Irriterande försäljare

     Jag blockerade min fasta telefon för att jag är såå trött på försäljare som ringer. Jag är så dålig på att säga nej så jag blev aldrig av med dom. Jag gick med i nix och nu ringer de inte. Men ikväll har de börjat ringa till min mobil!! Två gånger har de ringt från samma företag och ett samtal från Länsförsäkringar. Första gången de ringde var jag så duktig att jag bara sa "Jag är inte intresserad, tack" och la sedan på. Andra gången de ringde svarade jag inte för jag kände igen nummret. Sedan ringer de från Länsförsäkringar, då pratade jag faktisk med tjejen men mest för att det är "min" bank. Hon ville att jag skulle börja pensionspara. Men det sket sig för henne. Jag pluggar och har inga pengar att lägga undan sa jag. Jag återkommer om två år sa hon. Ha ha!!



 

Födelsedagspresent och skor

Jag åkte till A6 efter skolan. Där köpe jag födelsdags present till mamma och ett par skor till mig själv. Jag gick länge mellan skoaffärerna och provade. Till slut valde jag ett par vita med klack på. Dessa skor ska jag kunna ha. :) De är mer för lite finare tillfäller så nu måste jag köpa "fina" kläder med. Men det tar vi en annan gång.

Imorgon har jag skola på förmiddagen sedan ska jag boxas med Charlotte. Vid 18 tiden kommer Nicklas och hämtar mig. Vi tar en snabbis till IKEA och sedan far vi till Hästholmen. Mamma fyller år imorgon och min lillebror har balen på lördag. Hoppas de får bra väder.


LOKA

Jag fick pengarna tillbaka för kläderna jag hade köpt. På Indiska var det inga problem alls. På Lindex var det en tant som gnällde lite men jag fick mina pengar. Första gången jag går plus på sta´n. Jag hade sån tur med att jag fick gratis LOKA vatten. De stod och delade ut det. Man blir lite girrig när det är gratis och man får ta så mycket man vill. Jag tog två, det är ju igentligen bara vatten som man har i kranen hemma.

 

Störiga föräldrar

Jag såg imorse en mamma som gick med sitt barn i barnvagn. Mamman hade vantar på sig men inte barnet. Så hon satt där i vagnen och frös om händerna. Hallå! Fryser du fryser antagligen barnet med. För att inte tala om när familjer går på A6 eller Ikea. Föräldrarna har tagit av sig jackorna medans barnet sitter påpälsad med jacka, mössa och vantar. Suck...


En annan sak som jag stöd mig på är när föräldern röker  bredvid barnet. Helst av allt vill jag ta cigarren från dom, slänga iväg den och skrika CANCER. Men det vågar jag ju inte så klart. Jag förstår inte vad de tänker på när de gör det. Måste man röka gör man det 10 mil från barnet.


Kom hit så ska du få dig en smocka!!

KAAPAOOWW!! 

Rakt in i vägen med brusten näsa, blodet bara sprutar. Ki Box var roligt, jobbigt men roligt. Mina armar är som spagetti. Orkar knappt skriva på tangentbordet. Tyvärr var det sista gången för denna termin men jag och Charlotte ska försöka gå till hösten. Vi fick varsin klubba för att det var sista gången och att alla hade varit så duktiga hela terminen. Det kändes lite dumt att ta en klubba när det var första gången man var där. Men allt gratis är ju bra.  

Ikväll är det Ugly Betty kväll. Jag ska packa upp gympa kläderna och sedan bänka mig framför tv:n med kvällsmat. Sedan ska jag somna in gott.


Svar!

Bussen kör åt vänster. Svensk buss har påstigning på höger sida. Ha ha den ni! Det kunde ni inte.

En fråga

Om man köper ett klädesplagg men sedan ångrar sig. Kan man få pengarna tillbaka då eller får man ett tillgodo kvitto?

image19

Skor till salu

  • Vita, aningen gräddvita
  • Storlek 38+
  • Är som nya, har endast använt en gång
  • Pris: Förr 280: - Nu 250:-

Gåta!

Åt vilket håll åker bussen?




Bow!

