Redan måndag snart

Vad helgen gå fort, vips så är det söndagkväll. Imorgonbitti tar jag tåget 06.30 som vanligt till Jönköping. Där ska jag träffa studiegrupp 1 på förmiddagen och sedan studiegrupp 2 på eftermiddagen. Det blir heldag men jag ska på kvällen hem till stjärnkocken Ke och äta middag. Mums. Det ska bli kul att träffa Ungarna, det var några veckor sedan nu. Nu ska jag packa ihop mina saker.

So long!

Sköna lördag

Idag känns allt så ....bra. Jag har under förmiddag betat av skolarbete efter skolarbete. I am in the flow.  Nu lyser solen ute och det är en skön lite blåsig höstdag. Jag har lagat soppa som jag snart ska avnjuta med Nicklas när han kommer hem. Sedan ska jag nog gå en sväng eller om jag pysslar lite i trädgården.
Livet är rätt så skönt ändå.



Utmaning

Har blivit utmanad av Linda

Regler:
Länka till den som har taggat dig. Berätta 7 sanningar om dig, lite mer normala och lite mer udda saker! Tagga 7( några) andra i slutet av blogginlägget. Lägg ett meddelande i deras bloggar och ge dem besked om att de har blivit taggade.
Ok!


Mina sanningar:

♥ Jag är sjukt morgontrött. Att sova är en av mina favoritsysslor.

♥ Jag äter alltid Tacos på fredagar exakt klockan 20.00 framför TV.

♥ Jag är urdålig på matematik. Kan knappt fyrans tabell

♥ Jag kan inte sova med en lampa tänd...

♥...och jag har svårt för att somna med ryggen mot dörröpningen . Måste ha koll ifall det kommer ett monster.

♥När jag tittar på Speedway låtsas jag veta hur reglerna är. Egentligen har jag ingen aning.

♥Jag borstar alltid tänderna före frukosten. Jag kan inte ändra mina morgonrutiner.


Ni har blivit taggade:
Elli
Ke

Apropå serier...

...ska inte Ugly Betty börjar snart? Har inte jag väntat länge nog nu på Betty. Jag saknar dig!

BAJS!

Ikväll var jag och Charlotte på friskis och boxade lite. Det var fullt där för det är gratis hela veckan. Men det var kul, jättebra tränare, Nicklas. När jag och Charlotte är inne i vårt arbete med C uppsatsen och vi börjar tröttna på varandra ska vi gå och boxas lite så blir det bättre.
Allt var iallfall bra tills vi skulle hem. Jag hittar inte mina skor. Återigen bajs. Någon har tagit mina skor. Jag har lämnat lapp och telefonnummet. Hoppas någon har tagit dom av misstag.
Nu är det dax för Heroes. En serie som bara blir bättre och bättre.

Ta bort Gynning från Idol

Varför envisar tv 4 med att ha med Gynning i olika program. Det är bara pinsamt när hon springer runt i Idol och ställer konstiga frågor och irrar runt på scen. Det är som en light version av Förkväll fast hon är ensam om att springa runt. Hon vet liksom inte vad som händer runt henne. Jag sitter på spänn hela tiden och väntar på när hon ska tabba sig. Det är tack vare Carina Berg som allt går ihop sig säger jag.


Steig Larsson

Är det någon som har tredje boken i Millennium serien att låna ut?


Kom på en sak till

Jag är överlycklig. Jag har fått ett recept på .....taadaa Korvstroganoff a´la Viktväktarna. Nu kan jag äta korvstroganoff tills jag dör.


VV

Jag lyckades med mitt mål att gå ner 0.4 kg. Jag gick ner 1.1 kg på en vecka. Jag blir lika förvånad varje gång. Att det kan göra sån stor skilland bara att man börjar äta rätt? Bra känns det iaf.


Annars är det lite småtressigt. Skulle lämna in en uppg i dag för läs- och skriv utv men har inte gjort det. Hoppas på att få dispans till onsdag. Möjligtvis kan jag lämna in den imorgon. Vi hade delkursstart i andra kursen idag. Det är rätt så många uppgifter där med.

Att säga hej då till Kalle var jobbigt men han var ju coollugn (det var bara jag som grät som vanligt i framtiden). Idag var han sförsta skoldag i Rom, hoppas det har gått bra. Tråkigt inlägg men klockan är 23.45 och jag måste sova snart.


