Vinterbilder

image93
Det har snöat hela dagen och inte lite heller. Det var knappt någon ide´att skotta bort snön.

Gott nytt år


MySpace Comments - Happy New Years


Gott nytt år mina vänner!

Hej, mitt vinterland, nu är jag här

image92
Så här såg det ut när jag vaknade i morse. Jag blev glad, lite snö gör allt så mycket ljusare. Hoppas att det stannar kvar lite. Nicklas blev dock arg och besviken. Imorgon är det första dagen på året och med det menas för vissa nya årskryss och det betyder att man ska kryssa så många fåglar som möjligt. Imorgon kan man alltså kryssa gråsparv, skata, kråka m.m. Men med snön så flyttar kanske gässen och svanarna oc då blir det inga såna kryss förren de kommer tillbaka. Det är en tävling inom Hulstfred kommun. Den som har mest kryss i slutet av året vinner.
Nu sitter jag och äter min frukost och hoppas att solen ska komma fram idag. Ikväll ska vi ha gäster med nyårs middag.  

Omvända roller

ja det var det i morse. Oftast eller alltid är det jag som ligger kvar i sängen på morgonen och Nicklas som går ner och sätter sig vid datorn. Men idag var det ombytt. Jag var nere redan vid 7 tiden och så sov han som en liten gris. Jag känner dock nu hur tröttheten börjar smyga sig på. Men går jag och lägger mig nu så vaknar jag inte förrens i kväll. Och det vill vi inte.

Jag kan inte sova

Det här är inte bra. Jag har redan varit vaken i några timmar. Nu fick jag nog av att ligga i sängen och stirra i taket, så nu sitter jag här framför datorn istället. Det började med att grannens barn hade FF och väsnades utomhus med bilar, motorcyklar, skrik och smällare. Klockan 2.30 fick Nicklas nog, han gick ner till köket och tände lampan i taket sen tog han fram telefonen demostrativt och låtsades prata med polisen eller nåt samtidigt som han stirrade på ungdomarna genom fönstret. Kvickt springer de in och sedan dess är det tyst som graven ute. Det är väl tur det men jag kan ändå inte sova.  

Tänkte istället vara lite effektiv och plugga lite men nu är jag rädd för att väcka Nicklas istället om jag tänder lamporna. Hungrig är jag också, lite frukost skulle inte sitta fel.

Hightech family

image90

Datorn är fixad, tre stycken blev det. En till mig, en till Kalle och så en till Nicklas. Vi var så effektiva på PC city. Fort in och fort ut. Det var massor med folk där som hängde på låset i mörkret. Vi var där 07.55 och kom precis lagom. Det kändes helt fel att gå upp så tidigt för en dator skull. Det var lite smått panik där inne, alla verkade vilja få tag på det som de ville ha så fort som möjligt. Det gällde att hitta en ledig expedit som kunde hjälpa en. Vi fick tag på en relativt snabbt men innan vi fick det var det lite nervigt. 08.30 var vi färdiga och åkte hem igen. Inga andra affärer var ju öppna så det var ingen ide´att stanna kar där och så hade vi inga fler "ärenden" ändå. Det får bli mer shopping senare. Resten av förmiddagen gick åt att installera program i datorn och lära känna den.
Nu är vi i Mörlunda och imorgon väntar en pluggdag.
God natt

Pc city

Imorgonbitti bär det av till Linköping för att stå och hänga på låset hos pccity. Det är nog många som ska köpa datorer på rean, kanske. Det gäller att roffa åt sig det man vill ha. Jag och Kalle har tittat ut varsin dator som vi ska ha så det är bara att springa fram till expediten och lämna fram lappen. Vi har ju med oss experthjälp (Nicklas). Han kanske ska köpa dator också, han ska tänka på saken. Isf ska vi ha tre datorer av samma sort, vi tömmer kanske lagret. Förhoppningsvis har de fler datorer än tre :)

På eftermiddagen sen åker vi till Mörlunda, hinner säga hej till släkten först. Nickas ska jobba på torsdag och jag måste sitta med skolarbete. Ska också ha lite paketutdelning med Nicklas familj på onsdag kväll.

Toshiba Satellite L40-15W
Den ska jag ha!!

Dagens skörd... ;D

image80
Det är ju klart att stanley ska ha en julklapp. Han bar omkring länge på den, förstod nog inte riktigt vad det var.



image88
Moa fick en fin filt från mormor.... Passar henne perfekt....
image89
6 presentkort på PC city = EN BÄRBAR DATOR!!!!
Yes!!!!


