The Wheatear

Det är kanske inte så kul att läsa om vädret men vi pratar ju om det jämt och ständigt. Det blir visst värre med åren, pratet. Det var kvällens höjdpunkt hos tanterna på sommarjobbet att fråga och prata om hur många mm det har regnat. Flera gånger fick jag gå ut och avläsa regnmätaren. Om det inte hade tömts på morgonen så var det nära på katastrof,

Men ja, så jag tänkte prata lite om vädret, Börjar väl bli gammal. :) Det är så skönt nu när det är ljusare ute. På morgonen när jag går till jobbet kvittrar fåglarna och det har de inte gjort innan. När jag kommer hem är det soligt och fint. Klockan är snart 18 och det är så ljust. Lite blåsigt är det men det torkar ju  bara upp marken. Skönt med vår! Det ska ju bli jättevarm på torsdag och i helgen. Hoppas diagnosen håller i sig i några dar till.

Så. Nu ska jag inte tjata mer.


Det är färdigt nuv


Så här såg det ut innan.

Mitt i allt...

Så här blev det. Jag är nöjd om jag får säga .

Det VITA fönstret. Inte brunt längre.

Fin fint.

My favorites


När jag storstädar finns det två saker som jag inte klarar mig utan. Klorin och svinto. Ett badrum som inte luktar klorin är inte ett rent badrum. Med svintot får jag bort nästan vad som helst i köket.

Nu har jag hittat ett nytt klorin. Innan har jag kört med vanligt vattnigt men med den här flaskan blir det som skum istället.

Älskar.

Fredag

Äntligen helg. Jag har börjat jobba heltid i några veckor framöver. Det känns i kroppen att jag är mer på jobbet nu. Det var tröttsamt idag när klockan ringde 04.45. 

Projekt Rent Hus började igår och har fortsatt i eftermiddag. Övervåningen är klar. Ska hinna med att tvätta fönstren också och hänga upp nya gardiner.

Imorgon blir det lite handling på Willys, fika klockan 11 och sedan promenad. Sen hem och städa ännu mer...


SneakPeak


Köket är färdigtapetserat. Men dock fortfarande mycket stökigt. Städningen startar vi med på torsdageftermiddag . Då är föräldramötet avklarat och jag behöver inte tänka mer på det.

For now får ni nöja er med den här bilden.
Bye bye..

Stress

I morse blev det stressigt. Jag ställde klockan som vanligt på klockan 06.45 i söndagskväll. 06.15 ringde telefonen i morse. Så fort jag vaknade av signalen kom jag på att det var idag som jag skulle ha öppnat. Jag har fått nya arbetstider. Inte en tanke på det igårkväll. Usch, så dum man känner sig. 

Jag hade sån tur att Gun som städar började klockan 06.00 och kunde släppa in det barn som stod och väntade. Det var bara att springa upp ur sängen, klä på sig och borsta tänderna sen få Nicklas att skjutsa mig. Hela morgonen blev uppstressad. Väl där var det lungt men det är ju så pinsamt tycker jag. 

 Det här är ju det värsta som kan hända. Att glömma bort att man ska öppna eller försova sig.

Nu ska jag inte glöma bort mina nya tider, :)

Var nyss och hämtade en till tapetrulle. Ikväll blir det klart. Städningen är en annan fråga. Det kommer ta hela veckan att få ordning igen.

Söndag

Händelselös dag. Vi fortsätter med köket. Vi påbrjade tapetseringen i eftermiddags men tapeterna tog slut...typiskt. Så vi får fortsätta imorgon. Det blir bra iaf.

Imorgon kommer kanske bilder?

Tjena!

Förlåt mig

Jag vet att jag har varit dålig på det här den senaste veckan. Jag har ingen riktig bra ursäkt förutom att köket tar upp mycket av min lediga tid just nu. Och lite kvällsmöten med jobbet och så är det så himla stökigt och dammigt att jag tappar lusten för allt. Men nu så...

Inte mkt har hänt dock. :) Vi blir klara med köket imorgon. Det måste vi. Orkar snart inte mer. Jag vill ju hänga upp de nya gardinerna och göra vårfint.
 