Är det någon som har gått på Ki Box på Friskis? Jag ska gå imorgon, det är Charlotte som har lurat iväg mig. Jag kommer att vara dödens när vi är färdiga. Hela 85 minuter!!
Förstår inte hur jag ska kunna ta mig hem sedan. Charlotte får slänga upp mig på pakethållaren. Jjag varit rätt så duktigt ikväll. Har pluggat lite.

Jag pratade nyss men min syster Moa, hon hade tenta på torsdag om Miljödidaktik. Skönt att inte behöva gå igenom det igen.   

Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi var såå duktiga i skolan idag...Vi gjorde färdigt alla uppgifter som vi hade. Det sa bara svisch, svosch så var allt klart. Möjligtvis överdriver jag en aning... När jag tänker efter var det kanske inte riktigt alla uppgifter vi gjorde klart.

Ingen sovmorgon

Nu sitter jag på HLK och väntar på min studiegrupp. Det gick bra att åka tåg, lite segt att gå upp klockan 5 dock. Försökte sova lite på tåget men det gick inte. Efter Nässjö satte sig en man bredvid mig som skröt i telefonen att de minsan hade tittat på TVÅ hus som de kunde tänka sig att köpa. Han luktade äckligt med. Kaffe eller nåt. Jag hoppas vi inte sitter allt för länge i skolan. Känner att jag behöver gå hem och sova en stund. Zzzzzz!






 

Söndag

Idag skulle vi inhandla nya utemöbler och en grön matta att täcka cementgolvet med på verandan. Vi kom hem med bös från Karlsson och grön matta. De möbler som vi hade sett ut var slut på lagret. Attans! Ville verkligen ha dom idag. Vi har lagt ut mattan och det blev grönt och fint men vi har inget bord eller stolar.  Det är tomt och då är det inte roligt att "inreda" verandan med annat.

Imorgon åker jag tillbaka till Jönköping. Det går ett tåg 06.30 och då är jag i Jönnis 08.30. Passar perfekt. Jag hinner hem med väskorna innan jag ska träffa studiegruppen kl 10. I och med att Nicklas har fått körkort nu får jag ju åka tåg fram och tillbaka. Jag har upptäckt att på måndagar kommer jag att åka med samma tåg som Vetlandaborna. Det innebär att när vi börjar 8.30 kommer jag insläntrande någr minuter senare och stör alla andra på föreläsningen. Fast det är bara så på måndagar som tur är.

Bor jag här? Vart är mamma? När kommer de och hämtar mig? Vem är du? Jag vill åka hem nu!

Jaha så har man gått bredvid idag på sommarjobbet. Jag tycker inte om att gå bredvid.  Det känns som om jag bara svansar efter de andra som jobbar där (vilket jag säkert också gör och som igentligen är meningen att jag ska göra) och när vi ska hjälpa någon äldre kan jag bara stå och titta på därför att de är redan två som hjälper. Det blir bättre sedan när man börjar jobba på riktigt. Då har man ett ansvar och uppgifter som man ska göra. Annars trivs jag på äldreboendet där jag ska jobba i sommar. Personalen är helt okej och de boende är det också. De är dementa, de boende alltså : ) Så ibland kan det bli liite jobbigt med allt tjat. De kan ju fråga och säga samma sak tusen gånger på en dag. Fast de har det inte lätt. De är så förvirade ibland de stackarna.


Imorgon är det Mors dag. Grattis mamma. Jag ringer dig.

Hi hi

Hittade ett roligt och lite fånigt spel... eller spel och spel. Kalla det vad du vill men ha man inget att göra är det ett bra tidsfördriv.

http://www.nudisttrampolining.com/ 


Underbara dagar

Jag gillar att ha långledigt. Speciellt när vädret är strålande. Det är rätt så skönt att gå här hemma hos Nicklas och plocka lite med diverse saker. Idag har jag trimmat gräsmattan, krattat och planterat blommor. Det är riktigt fint i trädgården nu. Försöker påverka Nicklas att vi ska köpa nya utemöbler, jag tror det går vägen. Jag vill också ha en grön matta till verandan, bambu rullgardiner, parasol och en litet bord med två stolar. Det är mycket nu... Men det blir fint då.