Määäätt!!

Oj oj vad mat jag har ätit. Prinskorv, köttbullar, potatisgratäng, mimosasallad, lax, skinka.... Jag har lite ont i magen men det går över snart lagom till fikat. Just nu går Kalle Anka på tv:n. Det är rätt så dåligt egentligen, man tittar bara för att det är tradi. Tv:n står på men ingen tittar så engagerat.
Snart är det julklapps utdelning, kul kul. Det är nästan roligare att ge bort julklappar tycker jag. Börjar man bli stor då?

Fullt kylskåp

Är det Jul eller är det Jul? Är hela familjen hemma (+ Nicklas som tillhör familjen) eller är hela familjen hemma?
Jag tror på att det är jul och att hela familjen är hemma!
God Jul!



image79

Julgrupper


Det blev inga kort imorgon, det blev ikväll istället. Fina va? Grupp 1 och 4 är ju snyggare när hyasinterna och amaryllisen blommar. Nu måste jag i säng. Det är ju en dag imorgon också. God Natt!
image78

Hej tomtar gubbar slår i glasen och låt oss lustiga vara

Julafton närmar sig med stormsteg. Idag var mor och jag handlade julmat och en julgran. Det var knökat med folk på CityGross. Halva Ödeshög var nog där. Såg en klasskamrat sen gymnasiet som jag inte sett på åratal. Vågade dock inte gå fram och hälsa. Tror inte hon såg mig, tittade inte på mig. Tur var väl det kanske. (Ik, det var A-C.) Hon såg ut som vanligt...möjligtvis lite större.
Nu är tomteverkstaden slut, gjorde några privata julgrupper i förmiddags. Det är rätt så kul när man kan välja och vraka mellan växter och pynt. Bilder kommer imorgon. Imorgon ja, då kommer Nicklas hit och päronen ska handla julklappar. Två dagar innan julafton, de är tidiga i år... :) Syster kommer på söndag kväll så där är vi samlade hela familjen.

Det har öppnat en pizzeria här i Hästholmen. Det är sensation, det har aldrig någonsin existerat en pizzeria här i lilla Hästholmen. Vilken metropol vi blir nu. En pizzeria och ett cafe´! Hoppas de får kunder nu bara, det ryktas om att de ska börja sälja lite mjölk och sånt. Det behövs nu när Macken lades ner i höstas.

God jul

image74

Fredag 17.39

Oj oj vilken effektiv dag! Skolarbete på morgonen, stan på eftermiddagen, städa, plugga och handla mat på eftermiddagen. Nu väntar jag bara på att mina Musketöser ska komma snart. Senare ikväll åker jag till Hästholmen och stannar där typ en vecka. Det ska bli skönt med julafton, paket att öppna och god mat att äta.


Bapelsin gubbjävel!

Jag skriver inte så mycket just nu. Jag har så mycket annat att tänka på och att försöka pussla ihop julen på bästa möjliga sätt. Jag försöker få till det så att jag kan åka hem på onsdag kväll. Det kan ha lyckats.
I eftermiddag var studiegruppen hemma hos M och åt en god middag med mumsig efterrätt. Hon och hennes man bodde superfint. I ett lagom stor hus med sjötomt, hur mysigt som helst. Så vill jag också ha det när jag blir stor.

Imorgon kväll kommer Musketöserna hit för ett försenat födelsedags kalas. Det får bli en taco middag med  bapelsin tillverkning och lite glögg på det. På torsdag blir det ev jobb i "tomteverkstaden" (pratade med mamma det skulle blir natt jobb både inatt och i imorgon), fredag ev en snabb visit i Jönköping och handla julmat på Citygross, lördag julvaka hos Iss, söndag klä julgran, måndag julafton...

Plus då att jag under tiden ska sitta med skolarbeten.

Upp till 13 i P3


[Ulf Elfving]: Säg tre frukter som börjar på bokstaven B?
[Tävlande]: hmm, banan, blåbär och...
[Ulf Elfving]: Kom igen en till kan du..
[Tävlande]: Hmm, jag kommer inte på något
[Ulf Elfving]: Jo kom igen nu
[Tävlande]: Bapelsin då gubbjävel


Fortsatt trevlig tredje advent

image73

Kiteka

Vad är ditt japanska namn?