Google-anonnser

Nickalas uppmärksammade mig på att Google reklamen på min blogg ändras beroende på vad jag skriver om. Just nu gör de reklam om jaktfilmer och fakta om Hälge. Precis som om att jag är västa jakt entusiasten.
Google

Rom

I natt åker lillebror Kalle till Rom. Han ska plugga italienska där i några månader och sedan söka jobb. Just nu känns det lite jobbigt att han ska vara borta i ett helt år. Man oroar sig ju lite men det ska säkert gå bra. Både jag och min lilla syster var utomlands ett år efter gymnasiet och det gick ju bra. Man är kanske extra orolig därför att han är minst i syskonskaran och att han åker ensam. Men han kommer ju att träffa kompisar där nere. Det går säkert bra.
Rom är ju inte så långt bort egentligen, man kan ju åka och hälsa på. Flyget kostar 1 krona- sjukt! Som tur är så kommer han hem över jul iallafall. Just nu är Kalle och hälsar på farmor och farfar en sista gång innan han far. På deras tid var det inte tal om att åka utomlands ett år efter studierna. Varje gång blir de så chockade över att man kan åka så långt bort. Nu för tiden är det så vanligt men det var det stort att bara åka runt i Norden då.

Sovmorgon

Idag har jag haft sovmorgon, jag hade inte ställt klockan utan tänkte sova tills jag vaknade. här ska då tillägas att de fixar och grejar med trådlöst bredband här i huset. Så de går in i varje lägenhet för att sätta ditt en dosa över ytterdörren. Dessa nissar var hos mig igår och trodde de var färdiga, att de inte skulle komma idag. Om det inte är någon hemma använder de huvudnycklen för att komma in.

Så när jag ligger i sängen i morse och sover lungt och skönt ringer det helt plötsligt på dörren. Jag vaknar kvickt upp och irrar omkring vad är det som händer. Då inser jag att det är nissarna som vill in. Vad ska jag göra? Om jag inte öppnar kommer de in med huvudnyckeln och då står jag här i nattlinne. Så jag drar fort på mig jenas och öppnar med håret åt alla håll och kanter och med natt t-shirt på mig.
- God morgon säger han då.
- God morgon.
-Ska bara testa lite fort här.  
- Ok...
Han var där inne i fem minuter kanske men det var pinsamt.

Klockan är snart 01.00 och jag kan inte sova.

Tänkte på en rolig händelse på flygplatsen i Jönköping när vi checkade in. En pojke på kanske 3 år stod bakom oss med sin familj. Helt plötsligt börjar han gråta.
- De tar våra väskor!!
Stackar barn trodde personalen tog väskorna för dom när de la upp dem på rullbandet. Det är inte lätt att vara tre år och inte varit på flygplats förut. Föräldrarna och även storasyskonen försökte förklara att de fick tillbaka dom sen.
- De är dumma! Sa han bara.
...hi hi

Listen up people!!

Under mina glada dagar i Turkiet har jag äit god mat varje dag och njutit av min semester. Till följd på detta gick jag ifrån mitt poängsystem och hade svårt att komma igång igen efter hemkomsten tills idag. Nu är det nya tag som gäller igen. Som vanligt har jag vägt mig idag, det var nära att jag hoppade över vågen för att slippa se alla extra kilo som jag har lagt på mig. Men så farligt var det inte, 0.4 kg har jag gått upp vilket inte är så farligt enligt mig om man tänker på att man har varit utomlands en vecka.

Men nu är målet att gå ner 0.4 kg eller mer tills nästa måndag. Detta ska ske genom att gå till skolan och hem, inte ta bussen, besöka Friskis & Svettis minst två gånger denna vecka (tisdag och torsdag) och att hålla mig till viktväktar mat.

Stackars Hälge

Meddelande från speakern, tåg mellan Hultsfred och Jönköping, klockan 08.15.

- Känner ni att det luktar bränt beror det på att vi har med oss Hälge idag. Han ville inte uppleva älgjakten i år...

Poor baby! Jag hörde att vi körde på något men att det var en älg kunde jag inte gissa. Det var andra gången idag på två timmar som jag hade kontakt med älg. När jag och Nicklas åkte till Hultsfred i morse fick vi tvärbromsa för att inte krocka med en älg som sakta lunkade över vägen. De är rätt så stora ändå de där djuren, när man kommer dom nära.