Men nu sitter jag här mol allena i mörlunda. Nicklas var här i typ 2 timmar sedan stack han till Öland med Calle. Det var en ovanlig fågel, skedstork eller nåt. Jag kände inte för att följa med. Är hellre här och tar det lungt.
Imorgon blir det ingen sovmorgon. Jag ska gå bredvid på mitt sommarjobb. Ska bli lite kul att träffa alla tanterna igen.




Otroligt snyggt...

Nu är jag klar med gräsmattan. Ursnyggt. Jag har kommit underfund med att jag är rätt så bra på att klippa gräs. När Nicklas klipper "missar" han vissa plättar. När jag frågar varför han inte har klippt där säger han att det ska bli en äng. Sure honey, sure...

Om någon frågar mig vad jag är bra på ska jag från och med nu säga klippa gräsmatta. Vilken merit. Kan man skriva det i en arbetsansökan? Hm...hur kan jag använda denna kompetens på förskola. Några förslag?


Sommar

Nej Elli, Stanley är inte till salu. Du får skaffa dig en egen hund : )

Jag tog tåget till Hultsfred i går förmiddag. Så jag är hos nicklas nu. Har glömt hur lånttråkigt det är att åka tåg fast det tog nästan lilka lång tid som med bilen. Jag har inga föreläsningar förrens på tisdag. Gött! Ska dock träffa sturdiegruppen på måndag och vara lite produktiva.
Nu ska jag bara klä på mig och klippa gräsmatta innan det blir för varmt. Det känns lite som sommar.
Skönt.



Heja Dackarna tjalalalala..heja Dackarna tjalalalalalala

Fick nyss veta att Dackarna slog Vetlanda i Speedway. Ha ha mina kära Vetlandabor. Seger! Jag förstår inte reglerna och jag är inte så insatt men det är alltid roligt att retas lite. Vet faktiskt att Andreas Jonsson "spelar" eller det heter kanske kör för Dackarna och att han har ont i armleden. Tack gode gud att den inte var bruten. Asså om den var det vet jag inte vad jag hade gjort.  Jag är insatt.... 
God Natt!
 


Ugly Betty kväll

I morse tog Nicklas bilen och åkte till Hultsfred. Så nu har man ingen bil längre, kommer sakna den lite. Det var rätt så bra att ha en när man handlade mat eller skulle på friskis i Huskvarna. På fredag får jag åka tåg till Hultsfred. Sen får Nicklas faktiskt komma och hämta mig. Han är ju skyldig mig nästan två års körning : )

Ikväll är det Ugly Betty. Vet inte varför jag tycker om det så mycket. Kanske att man inte behöver engagera sig så mycket när man tittar på det. Men jag tycker om Betty. Hon fixar allt.

image12

Jag har köpt Kärleksmums som jag ska mumsa på och dricka te när jag tittar på Betty och hennes vänner. Men först måste jag städa lite här i lägenheten. 

Imorgon har vi redovisning i tvärgrupper. Vet inte om jag är så nöjd med mitt arbete men det går säkert ändå. Det måste det göra. Tjingeling!
 


♥Grattis älskling

Idag tog Nicklas körkort. Jag är såå stolt. Han är så duktig. Nu kan han äntligen köra sin bil till jobbet och han kan sticka iväg på spännande fåglar. Han kan komma och hämta mig i Jönköping och jag kan bara sitta brevid och slappna av. 

image11

En sån bil har inte Nicklas men han önskar nog en . Eller så vill han ha en terrängbil när han ska titta på sina fåglar. Han kommer aldrig att vara hemma nu. En Volvo vill han ha säger han. Men helst en toyota landcruiser vit med snorkel. (?) Vad han nu ska han en snorkel till? Vart ska han köra?


Mitt andra kall...

Den här bilden har jag tagit med Nicklas superkamera. Är förvånad över hur bra den blev om jag själv får säga det. vi var uppe i ett fågeltorn med träd runtomkring. Så satt han där några meter från mig. Klick, klick. Det är en lövsångare förresten fick jag höra senare. Jag kanske ska satsa på naturfotograf istället. Hm...Grannarna grillar, det luktar gott.. Funderar starkt på om vi ska göra det med. Grilla!? (ska uttalas med en speciell dialekt.)

