Första semesterdagen

Det är lite svårt det här. Att inte göra något. Har haft en sovmorgon idag och tagit en tur upp till Ödeshög men nu då? Vad ska jag göra nu? Jag kan ju ta en bok och lägga mig i solen?

Jag behöver förnya min musik i opiden märkte jag igår. Det var bara gammal musik från i höstas. Tråkigt. Ska kanske se vad Kalle har för musik i sin dator?  

0 days left

Yes. Semestern har offecielt börjat. Nu måste jag utnyttja min ledighet till fullo. Får göra en snabb  nedvarvning så jag kan njuta sen. Hoppas dagarna går saaaakta.

Som förskollärare ska man inte bara vara pedagogisk utan man ska visst också kunna spakla, tejpa lister och måla väggar. Har gjort det hela förmiddagen idag. Det är ett varierande jobb iaf. : )
 
Good bye work

Hello semester


3 days left

Det blir inget dreamhousen, inte nuv iaf. Det var nog inte mitt dreamhouse trots allt. Men jag är glad ändå. Nu kan jag njuta av semestern och sluta grubbla på om vi ska buda eller inte. Men nu har vi gått igenom processen och vet hur det fungerar. En erfarenhet rikare. Nu är vi mer inne på att köpa ett gammalt hus för en billig peng och sen renovera upp det. Så det är bara att fortsätta titta efter hus och vänta på att tanterna och gubbarna ska gå vidare mot högre trakter. Så att man kan köpa husen. : )

Imörrn ska jag ha lönesamtal. Usch! Vet ju inte vad jag ska kryssa för. Kan man vara superbra på något när man bara har jobbat ett halvår?
 
Funderar på att vara med på ett loppis på lördag i Ösjö? Har ju en del att sälja. Det köstar ju bara 40 kronor.


4 days left

Det börjar bli lite tajt med tiden nu. Allt ska ordnas denna vecka. Huset ska förberedas på att stå tomt i två veckor. Alla plantor måste planteras. Det ska packas, tvättas och städas. Fågeln ska ha en skötare. En skjutsare till Hultsfred måste finnas. Byte av bank krävs lite pappersarbete. Bilen måste lämnas in. Gull-Britt måste få sin spikmatta och presentkort. Ja, som sagt var. Det finns lite att göra. Just det. Måste baka en kaka till jobbet också. Nån som har ett bra recept?

Men solen skiner ju och man kan äntligen bättra på solbrännan som nästan bleknat bort sen förra värmeböljan. Så vad gör det att det är mycket just nu?

Det är ju S.E.M.E.S.T.E.R. snart!!

6 days left

Nu räknar vi ner mina vänner. Snart går jag på semester. Så gött. Jag ska bara släppa allt på jobbet och inte tänka mer på det på 4 veckor. En vecka i Åre blir kul, lite vandring och linbaneåkning. Så nu vill jag ha sol i 4 veckor framöver.

Det blev ju en tur till Jönköping i helgen efter många om och men. Vi hamnade i en regn/hagel/åsk storm så det skrek om det. Mitt i allt slutade vinrutetorkarna att...vindrutetorka. Det gick inte att köra, helt omöjlligt. Så vi satt där i bilen mitt i vägen mitt i skogen  och såg inte ett skit. När det lugnade ner sig vände vi hemåt för att laga bilen. Men det regnade fortfarande så var 200 meter fick vi stanna och Nicklas hoppa ur och dra vindrutetorarna för hand över fönstret. Sen köra 200 meter, stanna, torka, köra 200 meter, stanna, torka o.s.v. Jag var rätt så frustrerad. I Målilla stannade vi hos Nickals kompis. Men plastband fixade vi bilen temorärt. Efter en timma var vi på väg igen.

Väl i jönköping blev det grillat, potatissallad och vanlig sallad. Glass och jordgubbar. Så klart blev det lite shopping på A6 idag innan vi fort tillbaka till Mörlunda. 



 

Midsommar i bilder


Färskpotatis p G

Jag ska strax chilla lite.

