Oj då.

Idag körde vi igång med renovering av köket. Jag och Nicklas kom överens om att göra en budget renoering. Istället för att köpa nya luckor har vi bytt handtagen och vi ska bara tapetsera om, byta kakel och ta bort det bruna fordet runt fönstret och dörröpningen samt tak och golv lister. Inget mer drastiskt...

Så här såg köket ut i morse:
 


Helt okej ändå men kaklet tycker vi inte om och det bruna. Men så kom Nicklas på att han ville byta ut fläkten mot en fläktkåpa och sätta ditt kakel ända upp till taket och sen ha öppna hyllor brevid fläkten. Det blir mer luftigare på det sättet och säkert bra också... Men när vi tog ner hyllorna hände det ena efter det andra. Hyllorna höll upp varandra så de andra två som satt kvar satt löst och för att kunna sätta ditt nytt kakel måste vi sätta upp gipsskiva även under alla luckor.

Så nu ser det ut så är!! ??
 


Hjälp, vart tog vår budget renovering vägen?

Det kommer inte bli så roligt att laga mat de närmaste veckorna. Idag värmde jag vår lunch i micron som nu står på golvet inne i "kontoret".

I vardagsrummet står nu halva köket.

Men men, :) det blir säkert bra så småningom.

Bokisreus

Idag har varit en sån dag då tusen ärenden har utförts. En rätt så skön dag. Var på introduktion för nyanställda i Hultsfreds kommun i förmiddags så eftersom jag slutade halv två idag tog jag kompledigt sista timman. Jag och Nicklas lunchade tillsamans på Chinarestaurangen och sedan köpte vi skjort och slips till Nicklas, jag fixade kort till mitt nya körkort. Shit det är redan 10 år gammalt. I am old...Besökte också apoteket och gick på jakt efter pipmuggar till jobbet.

Sen for jag till Vimmerby på bokrea och fortsatte min jakt efter pipmuggar. Till slut hittade jag dem. Shoppade sen lite kläder, fågelmat och provade ett par gladiatorskor. Vil ha såna tror jag. De såg snygga ut och satt typ bra men jag vet inte... Det såg lite konstigt ut mot mina bleka fötter och håriga ben.

Nu är vi hemma och tar det lungt. Planerar helgen lite... Vi ska väl sätta igång med köket snart.

Om två veckor åker vi till Hästholmen. Längtar lite extra mycket nu. Det hände ju inte så mycket sist vi var där då jag var förkyld.

Besök

Musketöserna kom igårkväll efter åkt en  extra sväng till Sävsjö.... :) Enligt tradition åt vi tacos och tittade på På spåret. Idag åkte vi pulka i Iks dubbelpulk.Livsfarligt! Lustigt att vi inte slog ihjäl oss. En enh blev mos men den räddade Iss och jag fick en pinne mellan benen. Både jag och Ke fastande i slyn med pulkan. Tur att ingen annan var där i backen.

Vi grillade vid Hammarsjön där det finns ett fint grillställ. För en gång skull så lyckades vi med att få fyr på kolen. Som backup hade vi med oss en engångsgrill men den behövde vi inte använda. Vi grillade korv, marchmallows och en del av min vante... :( Vi härmade också en fågel som visade sig vara en spillkråka enligt Nicklas som han inte har sett men det har vi.

Nu har vi spelat Wii, lika kul som vanligt. Jag är bäst på tennis.

Nu ska vi snart sova. God Natt!

Yawn...

Jag är så trött när jag kommer hem från jobbet. Orkar inte göra något ju. Ofta somnar jag på soffan framför tv:n. Trots att jag slutar tidigt så blir jag så slö. Tråkigt...

Idag börjar äntligen Greys Anatomy och igår gick House. Jag har väntat på att alla serier ska börja igen. Tycker det inte är något bra på tv just nu. Men att Greys börjar måste jag fira lite. Undrar om Ugly Betty börjar idag också? Ska kolla...

Nä, det gjorde det inte. Får nöja mig med McDreamy och McSteamy. :) 



Bild från kanal5.se


Grönt hjärta

Jo. Det blev en sväng till IKEA ändå. Vi trotsade snön och sket i bilfönsterrutan. Väglaget var bra och rutan sprack inte. Väl där shoppade jag upp mina presentpengar och lite mer. Vi planerar att ändra lite i köket så vi köpte nya handtag till luckorna (mycket billigare än att köpa nya luckor). Köpe också matta, kökslampa, förvaring till mössa och vantar, diskställ, två dukar varav en med matchande tygservetter och så vanliga servetter plus lite annat krimskrams. Älskar IKEA! Jost de. Köpte en hjärtformad bakform också. 

Gjorde kladdkaka i den i eftermiddags. Hade planerat att göra röd glasyr och lägga på men röd fanns inte i affären så det fick bli grön glasyr. :) Ha ha. Inte alls lika fint.

Vi har ju också sett Mello. Måns var bra, tillochmed Nicklas tyckte det. Jag tyckte också om H.E.A.T. Ringde och röstade på Amy en gång också fast låten kanske inte var så jättebra. Men jag gillar ju henne. Hon är så söter.  


Det gröna hjärtat. Ser lite mögligt ut...
Längst ner skymtar ett nytt handtag fram. Så ser dom ut.

Fredag!!

Så var det helg igen! Hade planerat att åka till IKEA imorgon men det är snö överallt och fram-fönsterrutan på bilen har en baoutastor spricka som bara blir större och större. Vi vågar inte åka för långt om den går sönder. Inte så rolig kanske?

