Ombergsliden

image62
Vi var på Ombergsliden idag. Det var fint där, utsikten också. Det är Tåkern man ser i bakgrunden.

image63
Mamma och pappa var med.

image64
Nicklas in action

image65
Det ligger ett nunnekloster precis där vi var. Det är rätt så stort och inhängnat. Vi såg några svarta kappor som rörde sig i trädgården. På något sätt tycker jag att nunnor är lite mystiska. När man ser en kan man liksom inte låta bli att titta.

Dumma fjortisar

Jag var på bio ikväll i Ödeshög och såg nya Harry Potter filmen.  Alltså folk i Ödeshög vet inte hur man uppför sig på bio, inte fjortisarna iaf. Det var inte många gånger de satt ner och var tysta. Allt detta fnitter och tjat och prassel gjorde mig tokig. Så fjantigt, de bara skämmer ut sig själva. Filmen var för övrigt bra. Roligast var ju då Hermonie fick en cykel styre av jätten vad-han-nu-heter. Lite otäck är den med men det ska den va.

Pling, pling!

Meningslöst inlägg

Var på Johanna marknaden i Ödeshög i torsdags och inhandlade bla ett par röda tofflor som är så populära nu . Jag och halva Ösjö gick omkring i såna skor. 
Nicklas kom i fredags. Det känns bra att ha honom här. Just nu är han och fågelskådar med Uffe, min farbror.  Helgen är annars lugn. Vi var på City Gross och handlade mat. Det är rätt så roligt att gå där, det finns så mycket mer än mat. Imorgon händer inte så mycket heller fast det är skönt det med. Jag ska kanske se den nya Harry Potter filmen på kvällen. 

Over and out!



Makten och härligheten

Så heter utomhus "musikalen" som jag ska se ikväll. Den börjar 22.30 så man sitter ute mitt i natten vid Alvastra Kloster ruin. Det är rätt så mysigt om det inte apregnar eller om myggen äter upp en. Men det är speciellt ändå, en tradition är i Ödeshögs kommun. Varje sommar spelar de upp pjäsen några kvällar. Vad handlar den om? Jo man få gå tillbaka i tiden och följa en bit av Sveriges historia. Också om Ombergs sägen, om munkarna på klostret och Heliga Birgitta.


När tar det slut?




Lämnade dom i sticket

Fönstrena har jag förresten lämnat åt Nicklas öde. Jag litar på honom. Vi hann med mycket i fredags. Jag sandpapprade hela utsidan och Nicklas målade när han kom hem från jobbet. Det gick rätt så fort ändå, snabbare än vad jag hade tänkt mig. Gubben som bodde i huset innan har kletat på lager efter lager med brun färg. Han har varit sååå duktig. Målat fönstrena varje sommar. Kletat på...

Nytt jobb

Ja nu är jag i Hästholmen. Här ska jag vara 4 veckor. Det kändes svårt att lämna Nicklas idag. Men vi ses igen på fredag då han kommer hit, längtar redan. Jag ska nu jobba med gurkor istället för pensionerer. Det är ändå rätt så skönt att vara i Hästholmen fast jag saknar min älskling. Hoppas bara att värmen kommer snart så att man kan bada och sola lite. I veckan är det Johanna marknaden i Ödeshög som man måste ta en sväng runt och det blir kanske ett besök till Krönikespelet - Makten och Härligheten.

Hej hopp gummi .....

Ida Tomat

Fick höra i helgen att jag är uppkallad efter en tomat. Mamma och pappa var tomatodlare när jag föddes och då kom denna tomatsort till Sverige som hette Ida. De tyckte om namnet och döpte mig till det. Så den dagen jag får egna barn ska jag döpa dom efter tomatsorter. Man måste ju hålla på traditionerna...
Malinowy och Zorza.

suck,pust och stön

Hade glömt hur mycket jag hatar att skrapa färg. I  över en månad har jag tjatat på Nicklas att vi måste börja med image58fönstrena (heter det så?) nu. Egentligen skulle det gjorts förra sommaren men det sköts upp då med. Vad som behövs göra är att skrapa bort tio lager färg på ramarna och även på utsidan av huset.

Så igår eftermiddag tog vi ner ett fönster för att börja. Att slipa fönsterramen är väl ok, det tar nicklas med en slipmaskin nere i källaren men på     Kan man inte bara tejpa istället?
huset utesida är det svårare.
Det sitter som berget. Det kommer ta hundra år innan det är färdigt. Men nu när vi har börjat måste vi göra det färdigt. Vill inte!! Det blir så smutsigt inne också. Gammal torkad färg som ligger överallt. Målet blir att måla fädigt köksfönstrena. Helst av allt vill jag bara måla över den gamla färgen. Men det var visst inte så bra sa en viss husägare.                         



"I see life and light"

Bra låt tycker jag, speciellt refrängen. Den är med i introt till Packat och klart.



Puh så varmt..

Men jag ska inte klaga nu när värmen har kommit. Fast det är en tryckande värme och lite disigt ute. Det ska visst bli värsta åskan idag, det har de pratat om på jobbet. Det är rätt så kvavt ute. Jag sitter i mina äckliga jobbarkläder, egentligen borde jag ducha och byta om men jag fastnade vid datorn.