På jobbet går det bra. Fullt upp som vanligt. Vi har föräldramöte nästa vecka. Då ska jag visa bilder med projektor. Så det har jag ju också suttit med på kvällarna. 

Det är så skönt med sol nu tycker jag. Idag satt jag för första gången i år ute en stund i solen mot husväggen. 

Nu sitter vi och väntar på att färgen i köket ska torka sen får vi se om vi slipar lite till.  

Hej hej.

(Ska uppdatera oftare.)

Kök

Det går framåt i köket. Kakel är inköpt och skåpen är uppsatta igen. Idag har jag skrapat fönstret hela och börjat måla dom. Hela huset börjar nu likna en byggnadsplats. Det är svårt att hålla ordning när det ligger grejer överallt.


Vit mosaik blir det.

Gipsskivorna är uppe, likaså skåpen. Fönstret är tillfälligt borttaget eftersom jag fixar till det. De nya bänkskivorna är också på men de är övertäckta för att inte bli förstörda.

Hyllan som som ska sitta över fläkten. Döljer slang och sladdar och annat bös. Den ska målas vit och två spottar på vardera sida. Även taket ska målas vit.

Meddelande

Slut på arbetdagen. Imorgon är det minilördag, halva arbetsveckan har gått.

Årsmötet igår var ok. Bra och god mat...

Ikväll  måste vi greja med köket. Nu har vi inga köksbänkar heller. Det blir svårt att laga mat.

Fick en inbjudan till bröllop i sommar idag. Kul. Ska apsolut gå.

Slut på meddelandet



Söndagkväll

Twitter är typ som en miniblogg fast man skriver bara någon kort mening om vad man gör eller hur man känner sig. Jag kan skriva på datorn genom twitter.com eller skicka sms som går direkt in i min twitterruta. Det är rätt så onödigt men roligt... :)  Så när jag inte är hemma eller vid en dator kan jag skicka ett kort meddelande.

Jag är nu tillbaka i Mörlunda. Imorgon är det jobb som gäller och hela veckan. Ska på årsmöte med lärarförbundet imorgon och till kakelfabriken på onsdag eftermiddag. Måste få ordning på köket ju.

Bye bye.

Twitter

Ja nu gör jag det också. Twittrar eller vad säger man?  Det är blir inte bra för telefonräkningen... Nu kan jag hålla er uppdaterade på ALLT som jag gör. Å så bra tänker ni säkert. Eller hur? För ni vill ju verklligen veta vad jag gör.

Nu ska jag göra en grej men det säger jag inte här. Jag twittrar om det. Hi hi.

Kram


Parents

Idag var jag på mitt första föräldraråd. Jag tycker det är så svårt. Får sån ångest när jag kommer hem. Skulle jag sagt så? Kanske skulle jag ha pratat mer om vad vi gör med barnen? Vad tycker egentligen föräldrarna om mig? Det tar ett tag innan jag kan släppa det.  

Det är redan torsdag imorgon och en städning måste göras i huset till helgen. Det som kan städas det vill säga. Idag var vi och tittade på klinker (eller är det kakel?), vi lärde oss av det besöket att ju mindre plattorna är desto dyrare är det. Attans! Vi vill ju ha små plattor. Men vi ska besöka fler butiker, där vi var idag är dom nog lite extra dyra. Ska kolla in jem & fix bland annat.

På fredag åker vi till Hästholmen och stannar till i Linköping för att köpa fläktkåpa och bänkskivor. Annars blir det lungt i helgen. 

God natt!
 

Solen kom tillbaka

Jag blir så trött på det här vädret. Nu snöar det igen. Jag blev så glad att det regnade för så försvinner snön men sen gick det över till att snöa. Blä.

Köket ser likadant ut som igår. Vi skrapade lite ikväll men inte mycket har hänt. Imorgon ska vi på begravning så vi har tagit ledigt. Hinner med lite renovering på förmiddagen kanske? Éller är det respektlöst?

RSS 2.0