Måndag

Oj oj. Två proffsiga utvecklingssamtal har jag haft ikväll. Eller om de var så proffsiga vet jag inte men alla gick därifrån glada så...

Det blir en sväng till Hästholmen också på fredag. Får se om vi sover över till lördagen och sedan åker hem senare. Ska ju på den där 60-tals middagen. Ångrar lite men jag har ju anmällt mig...

Hoppas också få veta hur det blir med hösten i veckan. Ska träffa chefen på onsdag i ett annat ärende men kan kanske pressa henne lite :)

 Fick spyor på mig imorse så jag tror jag ska ta en duch.

Bye bye

Tjo flöjt

Lördagen är snart gången och jag har fått ett starkt shoppingbegär. Jag har tittat på en digitalkamera på nätet, och på kläder i Halens. Pratat om Ullared med Nicklas (ingen respons) och undrat när affärerna är öppna i Oskarshamn imorgon. Kom fram till att de förmodlingen inte är öppna alls. Pratat om nästa helg då vi ska till Huskvarna på Valborg. Jag vill shoppa på fredagen men kan jag hålla mig tills dess?

Är supersugen att dra till Ullis. Någon som vill? En lördag?

Jag ska på 60-tals middag nästa vecka. Är det någon som vet vad man bar för kläder då?

Digitalkameror - Kompakta Canon PowerShot A480 svart
Vill ha!

Lönedag

Attans vad veckan går fort när det är fullt upp. Ja hela april-månad bara försvann. Det är maj snart, kan inte trot. 

Jaha. Annars då? Det är helg och det ska bli göörfint vädet. Nicklas ska iväg på en botanikgrej så jag är ensam hemma imorgon. Ska inte göra något alls. En liten promenad kanske. 

Såg "Så ska det låta" ikväll. Tyckte om han som sjunger i Let´s Dance. Men kan inte bestämma mig om han stil var töntligt eller coolt töntigt. Han var duktig ändå.

Bajsnajs.

Jala

Denna vecka bor jag på jobbet. Det är nice men är rätt så trött när jag väl kommer hem. Ikväll hade vi "fixa gården-kväll" men föräldrarna. Det gick superbra. Är riktigt nöjd med allt. Vi skulle eventuellt jobba med gården på lördag också om vi inte skulle hinna färdigt. Men nu var vi så duktiga att vi inte behöver det.   Jag hade gärna varit på jobbet på lördag så men att  vara hemma en lördag är också rätt så skönt....

Nu är det Greys Anatomy.

Waterboy

Igår serverade jag vatten åt törstiga springare, sprintare...eller vad säger man? Trodde jag skulle få slänga våta svampar på dem när de sprang förbi men så blev det inte. Det var stafett så jag stod där de gav vidare pinnen. De som fick vatten var de som redan hade sprungit färdigt. De var rätt så äckliga. Spott och slem ran nedför hakan och svett överallt. Nice.

Dagen igår fortsatt med städning i trädgården och kalas. God mat på kalaset och pannakotta och prinsesstårta. Maff i magen.

Idag händer inte så mycket. Trist väder, ingen sol. Nicklas är iväg och tittar på en blomma så jag är själv hemma. Måste snart laga middag. Men vad ska vi äta? Någon som har ett bra recept? Ge mig ditt bästa!

Måste också skriva en ansökan till mitt jobb. Tänkt om jag inte får det? Vad 17 gör jag då?

"Det är så stört att det är genialt"

Såg "Hjälp jag är med i ett japansk tv-show". Jisses vad det var sjukt. Så sjukt att det var roligt. Undrar om publiken fick betalt för att sitta där. De såg dock ut som att de hade roligt, publiken. Om programledaren ska vi inte tala om... Allt var så japanskt konstigt.

När de halde runt i en säldräkt liksom... ha ha. Måste se nästa vecka också.

Anna Book blev utslagen. Foto: TV4
Bild från tv4.se

Körskolan

Kom att tänka på ett samtal som jag hade förra veckan med ett barn. Vi var ute som påskakärringar och skulle gå tillbaka till förskolan. Barnet läspar lite och utalar inte alla ord rätt.