image10

Då försöker vi igen

Öland var blåsigt och lite småkylligt. Ibland kom solen fram och då var det skönt. Vi såg en hel del fåglar. Biätare bland annat. Det är en fin fågel med fina färger. Man kan inte tänka sig att den finns i Sverige. Det ska den nog inte heller.
image9

I fredags åkte vi till Färjestaden för att köpa doppresent. Det blev en barn-stol med en nalle på. Medans Nicklas klippte sig passade jag på att köpa skor som är för stora. Jättelustigt. När jag provade dem kunde jag ha dom men när jag skulle ha skorna på dopet var de för stora. Jag var tvungen att stoppa papper i dom. Det var lite obekvämt för tårna : ). Någon som vill köpa skor i storlek 38? Endast 280 : -

Självklart blev det ett besök på Ikea med. Dock blev det inte så mycket inhandlande. Två krukor för 19 spänn. Billigt! ÄLSKA IKEA. Nu ska jag ut i solen. Ikväll åker jag tillbaka till Jönnis. Kram

Jobbigt

Hur jobbigt är det inte när man har skrivet ett inlägg och sedan försvinner det så att man måste börja om från början?? MYCKET!!

Oj då...

Nu när jag tittar lite mer noga så är det faktiskt en zebra jag har köpt. Du har rätt Ik. Men de är ju så lika zebror och giraffer...eller?

Nu ska jag nana. Är trött efter allt letande efter fåglar. God natt.

Nä, det syntes inget. Men snart så.

image7


En sån här har jag köpt till den nya bebisen. Fast en giraff. Det är en speldosa, man drar i svansen. Hanna har inte fått den än. Ska vänta till det börjar synas tror jag. Men säg inget, det är hemligt. Hon ska ha den på magen så att bebisen känner igen melodin den när det kommer ut.
Nu är klockan mycket. Ska nog börja packa ihopp lite kläder som jag ska ha med mig till Öland. Svårt att veta vad man ska ha med sig. Det kan ju bli kallt men också jättevarmt. Men det blåser mycket på ön. Får ta med mig lite av varje.

Öland

Nu är jag i Mörlunda hos Nicklas fast han är inte här. Han kommer hem i natt då ska jag hämta honom i Hultsfred. Sedan åker vi till Öland på morgonen med Hanna och Daniel. Syfet med resan är ju att fågelskåda förstås men tror inte att Hanna och jag kommer att praktisera det så mycket. Det är alltid roligt att åka runt på Öland och titta lite. Resans höjdpunkt är nog ändå Ikea i Kalmar... : ) Jag hoppas det blir lite sol så att man kan sola lite med.

Nu ska jag strax gå till Hanna och Daniel för en liten fika. Sedan måste jag ju titta på Hannas mage om den har vuxit något. Det borde synas snart....

Vi höres! Kram


Heja heja

Det blev en rask (?) promenad rund Rocksjön. Tänkte först ta friskis med så upptäckte jag att det krockade med Ugly Betty. Jag kan ju inte missa det. Jag vet! Man ska inte prioritera tv framför gympa men nu blev det så. Jag var ändå ute och gick.

Så runt Rocksjön blev det. Blev liiite sugen på att börja jogga men jag har inte gjort det på år och jag hade inte rätt kläder på mig (en utmärkt ursäkt tycker jag). Jag hade ju aldrig orkat jogga runt hela sjön men man kanske kan varva gå och jogga lite lätt.... Eller inte. När jag var ensam på en raksträcka testade jag att småjogga några steg. Det gick ju bra men en längre sträcka blir nog ansträngande. Aja...

Upptäckte förra veckan att de ha byggt en jättelång spångled runt sjön så nu behöver man inte gå vid ICA Maxi. Det är fint att gå där bland vassen och vatten. Det finns säkert många fåglar som man kan kika på där. Inte för att jag skulle få för mig det men någon som börjar på N skulle säkert tycka om att ligga där och trycka i buchen.

Funderad under promenaden vad det var på gång vid Rocksjöbadet. Det var tält och bilar och lite annat mojs där. När jag hade en liten bit kvar förvandlas vägen till en start/mål fålla. Jag ser alt mer folk, speciellt killar och män i joggingdress. Hm, några meter från mål kommer jag på att det måste vara Grabbhalvan ikväll. Men jag forstätter knata på in i mål. Hi hi! Det var lite småroligt. Tänk om jag hade hamnat mitt i starten då hade jag blivet mos. För att inte tala om hur pinsamt det hade varit om jag faktiskt hade klätt om till joggingdress. En svettig, illröd klumpig jag kommer luffsande in i mål på Grabbhalvan! Ha ha!!

