Trapp före- och efter

Ja. ska vi ta och titta på före- och efter kort på trappan och hallen?









Det fattas lite lister i taket och tavlor ska upp. En lampa eller nåt tror jag ska stå i "mellan avsatsen". Det fattas också handtag på några dörrar. Men annars är det så gott som färdigt.

Nicklas på Gekås utan mig?

Ha ha. Jag fick en kommentar på mitt förra inlägg. Det stod så här:

"Du tror inte Nicke har hittat på det där med Hedpiplärka bara för att få chansen o åka o handla julklapp till dig på Gekås???"

Nä det tror jag verkligen inte. Jag och Nicklas har nämlligen varit i Varberg en gång innan och då sov vi över där. Jag lyckades få med honom till Gekås efter lite tjat. Vi gick in och efter 20 minuter var vi ute igen. 20 minuter! Fatta vilken ångest från mig. Det gick inte ens att få med honom in på klädavdelningen och det är ju liksom själva Gekås. Nä, jag tror INTE Nicklas går på Gekås med sin vän Calle. Ha ha. 

Förresten så är de på väg hem nu och jag har inte gjort något, noll, nada. Det är ju söndag.

Tidigt

Så var jag ensam...för idag. Nicklas stack precis till Varberg. Det finns såklart en fågel från USA där som han skulle kolla in. Jag hade ingen lust att följa med trots att de åker förbi Gekås. Jag kan sysselsätta mig ändå. Jag har ju loggboken att tänka på och skriva jobbansökningar. Jag kan sätta upp gardinkappan som jag köpte igår eller stryka juldukarna. Eller så kan jag baka lussekatter. ELLER så får jag en släng av lathet och gör inget av det.

Snacka om att den fågeln har flugit fel. Hedpiplärka hete den vissta har jag kollat upp. Han/hon känner sig säkert betittad just nu. Tråkigt för de fågeskådare som söker på hedpiplärka på google nu och kommer till min blogg. Hi hi. Här får ni ingen information om den fågeln. För mig ser det ut som en vanlig gråsparv.

Vad gör jag uppe så här tidigt en söndag? Ska jag gå till sängs igen? 


Foto: Mikael Nord
Foto från Clubb300

Kaaalma

Nu är vi hemma efter en dag i Kalmar. Det är tröttsamt att gå på stan en hel dag och det känns i fötterna. Det braiga med att åka tåg är ju då att man kan sova både ditt och hem. Det var skönt att åka tåg och att det var gratis gör det hela mycket bättre.

Vi åt lunch med syster Moa och shoppade julklapp till mamma ihop. En del julklappar köpte vi men inte mycket eftersom det är tungt att bära på. Lite köpte vi åt oss själv. Jag köpte hudkräm och en gardinkappa till mig och Nicklas en cd-skiva och en botanikbok. Resten blev julklapar och en födelsedagspresent. Några kläder blev det inte eftersom det inte var så populärt att gå i klädaffärer....

God morgon

Uppe tidigt idag. Det blev bara så. Det är lite mysigt att äta frukost med tända ljus och titta på frukosttv. Ska avsluta städningen idag som jag påbörjade igår.

Trappan är äntligen klar så där ska jag städa också. Det fattas lite lister i taket och trappan ska egentligen målas en gång till. Men nu släpper vi det för en stund. Det tar vi en annan dag. Det bli fint när man renoverar men under tiden är det stökigt och det drar lätt ut på tiden. Ska ta kort när det är städa så får ni se before- och after kort. 








Vitrinskåp, lampa och servis.

Igår gick jag och Nicklas till Törnvalls och köpte oss ett vitrinskåp. Det blir jättebra. Det var dyrt fast vi köpte ett av dem billigaste. Men vi lär väll ha det ett tag. Att annat köp som vi gjorde och som var betydligt billigare var  en servis för 220 kronor. Älskar loppis! Begagnat med snyggt ändå tycker jag. Lite gamaldags sådär. Jag köpte också en lampa på Törnvalls som vi har i vardagsrummet nu. Det blir bra att ha servisen i vitrinslåpet när det kommer.

Idag har  jag tagit fram alla ljusstakar och stjärnor och gjort fint i fönstren. Det är lite för tidigt men jag hinner inte i helgen. Jag har till och med plockat fram alla tomtar. Eftersom jag inte ska vara här så mycket i december så tog jag fram allt nu. Lite julstämning har jag fått idag. Men inget plugg än så länge. Jag har lite städning imorgon och så ska jag skriva lite jobbansökningar tror jag.


