu är alla dagar uppbokade. Det är intervjuer, grupparbeten och examination. På torsdag och fredag ska jag fortsätta med mitt projekt hos Nicklas. Jag gör iordning två garderober. Jag har målat dem vita inuti. Innan var de oranga med illgröna väggar. Nu ska allt in, jackor ska hängas upp och trådbackar ska in.

I eftermiddags fick jag sms från min kompis att de fått en liten Astrid.  Det tog sin lilla tid men jag har inte hör några detaljer än. Men tror de mår bra. De åkte in i går morse vid halv åtta. Jag tycker om namnet Astrid. Det är fint. Ska också döpa min framtida dotter till Astrid.


Proffsiga Ke har tryckt den här bodyn. Den ser köpt ut. Tack, snälla Ke. Bodyn är en doppresent till Sanna som är Nicklas kusinbarn. Dopet är på lördag, inte söndag som jag har trott hela tiden.

Ska kanske fixa lite tills imorgon. Nu vill Ik på msn att jag sluta skriva och publicerar inlägget så att hon kan läsa det. Bästa att jag gör det då. Hej Ik!

Hej då!


Friskis sparkar rumpa

Två gånger i veckan? Två gånger i veckan! Så långt. Jag och Charlotte tränar tillsamans. Favvo passet är ju medel, neutralmedel. Inte medel styrka eller puls , bara medel. Men ibland får man offra sig. Idag gick vi i skolan fram till klockan 15 så vi kunde bara gå på passet som gick 17.00. Gissa vad det passet var? Puls så klart. Det här går aldrig. Men ibland har man turen på sin sida.

Ledaren presenterade sig och berätttade att ordinarie ledare hade fått hinder och kunde inte komma.
- Så ikväll blir det inte medel puls, det blir vanligt medel.
Yes! Jag kommer att överleva. :) Det var ett bra pass men knökat med folk.

Nu sitter jag här och väntar på att soppan ska kallna. Jag är trött i kroppen och i knoppen. Tror jag har sträckt axeln eller en muskel där, det gör ont när jag lyfter den. Aj, aj. Kan det bero på allt måleri från i söndags? Det är ju i målararmen som jag har ont i.Väntar också på att en kompis ska bli mamma idag. De åkte in i morse, men än har jag inte hört något.
Nu ska jag äta min soppa och kolla in en hemsida. Har jag råd att shoppa?

Tingeling!

Regatta-gala?

Gästbloggare: Ke Liljegren

Hejhej!
Sitter nu hos Id mitt i reklampausen i Kristallengalan. Vi är uppklädda i galaklänningar och ska mingla efteråt. Ik är finast förstås för hon har rosett av hushållsspapper i håret. Det hade nog blivit en fluga om hon hade varit på den riktiga galan...
Id är tråkig och vill inte blogga idag så jag fick gästblogga. Det är spännande, har aldrig haft den äran förr.
I helgen skulle Id vara Niklas-lös, men det sket sej...
Tack för mej!
Over and out!

80 spänn

Idag har jag tjänat 80 kronor. Sålde en bok, Svenska skrivregler som jag aldrig har använt, till en student. Hon var glad men jag var gladare. Vad kan man göra med 80 kronor? Köpa godis? Jag som har tränat idag, ska jag förstöra det med godis? Japp. Ikväll är det Idol igen och Heros också. Det ska ses med lite te och en mums mums.

Nicklas tycker att jag tänker för mycket. Vet inte om det är typiskt kvinnligt att tänka på allt och fundera på framtiden. Har jag fördomar nu? Kanske killar gör det också fast inte så mycket. Jag har redan planerat upp allt att dem och de möblerna ska vi försöka sälja och jag ska ha loppis, det ska fixas och grejas. Nicklas har inte alls såna tankar. Eller så har han men säger inget.

Nu är det Idol och mums mums. Hej!

P.S Det är redan fredag imorgon. Vart tar dagarna vägen? Hjälp. D.S

Min dag

Sov dåligt inatt. Vilket ledde till att jag kom senare till skolan. Ajabaja. Lite grupparbete på eftermiddagen och lite prat om andra halvan av studiegruppen som aldrig tycks närvara. Orkar man sista terminen? Nej.

Sen bussen till Solåsen. Hade ett hemligt uppdrag i en affär där. Samtidigt passade jag på att hoppa in till Biltema för att handla en vindrutetorkare. Men det var lättare sagt än gjort. Vet ni hur många olika vindrutetorkare det finns? Tusentals! Det fanns en tabell till hjälp men det fattade jag inte. Till slut tog jag bara en som såg ut att passa, för att komma därifrån. Sur blev jag på Nicklas också i telefon. Borde inte han veta hur lång hans vindrutetorkare är? ;) Bussen hem och sedan iväg till A6 klockan 18.

Där träffade jag Ik och Ke. Åt taco buffe´och drack en kopp kaffe. Jag och Ke matchade varandra med likadana tröjor. Fin, fint. En tur runt i affärerna. Jag har köstopp men handlade två små ramar ändå. Ajabaja 2. Sen hem i mörkret klockan åtta. Redan mörkt klockan 20. 
 
Lite TV och prat med mamma.  Såg bla Idol med nya juryn. Verkar inte vara några drastiska förändringar varken i programmen eller juryn. Två manliga, en kvinnliga. Gnabbas med varandra speciellt en manlig och kvinnlig. En är tjock. Finns det liksom regler hur juryn ska se ut och uppföra sig i Idol? Tror det. Såg också nya avsnitt av Heros. Det finns bra saker med hösten och en av dem är att alla serier börjar igen.






Ge mig.

gifta mig

få barn

nytt kök

ny soffa

nytt matsalsbord

ny tvbänk

TV

nytt soffbord

ETT NYTT HUS!!

JAG VILL HA!!!!


Tisdag

När jag har sånna här "lediga" daga mitt i veckan försöker jag skriva en lista på allt som jag måste göra. Gör jag inte det är det lätt att jag bara sitter framför tv eller datorn. Men ibland fungerar det inte ens med en lista. Jag har läst kurslittertur en kvart typ idag, inte så bra kanske. Men jag har tränat och bokat studiebesök på en förskola idag. Inte så produktiv men lite kanske... Jag får läsa lite i sängen. Då lär jag somna relativt snabbt.

Jag har fått gratis sms av Telia en hel månad. Eller fått och fått. Jag laddade mobilen med 300 kronor. Så nu kommer jag inte ringa på en månad allt sker via sms. Nicklas tyckte det var syn att inte pratas vid på så länge. Vi ses om en månad sa han. :)


Ny vecka, nya möjligheter

Det var längesedan jag skrev någt om c-uppsatsen. Ett tag gjorde jag det i varje inlägg typ. Så det är dax att ventilera det tycker jag. I min nya studiegrupp är det tre tjejer som läser sin femte termin. De ska skriva c uppsats nästa termin. Det känns sååå gött att inte behöva tänka på det nu, att liksom ha det borta. Nu kan jag bara tänka på att jag slutar snart och ska skriva cv och sånt.  Det är en sån lättnad att säga att vi har skrivit vår c uppsats. Vi har gått igenom  all den skit som de har framför sig. Yes!

Jag har lagt ut kurslitteratur på blocket. Kolla in dem om ni är intresserade. Mycket billigt!! Vem vill inte ha "Positiv ångest" eller "Att växa som vuxen"? Herre gud, de som är så bra....


RSS 2.0