A-ka
B-tu
C-mi
D-te
E-ku
F-lu
G-ji
H-ri
I-ki
J-zu
K-me
L-ta
M-rin
N-to
O-fu
P-zi
Q-mo
R-no
S-ke
T-shi
U-ari
V-chi
X-do
Y-ru
Z-na

Jag vill härmed tilltalas Kiteka!  Några bokstäver längre än Ida :)
Vad fick du?

Hembar dator

Dagens SMS med Nicklas

Kan du ta med din hembara dator hem över helgen? Puss

ja, jag tar med mig min hembara. :) Puss.

Oj då det blev fel :)

Så gott folk nu vet ni. Det heter inte bärbara utan hembara. Tyckter det är ett bra ord som jag har kommit på, datorn är ju hembar.

Det är mycket nu

Dessa skolarbete, tar de aldrig slut? Jag vill inte längre vara student. Nu får det vara nog, kan det ta slut nuv!? Julklappar hitt och ditt, forskning eller inte, läsa eller söka, shoppa upp de sista pengarna (denna fattigdom!), version, vilken version, inläst på litteratur (nä), skriva, läsa, referera, bla, bla ,bla....

Imorgon åker jag till Nicklas. Vi ska på lucia på kvällen, grannbarnet (den äldsta) blev röstad till årets lucia i Mörlunda. Det är stort, herrehud! Att jag la en röst varje dag har inget med det att göra... :) Nä, vars skoja bara. Jag är så rolig ikväll...
Vi ska också klä vår första julgran tillsamans. Temat är röda och silvriga kulor med nåt silvrigt små trådar (det var Nicklas som valde ut, blir det fullt är det inte mitt fel) och så förstås lampor. Julklappar ska slås in och läggas under granen och middag ska inhandlas åt gästerna som kommer lördagkväll. Vad ska vi äta? Några förslag?

Nämnde jag att det är mycket nu?

Jost de jost de....
Ska ju också gå på lucia imorgonbitti i skolan. Det blir nog bra och mysigt. Det var toppen förra året med Lisa och kören.
p.s Lisa är en kille. Lustigt smeknamn va? Alla kallar honom för det och han presenterar sig som Lisa?
K-å-n-s-t-i-g...

Snåljåp

Jag går hem från gymet och ser i ögonvrån en tia som ligger på marken. En tia, tänker jag och går tillbaka några steg och plockar upp den. Just när jag gör det får jag en sådan skuldkänsla och tänk om någon såg mig. Tänk om någon hade lagt den där på skämt för att se om någon tog den. Fattig student som jag är så tar jag den självklart. Hade det varit mycket folk skulle jag nog lämna den kvar men nu var det nästan folktomt. En hel tia, vad ska jag göra med den? Det blir två kaffe på HLK.

God Morgon

Dagen består i att åka till Ikanohuset i Linköping för att handla julklappar med Nicklas och (någon födelsedagspresent/juklapp) sedan åka hem till Hästholmen där det ska förberedas inför släktkalaset ikväll. Det blir kanske också lite jobb i växthusen. Det börjar bli lite körigt där nu med alla julgrupper som ska fixas. Mamma, pappa och min kära syster Moa är i växtehusen nu och tilverkar för fullt. Jag måste ta kort när det är som mest så ni ser hur det ser ut. Det är som en tomteverkstad men blommor, mossa och krims krams överallt.
Nu sticker vi!

Att-fastna-i-rullbandet-vid-kassan-syndrom

Har lagt märke till ett tankesätt som jag har varje gång jag är och handlar mat. Jag tänker på det nästan varje gång men har inte reflekterat över det, förrens nu. För många många år sedan hade jag en kompis som fastnade med sin hand i rullbandet på kassan. Handen liksom fastnade där rullbandet går ner... Jag såg det aldrig och jag vet ärligt talat inte om det är sant eller om jag själv har hittat på det här. Men jag tror det har hänt. Men iaf så tänker jag på det hela tiden nu när jag handlar att jag måste vara försiktigt så att jag inte fastnar med handen.

Det måste varit en väldigt traumatisk händelse för mig.

Lite bilder & sånt


Jag fick den stora äran att följa med Nicklas och hans vän Kalle på en skogsexpedition. De letade efter en växt, Mellan.... något. Jag visste inte hur den såg ut men jag tittade snällt ner i marken ändå. De hittade den iaf till slut. Den var liten och grön. Jag hittade de här som jag tyckte var intressant men det tyckte inte de andra.

Jag hittade Trolle som bodde i skogen där vi var. Han såg lite läskig ut men han var snäll.
image68

image66

RSS 2.0