Vår nygamla servis

Den nya lampan (orna)

Now what?

Jaha? Så var båda seminariumen avklarade och gruppuppgiften inlämnad. Nu är det bara lycktan som ska "pickas" (citat från Linda), pedagogisk dokumentation, intervju och loggboken kvar sen är det slut. Inte riktigt klokt ju!

Jag tror jag åker till Nicklas redan imorgon och kan egentligen stanna där tills torsdag nästa vecka. Är jag smart så sätter jag mig med loggboken nu eftersom jag kanske börjar jobba i Januari. Men jag kanske inte är så smart?

Det är big shopping på G. Glasögon till Nicklas, ett vitrinskåp eller en TVbänk och Kalmar på lördag. Tågbiljetterna är gratis. Yes. Till Kalmar. Lite julklappsshopping kanske? Eller shopping till mig själv? Vem vet? 

Hur som helst är det lite mysigt med snön. Och det är första advent på söndag och julstakarna ska upp och det blir fint i fönsten.

Pannacotta

Det är en perfekt vinderdag idag enligt Kalle. Säger han innan han ens har varit utanför dörren. Minus en grad och sol med lite snö på marken. Jaha...Typiskt.

Det blir inga bilder från gårdagen. Det var en händelselös dag ändå så ni missar inget. Idag händer inte så mycket heller. Vi har varit i Ödeshög och shoppat sallad på ICA, potatis hos Svärd och solrosfrön på Skattegården. Kom på nu att vi glömt bort elden i Bastun. Skit. Nicklas får springa ner. Det måste ju vara varmt och skönt där nere när vi ska ha främmat ikväll.

Det blir gryta och Pannacotta ikväll. Efterrätten är något nytt för mig men det ska visst vara gott.

Slut för idag, tack för idag.

Nu är skolan slut för denna vecka. Tycker vi inte gör så mycket. Det är nästan den mest lugnaste kursen jag har haft. Vi är ju inte alls mycket i skolan. Men det är bra det kanske nu när man ska börja jobba snart. Då blir det tidiga morgonar hela veckan. Nu är jag van vid att ha sovmorgon var och varannan dag. 

Snart tar jag bussen till Östgötaporten i Ödeshög där förhoppningsvis en bil står och väntar på mig.

Funderar på om jag ska köra en EBIT (En Bild I Timmen) imorgon och sedan publicera dem i bloggen. Får se vad som händer, Det märks.


Fina Hästholmen förra hösten

Loggbok

Nej inte den loggbok som jag skriver nu. Den vill jag inte ens tänka på. Utan min loggbok från årskurs sju 1993. Jag hittade boken på vinden när jag röjde där. De tvingade oss att skriva då som nu ungefär. Fast jag kan tänka mig att jag sket i det mer då än vad jag gör nu. Kul att läsa ändå.

Så här skrev jag för nästan exakt 15 år sedan.

14/11
Den här helgen har vi tapetserat om mitt rum.Det vart jättefint Om 4 veckor fyller jag år. Jag fyller så sent så när dom är 14, är jag bara 13. Våran hund hetter Trejcy och är 8 år. Vi fick Trejcy av en familj  för att dom vart alergiska (vet int hur det stavas) Så vi har bara haft Trejcy i ett år. Kaninen hetter Sissi och är ett år.
 
25/11
Jag tycker det är jätteroligt att det har börjat snöa. På söndag är det första advent. Det ska bli kul att ta fram alla julsaker. Jag längtar jättemycket till julafton. Har ni plastgran eller riktig gran. Vi har en riktig gran. På fredag ska vi ju samlas i matsalen då får jag hoppas jag inte glömmer bort det. 

"Subjektets död"...?

Sitter och skriver en inlämningsuppgift som vi har på måndag. Jag måste skriva några rader till sen får det vara nog. Boken som jag ska skriva om är inte helt lätt heller så det gör det ännu svårare. Bara namnet på boken säger rätt så mycket; "En introduktion till feministisk poststrukturalism". Det känns som att det jag skriver om kan jag lika gärna fatta helt fel. Susanna kommer skratta åt mig. Men nu kan jag allt om femenism ur ett poststrukruralistiskt synsätt. Jag hånskrattar åt mig själv. Ha ha.

Åker hem imorgon. Det känns bra. Mamma ringde nyss och frågade om jag hade lust att jobba i växthusen med Kalle på fredag. Vi skulle plantera hyasinter. Visst, då blir det lite extra cash i fickan. Det behövs såhär i juletider. Alla julklappar som man ska köpa är inte bra mot ekonomin.