Packning inför Åre has begun.

Dags igen

Veckan går fort. Speciellt när den är bara 4 dagar. :) Slutar säkert lite tidigare imorgon, vi har nästan inga barn. Det är liksom lågsäsong nu. Tur att jag har många komptimmar att ta ut.
Har planerat hösten också idag. Det blir sagotema nästa termin och jag är ansvarig för matte/svenska. Vi ska ha olika ansvarsområden. Det är något nytt som vi ska testa för att undvika att en person gör allt eller att vi missar viktiga delar.  

Midsommar blir lugn. Afton är vi hemma och tar det lungt. På lördag eftermiddag sticker vi till Jönköping och firar födelsedagsbarnen. Där sover vi över hos festfixaren Ik, sen sticker vi tillbaka till Mörlunda. Inget shoppande. Måste ju spara pengar nu om det blir något husköp???

Tjao Bella

Jaha...

Då var det lördagkväll igen. Dagen har jag underhållt mig själv med att möblera om lite, byt gardiner och städa. Kul att veta va? Städningen har jag skjutit upp i två veckor nu så det var dags. Skrev en betinglista åt Nicklas där det ingick att laga middag åt oss och ta hand om disken. Han följde listan till punkt och pricka.

Mitt drömhus i Mörlunda är till salu. Eller jag visste inte att det var mitt drömhus förrens några dagar sedan. Men mamma mia vad det var underbart. Men jag får det säkert inte... :( 
Blev helt chockad när jag såg det på hemnet. Finns det sånna hus i Möris? Ja, ett! ETT!

Det händer ju också lite annat i livet som får en att stanna upp lite och tänka efter. Gråter en liten tår men vet att det blir bra sen. Det ska det bli!

Smekmånaden på jobbet är också slut. Tur att det är semester snart och det känns bara bra att byta avdelning och kollegor nu. Undrar om det finns någon arbetsplats utan konfliker?

Ja. Veckorna drar iväg. Nästa vecka är en kort arbetsvecka, lördag och söndag spenderas i Jönkping (shoppa, shoppa), jobba en vecka, drar till Hästholmen på fredag. Sen semester i 4 veckor. Första veckan i Hästholmen, andra i Åre och de två sista lite överallt. Måste njuta i stora drag innan det tar slut. 

Tjena

Varför ska jag bli sjuk när det är helg?

Jag kände i onsdags att något var på gång sen blev det bara mer snorigare. Så idag gick jag hem efter frukosten. Det är hostigt och så, inte roligt. Jag sov några timmar på soffan sen blev det lite bättre.

Vi ska sitta barnvakt hela helgen, inte så roligt att vara sjuk då men det ska gå. Det är Ella vi ska ha. Lördag eftermiddag till söndag eftermiddag. Vi ska ha det så roligt så... Bara hon somnar på natten.

Idag kom Nicklas hem med vår nya tv. En bauta tv, 46 tumm. Platt såklart som sitter på vår vägg nu. Knivskarp bild som Nicklas säger. Det känns annorlunda att titta på och det är helt tomt på golvet.




Längtar...

...till semester nu. Det känns som att vi alla behöver det, även barnen.
Idag har vi planterat ettåringar N och jag. Vi tog hem några stycken från mamma och pappa igår. Det blir så fint. Men jag vill ha nya krukor till att ha på framsidan. Vill ju inte bara ha fint på baksidan. Så jag har övertygat Nicklas om att jag ska ha bilen imorgon och så hämtar jag honom efter jobbet för att åka till Vimmerby. Där finns jem & fix och lite annat smått & gott.

Nicklas föräldrar var ju i Hästholmen igår och hälsade på. Vi passade på att fira våra mödrar samtidigt med middag på Vätterhästen. Det var varmt i solen men gott.


Ungarna! En hemlig gäst vill samordna kräftskiva med oss... På hamncafet... Äldre... Tre barn...

Nu ska jag snart sova. God natt.

RSS 2.0