Nu ska jag diska, duscha och sedan bänka mig inför Ugly Betty.

Bye bye! :)

Trött

Det är inte bra att vara i skola så lite. Jag blir så trött. Imorse ville jag bara fortsätta sova men jag tvingade mig upp. Dagens föreläsning var obligatorisk. Eller det var ingen föreläsning utan vi tittade på en film som vi sedan skulle diskutera i våra studiegrupper. Min studiegrupp fixade det här snabbt och enkelt. Har hamnat i en bra grupp, gillar folket.

När jag kom hem åt jag för jag var vrålhungrig. Det blev favvomaten korvstroganoff med ris. Idag skiner solen fast det blåser. Jag borde träna idag. Antingen ut och gå eller till friskis & svettis. Just nu känns ingen av dom så lockande. En liten tupplur lockar mer....

See you later.


En skitig men glad hund

Här är han efter vår promenad. Han hittade lite vatten eller snarare ett helt träsk med illa luktande vatten. Men visst är han söt ändå?

251560-5

En fin hund

Stanley

Här har vi Stanley innan vår promenad. Visst är han söt?

Stackars Stanley

Nu blev han ledsen. Mamma åkte utan honom. Hur kommer det sig att alla våra hundar "avgudar" mamma. Cajsa som vi hade innan Stanley blev helt deprimerad när mamma inte var hemma. Det är inte riktigt så illa med Stanley än iallafall.

Mamma skulle hämta min syster i Linköping. Hon skulle komma hem från Kalmar där hon pluggar. Typiskt att hon kommer hit när jag åker. Men jag får träffa henne i sommar. Då ska vi båda bo här i Hästholmen när vi jobbar. Det ska bli så skönt med "sommarlov" fast man jobbar hela sommaren. Tänk att få ta svalkande bad i Vättern, snorkla vid klipporna och äta glasspå hamncafet. Mums!

image3

Här ska jag och mina vänner sitta och mumsa glass hela sommaren. Eller kanske inte riktigt hela, man ska ju jobba med.

Plogg...?

Berättade för mamma att jag hade börjat blogga.

- Åh, har du en plogg. Den måste jag ju då läsa.

Vad då plogg? Det heter blogg mamma!

Huset i Hästholmen

image2

Hästholmen

Har inga föreläsningar idag så jag åkte hem till päronen. I Hästholmen är jag uppväxt, får se om man flyttar tillbaka hitt någongång. Det ligger fint vid Vättern.

Nicklas ringde imorse innan jag åkte. Han är i Polen med jobbet. Det skulle bli 30 grader där i dag. Orättvist tycker jag. Här är det regnigt och bara 15 grader. Att det kan vara så stor skillnad. Sverige och Polen ligger ju inte så långt ifrån varandra.

Nu när jag är här i Hästholmen ska jag gosa med Stanley som är mamma och pappas hund. Fast han är mest mammas, speciellt när han är besvärlig. :) Stanley fyller snart ett år så han kan vara lite busig ibland, typ när han smiter. Men han är söt ändå.


Fel

Typiskt att man ska stava fel i sitt första inlägg. Men det är bara att vänja sig. Min stavning är inte den bästa. Jag menar förstår VILLA inte vila. Det är hus jag vill ha! Vila kan jag göra när jag vill.

Nybörjare

Kunde inte sova inatt och då börjar man grubbla på allt och inget. Tänkte då att man ändå kanske ska testa det här med att blogga. Jag har några vänner som gör det och tycker det är roligt att läsa deras inlägg. Jag är också mycket inne på en annan sida www.familjeliv.se. Jag är lite beroende av den men passar nog inte som medlem där. De som skriver där har barn. Men det är ett roligt sätt att hålla koll på folk som man inte träffar så ofta.

Så i väntan på vila, volvo, vovve, giftermål och barn håller jag till här. Jag har inte bloggat tidigare så inläggen kanske inte kommer så ofta. Vi får se.

Hej så länge


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0