Nä nu måste jag fortsätta skriva. Vi hörs.


Förresten...

Jag ska bjuda på födelsedagsmiddag på lördag åt min solbrända vänner.
Har någon något bra recept som jag kan göra?

Valkött kanske? Eller delfin gryta?

Efterrätt...hm? Vi ska dricka Irish Coffee, vad kan man äta till det?
Paj?

 

Vem bryr sig liksom...inte jag!

Fick just ett sms från vännerna i Grand Canaria att de har sett delfiner och idag och en val. So what? Jag har ju...ju...inte sett några djur idag men....men, jag har städat idag och nästan tömt vindsförrådet. Det är inte illa det heller, eller? Vem bryr sig om delfiner. Jag har förresten redan sett dem i USA på SeaWorld. Inte vilda men ändå. Jag har ju sett dem. Nära.


Se så nära jag är en späckhuggare. Så nära var de säkert inte. Ha!


Å här har jag varit också. Grand Canyon

Måndag

Tidigt, tidigt i morse såg jag ett stjärnfall på himmlen. Jag önskde en sak och man kan säga att den uppfylldes idag. På förmiddagen ringde jag till en rektor om jobb och hon sa att det kommer ut jobb i slutet av veckan och sa också att chanserna var stora att jag skull få jobb. Så bra då!

Förmiddagen var jag hemma in the lägenhet. Måste börja packa ihop mina grejer och tömma vindförrådet. Har någon flyttlådor att "låna" ut? Jag lunchade med Karin på Sir Simon. VI satt på övervåningen, det var fint där inne. Trevligt. Sen var det föreläsning klockan 14 - 16. Efteråt lite tjat med Charlotte och vi tittade på klockor på stán. Men det blev inget. Handlade mat och lussebullar. Premiär!

Jag skulle också ha damsugit idag står det på min att göra lista, Men det har jag inte gjort. Får göra det en annan dag.

Come on..

Kom igen måndag! Hit me... Jag är redo.


Söndag

Så är helgen snart slut. Det går alldeles för fort. Idag har vi inte gjort mycket. Jag fick min sovmorgon trots att jag först vaknade vid sex tiden men jag låg kvar och vid åtta tiden somnade jag om. Skönt. Förmiddagen och halv eftermiddagen svichade förbi. Ellas presenter slogs in och man skulle göra sig fin för kalaset. Filmen som jag har gjort om Ella var uppskattat. Kul.

Vi kom hem igen vid sextiden och kom på att vi inte ätit middag än, bara en massa kakor. Så nu är Nicklas och handlar tacos. Han har till och med lovat att laga allt. Nice.

Veckan som kommer innehåller en redovisning på torsdag och en föreläsning imorgon. Tisdag och onsdag får jag läsa och kanske bör jag träna någongång. På fredag åker jag hem till pappsen och mammsen. Och lillebror. På lördag är det fest i Bastun med inslag av tidig födelsedagsfirande.

Nu hör jag Nicklas komma hem. Tjo!

"Dagens" jag också :)

Då och då läser jag de riktigt stora bloggarna, Kenza, Stina-Lee och Engla. Jag är inte alls lika,beroende av dem som de andra bloggarna som jag kollar flera gånger/dag. Men ibland när det finns dödtid så tittar jag in hos dem. Engla gör ibland en dagens och det tänkte jag sno idag. Så var så god.

Humör:
 Helt Ok, trots ingen sovmorgon.
Gjort: Ätit frukost, läst bloggar, tvättat och torkat av hyllorna i källaren
Planer: Inget särskilt. Greja lite i köket.
Ser på: Dataskärmen
Lyssnar på: Ring så spelar vi
Läser: "Allt om Trädgård"
Dricker: Te med inte för gammal mjölk i.
Äter: En ost smörgås

Bästa: Det är lördag och en stressfri dag.
Sämsta: Varför ska möbler kosta så mycket?
Barn: Det har  jag inga. Men vi ska på ett årskalas imorgon. Det ska bli kul. Måste slå in presenterna.
Väder: Trist. Grått och blåsigt.


