Soon Weekend

Snart är helgen här. Man kan ju säga att den börjar lite imorgon reda Tycker att fredagar alltid är lite layback  på jobbet och i skolan. Man börjar redan ta ut helgen i förskott. Det är skönt.

Imorgon har jag föreläsning på förmiddagen sen sticker jag till Hästholmen. Vi ska koka kräftor och vara sociala med familjen. På lördag blir det shopping i Linköping, inte för min del men Nicklas ska ha lite. Ett besök på Ikea blir det också. På kvällen är det kräftskiva. Yes! På söndag blir det lungt, ska hälsa på mormor och farmor och farfar tror jag.

Nu måste jag sova. Adjöken adjö. Nu måste jag fara. Adjöken Adjö.


Today to do list

  • Kvinnokliniken kl 11.00
  • Tvätta kl 13-21
  • Raka benen
  • Friskis
  • Kläder till Erikshjälpen
  • Läs "modiga prinsessor...." plus "Boken om pedagogerna"
  • Beställ kurslitteratur

Eller...

...så får jag sånna där glasögon där glaset är lika tjockt som flaskbotten och mina ögon ser jättestora ut för de förstoras pågrund av glasen.
 

Mmmmoooäähhh!!

Jag är blind

Jag har haft glasögon i nästan fyra år nu, innan det hade jag linser i typ sex år. Jag bytte till glasögon när jag började plugga. Det blir billigare och det kändes bättre för ögonen nu när jag skulle läsa så mycket. Men det senaste halvåret har jag blivet sugen på linser igen. Har tänkt vänta med att skaffa dem tills jag börjar jobba men igår kunde jag inte hålla mig. Såg ett erbjudande på Specsavers att man kunde få linser för 99:-/månad i ett år, månadslinser då. Det priset var exklusive linsvätska så det skulle gå på ca 130 :-/månad. Ok, tänkte jag. Det kan gå ihop med min budget. Jag börjar ju också jobba om några månader. Så jag bokade en synundersökning som jag gick på i eftermiddags.

Undersökningen visade att mitt höga öga har gått från 0,5 till -0,2, sämre syn alltså. Det är visst en rätt så stor skillnad så optikern tyckte egentligen att jag behöver byta glas i mina glasögon men det har jag inte råd med nu. Men så var det linserna då, de som ingick i priset 99:-/månad var ett par "billigare variant". Mitt synfel behöver egentligen ett par dyrare linser för att jag ska få en bra syn. Tog jag de dyrare skulle jag fått betala 200:-/månad. Optikern beställde de billigare linserna så får vi testa oss fram. Kanske man ska satsa på de dyrare? Eller ha de billigare fram tills man börjar jobba sen byta? 

Jag blev nästan chockad när optikern sa att jag fått sämre syn. Trodde synen inte ändrades mer speciellt mycket i min ålder? Det känndes som om jag var sjuk eller nåt. Nog om detta. Det ordnar sig.

Imorgon är det hemma-dag. Ska läsa kurslitteratur och söka på internet efter Reggio Emilia och Montessori.  En liten sovmorgon med kanske, måste få ordning på min sömnrytm, den är åt hlvte.

So long!

100 gratis kort

Superbra erbjudande om man vill framkalla sommarens bilder.

Framkalla 100 bilder gratis på Fujifilm Direkt.
 
Du behöver bara betala porto.

Erbjudandet gäller till och med 2008-11-21.

Jag är uppe i 78 kort nu.  Men lär lätt komma upp i 100 efter kräftkivan på lördag. :)


Mjau

Katt åt säkring - blev proppmätt.
Katt åt engelsk hund - dog
Katt åt haj - hade inge val

Ha ha!!

Idag har jag krypt omkring med världens gulligaste tjej, Nicklas brorsdotter Ella. Hon är 9 månader gammal och har lärt sig att resa på sig, nu släpper hon till och med händerna så att hon står fritt utan stöd. Hon står några sekundrar sen dunsar hon ner på rumpan, tur hon har en mjuk blöja på sig. :) Det är roligt nu när man får mer kontakt med henne. Hon skrattar och babblar på hela tiden.