Barnet sa: Ska vi gå till dagis nu?
Jag sa: Ja, nu går vi tillbaka till förskolan.
Barnet sa: Till dagis?
Jag sa: Ja, nu går vi till förskolan.
Barnet sa: Det heter ju dagis?
Jag sa: Ja men jag säger förskolan fast det är ju bara ett annat namn. (Drog inte storyn om läroplanen som kom för mer än tio år sedan)
Barnet sa: Ja, okej, Vi ska gå till körskolan (som i köra bil - körskolan)

Nåja. Close enough... :)

Hello Betty

Ikväll smäller det!

Ugly Betty börjar igen, det var evigheter sen jag såg det sist.

Annars då?
Det händer inte så mycket. Det är påsklov här så det är rätt så lungt på jobbet också.

Tre dagar kvar till helg. Det är gott med kort vecka.


Back in Mörlunda

Gick in på AMS ikväll och såg att den tjänst som jag går på nu har kommit ut. Det är bäst att söka den. Den är min bara MIN! Nåde dig om du söker den.

Ingen tjänst på heltid dock :(  Men jag får ta det jag får. Har ju jobbat en hel del extra denna termin ändå så jag kommer upp till heltid.

Väntar spänt på pengarna jag ska få inom en snar framtid. Skrev på mitt nya anställningsbevis med högre lön förra veckan. Ska få retroaktivt från januari. Vad ska jag göra med pengarna? Spara eller slösa? Det är frågan.

Påsk

Jag är mätt i magen av all påskmat.   

Solen skiner gott och snart kommer Ik och Iss hitt. Vi ska spela kubb och äta ännu mer mat senare ikväll.

Det var allt för idag.





En dag kvar

Vilken eftermiddag! Två extra barn gör så mycket och en liter vatten på bordet när man ska äta mellanmål gör ännu mer. Snacka om kaos. Men jag är cool lugn, inte stressa upp sig. Nej då.

Pratade med min syster i Kalmar. Hon kommer hitt imorgon och åker med oss på fredag till Hästholmen. Så det är bäst att röja upp här lite och bädda bäddsoffan.

Vi hörs.

Tre dagar kvar

Det var segt att gå upp i morse. Eller snarare inatt. Klockan ringde 04.45. Jag snozzade en kvart, mycket riskabelt men jag hade en backupplan av Nicklas klocka som skulle larma 05.15. Men den behövdes inte. Jag masade mig upp och traskade iväg till jobbet. Dagen går fort och det bara rullar på. Klockan 13.30 gick jag hem, la mig på soffan och sov några timmar. 

Sen kom Nicklas hem och då gick jag ut till trädgården och fortsatte rensa upp i skräp & släng högen. Skönt väder idag också fast inte lika varmt som i lördags.

I påsk blir det Hästholmen. Det ska bli såå skönt att vara lite extra ledig.

 

Det var en gång en damm...

Vilken värme det har varit idag. Ska inte klaga, aposlut inte men är det inte liiite för varm för att vara i april? Det är inte riktigt friskt. Men skönt har det varit. Svettigt dock.

Jag har räfsat löv och Nicklas har fyllt igen dammen...? Det får bli plantering där istället och en djupare damm någonannanstans i trädgården. Jag har tagit på mig projektet att röja bort en hög som består av grenar, sten, löv och tegelstenar huller om buller. Bort med allt. Det ska bli rent i trädgåren.

Så ikväll grillade vi. Fläskfile´och potatisgratäng. Gott. Med det blev det Babben Larsson och Uggla. Han är för rolig.  Lite glassdaim på det så är kvällen räddad.


3 april

Nu tar vi helg tycker jag. Det var min stängningsdag idag men alla barn hade redan gått vid klockan 16. Gillar när föräldrarna får för sig att hämta sina barn tidigare särskilt på en fredag. :)

Det ska bli gött väder imorgon så det får bli en utedag i trädgården. För övrigt ska jag bara relaxa hela helgen.

Vi ska grilla kött imorgonkväll.

Mums.


RSS 2.0