"Dataänka"

Mamman min har hittat på ett nytt ord, "dataänka". Hi hi! Det stämmer rätt så bra. Nicklas är ju en liten datanörd och sitter gärna vid sin dator och grejar med sin hemsida. Visst får han göra det, det är ju hans hobbey. Men ibland kan det bli för mycket av det goda. Då säger jag ifrån. Men nu har jag blivit förvarnad att det blir mycket datai helgen. Hemsidan ska flyttas över till en annan....grej. Vad heter det? Till en annan server...? Och det tar några timmar. Men det ska ju bli trist väder hela helgen så då kan jag pyssla med mitt. Vi ska ju på födelsedagskalas på söndag så då blir det annat.

Jag börjar bli trött nu men kan inte sova. Försökta ta en nap på soffan men det gick inte så bra. Tror jag ska diska istället och tvätta kanske.

God Morgon

Mon sömnrytm är konstig just nu. Jag vaknar vid fem tiden på morgonen och sen kan jag inte somna om igen. Det har hänt några gånger den här veckan, sen så blir jag supertrött mitt på dagen tar en powernap som blir alldeles för lång. I och med att jsg sover mitt på dagen så tycker min kropp att jag är utvilad klockan fem på morgonen. Kul.

Ja, ja. Jag skulle ju ändå upp tidigt idag för att ta tåget till Hultan. Nu hinner jag äta en ordentlig frukost, kanske till och med hinna med att göra mig en liten matsäck till tåget.

Så här sitter jag i mörkret medans mina vänner är på Grand Canaria. Livet kan vara lite orättvist ibland. Men min tid kommer den också.

Vågar jag hälla i nio dagar gammal mjölk i tet? De säger ju att man inte ska haka upp sig för mycket på utgångsdatumet. Men nio dagar? Det är inte klumpar i den. Hm....jag testar. Jo, det smakar bra.

SKa äta breakfast nu. Hej. 

Done!

Äntligen över.
Allt gick bra. Trots att jag var nervös, munnen torr och rösten skakig. Mot slutet rörde jag ihop det lite men det märktes nog inte så mycket.
Välkommen helg!

God morgon

Vad gör jag upp nu? Det undrar jag också. Kanske är det dagens händelse som spökar. Vaknade vid fem tiden och kunde inte somna om. Vid halv sju gick jag upp och tränade mer på mitt föredrag och åt lite frukost. Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Jag ska nog träna mer senare, hoppas hoppas jag får vara en av de första.

Efter den här dagen ska jag ta helg med ett gott samvete. Förra helgen gick jag runt med dåligt samete hela tiden, det är inte roligt med helg då.

Dålig uppdatering

Jag har fått klagomål på att jag uppdaterar dåligt. Det är sant, jag känner mig lite omotiverad just nu. Inget roligt händer ändå i mitt liv.

Imorgon har jag mitt föredrag på 5 minuter. Jag kan det typ nu men när jag väl står där så tappar jag säkert bort mig. Jag gillar inte sånt här. Men det gick bra på seminariet vi hade igår så det kanske går bra nu med. Jag sa några saker iaf hos Susanna. Bara jag inte behöver vänta allt för länge imorgon. Jag har fått tips att jag ska sätta mig i mitten för då blir man inte sist ändå. Sätter jag mig jämter henne kanske hon börjar åt andra hållet och då får jag sitta där i två timmar och våndas.

Min vän Ke har fått min lägenhet så det känns bra. Ska försöka få till så att de omtapetserar här. Tycker det är dax för det. Det känns konstigt men bra.

Jag väntar fortfarande på att jobben ska komma ut på AMS. Har de inte kommit på fredag så tror jag att jag ringer.

På söndag fyller Ella ett år så där är det födelsedagsdags.

Hej Svejs!

Barnvakten

Nu sover Ella. Jag la henne i sängen, stoppade in nappen, sa god natt och gick därifrån. Hom somnade nästan direkt. Innan åt hon, hoppas hon blev mätt. Hon var trött också så hon åt kanske inte så bra därför eller så var hon inte så hungrig. Det är svårt att veta, det går ju inte att fråga precis.

Annars är det rätt så händelselöst att sitta barnvakt. Ella sitter och leker med sina leksaker eller grejar med damsugaren. Gå-stolen är ju rolig också men det går snabbare att gå själv nu. Samtidigt kan man ju inte göra annat för man måste ha uppsikt på vad hon gör.

Det är tråkigt väder ute men vi ska ändå ut en stund så Ella får lite frisk luft.

Jobb!

Fick just veta att tre förskollärartjänser i Hultsfreds kommun kommer ut nästa vecka på Arbetsförmedlingen.

Varav en tjänst är i Mörlunda.