Förutom lekt med Ella har jag målar fönster idag. Vi började måla förra sommaren och idag har vi avslutat det projektet. Nu är det bara 17 fönster kvar.... Men det tar vi i ett annat liv.  


Migrän?

Usch vilken natt. Jag har inte sovit i många minuter. Jag har haft en sprängande huvudvärk hela natten, inga Ipren hade jag hemma heller. Det kändes som att någon tryckte på sidorna på huvudet och ovanpå. Det vägde flera kilor. Det liksom spände och strålade ut ner i nacken. Obehagligt. Jag har aldrig haft migrän men jag kan tänka mig att det är så här det känns. Vid fyra tiden i morde spydde jag upp hela kvällsmaten och halva middagen. Nice! Efer det släppte dunkandet lite  och jag lyckades somna. Först tänkte jag om jag ätit något dåligt men man får väl inte huvudvärk av det eller? Sen tänkte jag om det var maginfluensa men det kändes inte som det heller. 

Planen var att jag skulle ta tåget i morse till Nicklas men när jag vaknade vid sjutiden, kände jag mig död. Så jag är kvar i Jönnis, ska åka vid halv tre istället. Tråkigt att jag inte kom med med det tidiga tåget. Jag åkte till apoteket tidigare dag och köpte Ipren som jag ska knapra i mig.

Nu hoppar Carolina Kluft. Aj, aj övertramp. Men det var rätt så långt. Kan vi inte få ett ynka guld i OS iaf? Nej nu ska jag gör mig iordning. Sen far jag. Adjöken!

Då var ...

Då var det dax för dagens inlägg. Vad har hänt?


Nicklas har visat intresse för att åka till Ikea nästa helg. Han vill "titta för att få inspiration". När ett sådant erbjuande kommer gäller det att haka på. Oj, vilken bra ide´ det var! Till Ikea åker vi, apsolut!

Jag tvättade min nececär. Den blev som ny! Sånt tycker jag om. Smustig, köpa ny? Nej, tvätta!!. Vilken snilleblixt jag fick. Tvätta necerären. Yes....

Redovsningen idag gick bra. Jag babbalde på vem som var min förebild och Vygotsky tycker jag om (det gör jag). Träffade nya studiegruppen verkar vara bra tjejer. Dock pendlar alla förutom jag och Charlotte. Men det blir bra, så bra.

Varför skjuta upp?

Nu har jag suttit men ett skolarbete hela eftermiddagen. Jag hade hela gårdagen på mig att skriva men gjorde jag det? Nej, of course not. Jag arbetar bättre under press...eller? Varför ska jag alltid skjuta upp allt in i det sista? Nu är jag nästan klar, det sista gör jag imorgon.

Redovisning imorgon sen åker jag till Nicklas på fredag morgon. Helgen ser rätt så tom ut, inget speciellt planerat. Jag ska kanske gulla med Ella, gå en sväng, ha sovmorgon, äta, titta på tv....med mera.

Idag har jag verkligen varit duktig. Promenad en timma, tvättat och pluggat. Gick upp i ordentlig tid, bra Ida.

Back in town

Nu när skolan har börjat igen, borde jag skriva mer inlägg. Det blev ingen mjukstart precis igår. Redan på torsdag har vi redovisning, halva gruppen sprang till Akademibokhandeln och köpte en bok för 228 kronor som man antagligen bara kommer använda denna vecka. Känns lite surt. De kunde ju ha mailat ut förra veckan att den här boken behöver ni så hade man ju kunnat få tag på den på ett billigare sätt eller lånat. Ny studiegrupp har jag med. Vi är sex st varav två jag känner, det känns bra.

Bla bla bla...

Jag kanske ska skriva något. Dagarna bara försvinner och så kommer jag på att jag inte skrivet nåt inlägg på ett tag. Så nu är det dax. Klockan är snart 00.00 och jag ska upp om 6 timmar. Bra jobbat Ida!!