Jag har blivet beroende av 4 bloggar som jag läser flera gånger varje dag. De är roliga, knasiga och dumma. Du kan läsa som här: Alex Katrin Calle och Att stalka Alex Schulman

Jag läser dom i den ordningen. Alex började blogga sedan hans flickvän (snart fru) Katrin, Calle är hans bror och den tredje vet man inte vem det är.

Puh and friends

Visst är de söta men ärligt talat skulle jag bli livrädd om de en dag kommer gåendes mot mig.
Små och overkliga.
Usch!

Idag ska jag göra nada!

Jag är ledig idag efter att ha jobbat hela helgen. En lång sovmorgon har jag haft och nu ska jag snart göra mig redo för dagen. Idag passar solen på att visa sig, det var längesedan. Jag ska försöka sola lite på eftermiddagen.

Annars händer det inte mycket. Folk har semester och åker iväg, alla utom jag, jag får slita några veckor till. Men nu har jag bara en vecka kvar på äldreboendet. Sedan far jag till Hästholmen för att jobba där.

Bye bye!

Förkyld men ändå inte

Just nu händer det inget. Denna vecka består mest av att jobba. Jag är lite småkraslig med så det bli inga innehållsrika inlägg. Kroppen värker och jag har on i halsen på morgonen men det vill liksom inte bryta ut förkylningen eller vad det nu är. Jag har ätit massor frukt och c-vitaminer idag, om det är vitaminbrist.

Vill sist men inte minst bara dela med mig att Dackarna vann ikväll igen. Om jag minns rätt så leder Dackarna elitserien just nu. Vart tog Elit Vetlanda vägen...Hallå!!


Ny vecka

Så var det måndag igen. Denna vecka blir tuff, förutom på torsdag jobbar jag från måndag till söndag. Men det är bra folk som jobbar så det känns ok ändå. Har dock känt mig lite krasslig igår och idag. Men det kanske är något storstads syndrom. Var ju i Ståckhålm i helgen. Nicklas farmor är en häftig tant. Pigg och pratglad. Vandrarhemmet som vi bodde på i sta´n var superfint och frächt. I alla rum fanns det TV/dator och fri uppkoppling på internet. Det är inte alla vandrarhem som har det.

Eftersom alla pratar väder just nu måste jag också gör det lite. Här i Mörlunda är det ok, inga översvämningar. Men jag ringde hem (Hästholmen) idag och där hade det varit översvämning i mamma och pappas jordkällare. Det hade runnit vatten från gärdena. Vatten överallt. Pappa var tvungen att bygga vallar för att stoppa vattnet. Tur att de hade en traktor.

Nu ska jag äta . Bye bye!


Södertälje here we come

Imorgon far vi till Södertälje.
Nicklas farmor bor där.
Vi har bokat rum på ett vandrarhem (Fridhemsplan) i Stockholm.
På söndag ska vi till Naturhistoriska museet och till Cosmonova.
Det ska bli kul.




Bli jag senil och dement..

...på äldre dar kom då ihåg att:


- Jag är kittlig men älskar att bli kliad på ryggen.

- När jag ska sova ska alla lampor vara släkta.

- Jag gillar inte lakris och salta kex.

- Jag äter med kniv och gaffel omvänt.

- Jag tycker att glass med kolasås är toppen.

- Jag använder balsam när jag tvättar håret.

- Jag dricker ofta mjölk till middagen (inte saft)


 


Black Eyed Peas VS Morisette

 
Black Eyed Peas "My hump" har utsets till Amerikas mest irriterande låt. Jag kan väl inte påstå att jag stör mig så mycket på den men...
Hittade Alanis Morisette som har gjort parodi på deras musikvideo. Lite små rolig.
Man kan undra vilken som är bäst?



popcorn och paj

Igår hade jag och Nicklas vår två års dag. Det var två år sedan vi träffades. Det har gått otroligt snabbt. För att fira det ska vi ut och äta ikväll i metropolen vimmerby. Jag ska också passa på att shoppa lite kläder när jag är där. Det finns ju inte så mycket utbud i Mörlunda/Hultsfred.

Igår kväll hade jag en myskväll med:

    
Jordgubbspaj, glass, popcorn och Brunnebys citron cider.



Har du inte smakat på Brunnebys Citron cider kan jag verkligen rekomendera den. Den är så god. Den finns att köpa på lanthandel och så. Inte så vanlig i mataffärer.


Regn, regn, regn

Är så trött på det här regnet nu. Igår var det fint, då kunde jag till och med sola på eftermiddagen. Men nu regnar det bara.  Titta på kartan liksom. Det är dagens väder i Sverige. Det är varmare uppåt i landet. I Skåne är det bara 14-19 grader. Ska det inte vara tvärtom? Är det den globala uppvärmningen som spökar?

 Bara grå moln...



Bubbisar

Det blev ett oväntat besök på lanthandeln idag. Jag följde med Hanna och Daniel för att plocka jordgubbar. Det blev några liter. Nu kan jag frosa i jordgubbar i några dagar. :) Funderar starkt på om jag ska göra en jordgubbspaj imorgon. Mums. Jag har fryst ner de flesta för att kunna avnjutas senare i höst. 
Idag har det äntligen varit solsken. Hoppas det håller i sig i några dagar. Är ju ledig måndag - tisdag. 



 

image51

RSS 2.0