 Områdeschefen hade också sagt att om jag söker jobben så är chansen stor att jag får jobb. Men jag ska inte ropa hej förrns jag har kommit över bäcken .
Eller hur säger man? Det kanske var lite fel?

Men glad är jag. Nu väntar jag spänt på att de ska komma ut så jag kan söka.
Får jag jobb i Mörlunda är det ju nära och bra. Då behver jag inte köpa en bil. Har dock fått en negaiv bild av förskolan i Mörlunda. Vet inte varför? Jag har ju inte ens varit där. Men jag  får väl ta det som en utmaning att göra något bra av det hela. Något kan jag väl tillföra som jag har lärt mig?
Eller?

Men jag kan tänka mig att jobba i Hultsfred och Järnforsen också som de andra två tjänsterna låg i.  Fast det blir ju längre att åka och då behövs en bil. Men jag kommer självklart söka alla tre tjänster

Det är bara skönt att veta att det finns tjänster att söka snart. Hoppas inte allt för många söker, jag vill ju ha.

Ska nog fortsätta läsa nu. 


7 November

Är det fredag?
Det känns inte som det. Boken med det stora B:et ligger på mina axlar hela helgen. Att läsa ett halvt kapitel tog mig två timmar typ. Nu har jag paus...har tänt lite ljus för att få lite mysigt men det är svårt så här på fredagförmiddag.

Igår var vi hos Ella och fick instruktioner inför lördag. Vad hon ska äta, när hon ska äta och sova. Hon får äta vad hon vill för oss bara hon äter. :) Blöjbyte kan bli kul. Ella har fått för sig att inte ligga still på skötbordet, det blir mindre kul när hon gör nummer två. Då måste vi vara två som hjälps åt.
Är det fint väder ska jag ut och gå med barnvagnen med Ella i såklart.

Vad ska jag äta idag då? Börjar bli lite hungrig.


Snart helg

Jag ligger efter i skolan känner jag, Har slarvat med läsningen de senase dagarna och har bakat en ångestkaka åt mig själv. Det är inte så god, rätt så besk och sur med brända kanter. Tänker de närmaste två dagarna ägna mig åt att hinna ikapp med allt. Ska bara på "mammafika" imorgon-förmiddag. Det hinner jag väl?

Jag har på tisdag bokseminarium om en bok som jag inte riktigt förstår. Självklart beror det på att jag inte har läst tillräckligt. På det här seminariet kommer man inte undan. Jag måste säga någt. Tänk om jag säger något jättedumt? Jag bara liksom säger något för att ha något att säga.
På torsdag har jag retorik som går ut på att jag ska argumentera för något i fem minuter inför en grupp människor. På fem minuter (inte 15) hinner jag säga mycket. Man kan tänka att 5 minter går fort men de gör det inte. Det är en bajsvecka nästa vecka.

Det som glädjer mig är att jag och Nicklas ska sitta barnakt åt Ella hela lördagen medans föräldrarna är på Ikea. Det ska bli kul. Vi ska skämma bort henne hela dagen och hon ska få göra precis som hon vill. :)  

Ska med 8.30 tåget imorgon så jag borde sova nu. God Natt. 

Stanley i sjön






Söta Stanley. Puss, puss.
Fotograf: Ik

Idol-Lars

Kan du inte bestämma dig om Lars?
 
Är han lustig och störande?

 Eller nyskapande och smart?


Måndag igen och ny vecka.

Idag sa jag upp min lägenhet, det känns lite tragiskt men det blir ju bra. Det här har ju jag och Nicklas väntat på i snart fyra år. Äntligen ska vi få bo tillsammans och få skapa en vardag tillsammmans.  Min kära vän Ke har jag rekomenderat att hon ska få ta över lägenheten. Hoppas hon får den. Det känns bättre att någon som jag känner ska bo här. Då kan jag ju hälsa på min lägenhet.

Helgen var lugn. Jag gick på omberg med Ik, Iss och Stanley i den sköna söndagssolen. Lördagen spenderades med familjen, gick bla till Ålabäcken med mamma, Moa och Stanley. Åt god mat och pratade med Moa, nu när hon är hemma. Nicklas satt hela helgen och jobbade med mamma och pappas hemsida. Han är så duktig. Kolla in den här. Den är lite vajsing ibland. Men det ska fixas så småningom.

Jag vill bara säga att:

Av hela mitt hjärta hatar jag retorik.

Jag hatar verligen retorik!!!

Bajs-retorik!

Några frågor på det?


RSS 2.0