På lördag blir det ev Ullared. Yes, yes alltid lika kul. Jag ska trängas med tanterna och alla kundvagnar. Kul. Roligast är kanske att åka med mamma och Moa.

Det regnar, regnar och det är mörkt ute. Höst höst höst....eller?

På måndag börjar skolan igen och på söndag åker jag till lägenheten. Jag har inte varit där på veckor, den kan lika gärna vara nedbränd. Det känns skönt att börja igen och att bo i lägenheten där jag kans styra och ställa som jag vill.

Jag letar jobb och lägenhet i Jönköping åt min lillebror. Är det någon som vet något? Tipsa gärna!


Ska jag sova nu? Jag är inte trött...



 

Rain

Vilket väder! Det öser ner och det blåser som attans. Det går gäss på sjön idag. Ändå är folk ute och hämtar sina kräftburar. Det känns lite som höst....men det är väl inte här redan? Augusti har ju bara börjat. Brukar det inte vara en värmebölja i början av september? Precis när man börjar skolan? Jo, det säger vi. Värmern kommer tillbaka. Vi struntar i vad medierna säger om regnet.

Börjar bli lite småhungrig. Ska ta en macka kanske? So long.



Det är inte till salu!

Skrev en kommentar på mitt förra inlägg men det blev så långt att det inte kom med. :) Så jag skriver det här istället.

Johan, huset är inte till salu men man kan lätt tolka det som det. Det står en till saluskylt utanför huset men tittar man närmare på skylten finns det små vita pilar(mot en ljus bakgrund). Pilarna visar riktning mot det huset som egentligen är till salu gatan nedanför. Det är ju taxi chauförens hus som är till salu sedan ett år tillbaka. Man kan också tro att flera av våra grannars hus är till salu för de har också skyltar utanför. Men det är ju bara för att visa riktning Jag förstår att ryktet går på Bynn men det är inte sant. :) Sprid gärna DET... Funderar på att fylla i pilarna med svart penna eller slänga bort skylten. Stör mig lite på den. Flera gånger har vi hört folk som går förbi huset undra om det är till salu.

Måndagsledig

Helgen är fixad. Nu är jag ledig imorgon. Jag har inga särskilda planer för dagen, det blir mest slö tror jag. :) Vi slängde i tre kräftburar ikväll, så får se imorgon om det finns några kräftor i Vättern. Undrar om de tycker om hundmat, för det agnade vi burarna med? Det märks. Det är ju kräftskiva den 30 augusti, måste börja samla kräftor. Vi ska ju ha fest från gryning till gryning har jag hört...




Är det fredag?

Varför är det fullt med folk på Fyren? Varför beställer vi mat från pizzerian? Varför är mamma och pappa iväg på middag? Varför är alla lätta i sinnet? Varför är det många bilar i hamnen? Varför har grannens ungar grillfest? Varför är det kaninutställning imorgon? Varför har Kalle åkt iväg? Varför är det massa ungar som fiskar nere vid piren ikväll? Varför ligger det många små bojjar i vattnet?

Just det! Det är ju fredagskväll. Varför fattar jag inte det? Kan det bero på att jag har varit ledig onsdag och torsdag och ska jobba hela helgen? Jo, det kan det säkert bero på. Jag tror det är vanligt arbetsdag, vilket det är för mig.

För min del gör det inget alls om det regner öser ner hela helgen för jag jobbar ändå. Det ligger en massa bojjar i vattnet för kräftfisket (läs kräftkriget) är igång. Funderar själv på om jag ska slänga i några burar? Fast då måste jag koka dem själv och det har jag alldrig gjort. Vet bara att man ska byta vatten efter första kokningen. Kräftorna bajsar när de dör i vattnet och det är kanske inte så nice. Så efter första kokningen ska man byta vatten. Det är rätt så smart tänkt!



Nu ska jag nanna. För jag ska ju jobba imorgon då!!

RSS 2.0