Jag brukar gå drev en gång om året, det räcker med en gång så roligt är det inte att grypa och kravla sig runt snår och nedvälda träd. Förra året stötte jag faktiskt på en älg. Det var första gången. Jag skrek
- Vad ska jag göra!!
- Spring!
Älgen var på väg åt motsatt håll mot drevet och inte mot jägarna. Så jag springer sidledes med en baouta älg bara några meter mellan oss. I efterhand förstår jag inte hur jag vägade det. Tänk om den hade hoppat på mig? Den vände som tur var eller egentligen var det synd om den. Fast Nicklas sa att just den älgen blev inte skjuten. Hur han nu kan veta det men det tror jag på. Det är väl snart dax för älgjakt eller?


Hej mina vänner

Tillbaka i kalla men soliga Sverige är man. Turkiet var toppen med sol, hav, god mat och gott sällskap. Dagarna bestod i att sola på stranden på förmiddagen, lunch, sola några timmar till, vi går till hotellet där jag solar vid poolen och Nicklas svalkar sig med AC:n på rummet. Klockan 18.30 på kvällen går vi till Ann och Kenneth som vi har träffat där nere, De har varit i Kemer flera gånger och skulle visa runt oss första kvällen. Men vi bestämmde träff varje kväll för att äta tillsamans. Vi sitter på deras balkong med utsikt över havet, dricker öl och vin till kl 21.00 då det är svalt nog och vi är hungriga. Denna procedur gör vi om varje dag. Mycket trevligt och avkopplande.

På lördag åkte vi på Jeep Safari i bergen. Mycket fina vyer och Nicklas fick sitt fågelskådningsbegär tillfredsställt. Andra dagsutflykten vi gjorde var på tisdag med en hel dag på båt i havet. Vi badade, åt  och solade. Gött!! Åter igen fick Nicklas tillfälle att fågelskåda.

Jost det! Vi förlovade oss också där nere. Som du kanske märker :D

Här kommer andra bilder från semestern. Det är inte alla men några. Det kommer fler i helgen.
      
image100

Adios, farwell, thyekjhertt...(eller nåt sånt)

Nu mina vänner far jag min kos till Turkiet om en timma. Resbebern har kickat in men än så länge är det hanterbart. Kappsäcken är packad, locket är lagt på brunnen och korna är ute på betet. Allt är fixat.


Det är nära nu...

I övermorgon vid den här tiden sitter jag på en buss som ska ta oss till Hotell Kutberk i Kemer. Guuud, så skönt det ska bli. Imorgon ska jag packa och förbereda mig mentalt inför solen. Min kropp kommer få en chock av all sol. Den är liksom lite blek.
Ser fram emot vår lilla get together med ex studiegrupp. Vi ska äta god mat och tjattra med varandra. 


Här ska vi bo


- 1 KG 

Plugg dag

Det blev inte duva igår kväll. Men det var gott för det. Jag tror att det krävs rätt så mycket förberedelser om man ska laga duva. Istället blev det paj.

Idag har jag varit duktig. I och med att vi åker till Turkiet på onsdag har jag lite skolarbeten som måste bli färdiga innan vi åker. 2 av 3 arbeten är nu klara. Yes! Den tredje hinner jag göra imorgon har självstudiedag. Ska dock hinna med att shoppa lite linnen om det finns några kvar i affärerna, gå till Apoteket och växla penagar. Men det ordnar sig. I fredags var jag på särskolan så det blir jag godkänd på med. Jag är såå duktig!!

Imorgon kväll är det vägning igen. Är lite orolig, känner att jag har slarvat lite i helgen.


Kalmar

Jag har varit i Kalmar hela dagen och hjälpt min lillasyster att flytta. Hon ska dela lägenhet med två andra tjejer. Hon är lite sällskapssjuk av sig och behöver sällskap. Jag skulle aldrig klara av att bo kombo med någon förutom Nicklas då men det är inte samma sak. Jag behöver mitt egna kök och tvrum. Nu flyttar jag inte Moa på ett tag. Så roligt är det inte. Först ner med alla kartonger från tredje våningen utan hiss sen upp med alla saker tredje våningen utan hiss.
Ikväll ska vi hem till Hanna och Daniel. Vi ska äta duva. Det har jag aldrig ätit ska bli spännande.  


RSS 2.0