Jag har också haft panik i veckan för att jag inte har hittat mina presentkort till IKEA som jag fick i julklapp och fördelsedagspresent. Hade ångest över att de hamnat i sopptunnan i all flyttröra. Men i går stökade jag till hela huset och jag hittade dem faktisk. Säkert tänkte jag för några veckor sedan att jag lägger dom här. Det är ett bra ställe och det var det ju iofs men kom jag ihåg det nu? Nä. De låg i ett fack i min resväska.

Igår fick jag min första lön. Det var inte så mycket i lön men det var mycket om jag ska jämföra vad jag brukar få. Jag har ju inte jobbat hela januari och så... Men det var roligt tills jag kom på att jag var skyldig Nicklas pengar... Fast jag har en del kvar ändå och eftersom alla räkningar är betalda så kan jag slösa lite tycker jag. Fira lite....Det låter bra!

Ska ta en powernap nu. Bye bye! 


H.J.Ä.R.T.A

Varannan tisdag har vi planering på jobbet. Då kommer det ett team som täcker upp för oss i barngruppen. Idag var en sån dag och första planeringsdagen då vi var alla fyra. Jag är riktigt nöjd med allt som vi hann med. Vi har strukturerat upp dagen mer nu. Det går inte att ha 17 1-3 åringar inomhus samtidigt. :)

Annars då? Var ju i Hästholmen i helgen men låg mest på soffan och kurerade mig. Helgen som kommer är det ju Alla hjärtans dag. Får se vad vi hittar på? Kanske lite myspys hemma? Det är Alla hjärtans dag konsert i Hultsfred på lördag. Kanske får jag med mig Nicklas ditt...eller inte?

Snorigt

Det verkar som jag åker på alla sjukdomar som går på jobbet just nu. Har blivit dunderförkyld. Hostig och snorig. Hoppas jag är bättre till på måndag då det är dags att jobba igen. Vägrar sjukanmäla mig nästa vecka också.

Det är lite tråkigt att vara förkyld nu när jag är i Hästholmen. Jag gör inte så mycket, tittar på tv och så. Vädret är heller inte så uppigande precis. Det lockar inte att gå ut.

Igår hade jag medarbetarsamtal med min chef. Är mkt nöjd med min lön, synd bara att jag inte jobbar 100 %. Jag får ju inte så mycket vi har kommit överens om då. Ska försöka stämpla upp men det är ju så mycket som man ska ha koll på. Får nog ringa till a-kassan och fråga lite.

I torsdags fick vi två vykort. En från Grand Canaria och en från Trysil. Tror jag skulle vilja vara på båda orterna just nu. Kul att åka skidor och skönt att ligga på en strand.



ELLER


Kaalma

Det har varit en lång dag idag. Bussen gick 07.00 från Mörlunda till Kalmar där vi hade föreläsningar hela dagen. Tyvärr blev jag besviken. Det var inte så bra som jag hade hoppats på. Tråkigt och inte alls inspirerande. Träffade dock en kompis från tiden då jag läste till fritidsledare. Vi har inte setts sen vi slutade för sex år sedan. Så det var kul att catcha up lite med varandra. Vi jobbar inom samma rektorsenhet nu så vi lär träffas fler gånger. Nästa vecka redan till och med.

I helgen blir det Hästholmen. Det ska bli roligt. Moa kommer också hem. Fullt hus alltså...

Igår fick jag brev från CSN. De meddelade mig min slutliga skuld till dem. Inte så trevlig läsning kanske...he he. Behöver dock inte betala tillbaka förrens nästa år. Det tar mig 25 år att betala tillbaka allt. Känns skrattretande...


Blir det en promenad med mor och syster i helgen må tro?

och med Stanley såklart...

Udelu...

Igår hade jag gruppdiskussion om en genusbok så jag var knappt något med barnen, idag jobbade jag till ett och imorgon ska vi till Kalmar hela dagen på föeläsning. Det känns som att man inte hinner med att prata med varandra, personalen mellan. Eller med barnen heller. Dagarna går så fort speciellt när jag bara jobbar 75 %. Nu när jag gick hem skulle jag vilja stanna kvar istället. Men men....så är det.

Det ska bli kul att åka till Kalmar iaf. Då kanske vi får tid till att socialisera lite med varandra. Ska bla på en föreläsning med Ingrid Pramling. Hon har ju skrivit många bra böcker och sen var det en föreläsning om genus. Ska också bli intressant.

Huvudvärk är på gång känner jag. Ska nog be Nicklas att han handlar Ipren på vägen hem. Måste också förnya mitt körkort, Kan man göra det hos polisen? Det finns ju inga fotoautomater här. :)


 

Dålig

Det har varit dålig uppdatering här på bloggen nu. Skyller på att jag har haft magsjuka. Blää... Jag var inte imun mot det trots allt. Det började på natten bara sådär. Sen höll jag på hela eftermiddagen fram till lunchtiden. Usch, jag kände mig svag.

Vi skulle ju också åka till H-holmen i helgen och jag skulle till Jönnis på lördag för att fira Ik. Nu blev det inte så, det är tråkigt. Funderar på att åka nästa helg istället.

Ska ut och gå en sväng senare idag. Det verkar bli en fin dag. Väntar på att solen ska komma fram lite mer.

Klart slut.

RSS 2.0