Min dag i korta drag



Jag började dagen med att shoppa på Ikea. Jag hittade allt jag skulle ha och lite till.

Jag träffade mina vänner på A6 och åt tackobuffe´på Majoren. Det var gott.

Vi springer runt i affärer. Iss provar lurvig mössa som man inte har användning av.

Till vår stora förtjusning ser vi att the one and only Gräsklipparmannen skulle komma idag. Jippi!

Vi väntar på Gräsklipparmannen på Ikea. Passar på att ta en fika. Tyvärr dyker han inte upp, antigen missade vi honom eller så kom han inte alls. Inge som vet.

Så här ser han ut, Kjell. Vet du inte vem han är: läs här


Senare blev det bio. Första gången jag var i den nya. Jättefint och stort. Mycket bättre än den gammla.

Filmen blev Ratatouille. Bra och rolig.

Yes!

Jag fick Godkänt på tentan så nu ska jag fortsätta kursen. Just sitter jag hemma i lägenheten och väntar på att tvätten ska bli klar. Senare ska jag ta bilen till Huskvarna och gympa lite med Erika.

Sen svoch hem, ducha och titta på..........Uuuuglyyyy Beeeettyy!

Hemtentan är också inlämnad så jag är friii tills på torsdag. Imorgon är det Ida tid vilket innebär shoppa på IKEA, shoppa på A6 med vänner, luncha tillsammans, ta en fika och sedan bio. Det ska bli så kul. Jag drömmde til och med i natt att jag missade IKEA besöket därför att jag var tvungen att gå till skolan. Iss, Ke och Ik satt och väntade på mig och då var klockan 15, vi skulle träffats 13.30 så jag hann inte med att shoppa något. När jag vaknade hade jag panik men så kom jag på att IKEA är imorgon och då har jag ingen skola. Puh!!


I am done!

Japp, det är sant...nästan. Ska bara kolla refernser och citat så att de stämmer. Sen får det vara nog i Tomteskogen, ja det får det!

- Var är Fjant!?
- Här mamma, här!

Ha ha!

Grease

Så var man tillbaka i Jönköping. Just nu har jag en paus från pluggandet, jag har en enskild examination som ska in imorgon. Jag har ett begrepp att skriva om sen måste jag rader text för jag har för mycket och sist ska jag fixa alla referenser. Det hinner jag i eftermiddag, det måste jag. Om jag bara kan sluta surfa på internet. NU!

Lite Grease bara





Gott & Blandat

Dagen har varit helt ok. Började dock med att bli väckt av en viss syster som kommer hem sent mitt i natten. Hon har inte vett nog i skallen att stänga av sin mobil som ringer på högsta volym. Sovmorgon till 10 egentligen till 11 men idag har vi ställt om klockan en timma. Jag drog upp syster för vi skulle hälsa på mormor. Det var dax för en visit där, hon hade klagat hos mamma att vi inte besöker henne så ofta vilket kanske är sant. Som  "försoningsgåva" hade vi med oss en liten ask med änglar på. Hon älskar änglar. Eftermiddagen gick vi en sväng med Stanley.
Här kommer lite bilder:



Vi träffade Igge Igelkott. Vad roligt man kan ha det med en pinne. Mamma poserar stolt med sin hund.


Mamma och Moa vid Ålabäcken. Moa går balansgång, törs Stanley? Nä, det är roligare med vatten.

image25
image26

Sotis var inte med men hon vill vara med på ett hörn också.
Hon ska alltid ligga där allt händer. :) Sötnos

Julklappar

Nu är jag i Hästholmen sen några timmar tillbaka. Här är allt som vanligt förutom att träden har nästan inga löv kvar och Stanley är ingen valp längre. Han har blivet en pansarhund men en söt och snäll pansarhund. Moa var också hemma till min stora överraskning. Nu är det bara Kalle som fattas men han är ju i Rom.

Jag har börjat planera mina julklapps inköp, tänkte vara tidigt ute i år för omväxlings skull. Fast ingen kan vara värre än mina föräldrar. De julhandlar ALLT en dag eller två innan julafton. Otroligt egentligen att jag och mina syskon har fått julklappar i alla dessa år. Mamma och pappa jobbar så mycket i jultiden så de hinner inte handla innan. Såg förresten att affärerna börjar julpynta nu...


IKEA

Idag bär det av till Gambia, för Nicklas då. Jag åker på budget resa: till Hästholmen. Inte illa det heller. :)
Eftermiddagen består i att packa och fixa till det här inne nu när det ska stå tomt i mer än en vecka. Bästa av allt är kanske att jag får ha bilen hela veckan...jippi. IKEA here I come! Fast det är ju tråkigt att Nicklas är borta en vecka. Vi kommer inte ens att få prata med varandra varje dag, telefonerna där borta är inte så bra.
Ha det gött!

Köttgryta

När jag gör köttgryta bli alltid köttet segt. Varför blir det så? Som ikväll då har jag gjort en viltgryta med älgkött. Såsen blev jättesmarrig men köttet lite småsegt. Ändå fick det koka i 40 minuter. Finns det någon som vet?

Den Trojanska hästen

Igår var jag på Friskis och Svettis på ett medlempass. Det var "kul" med bra musik. Musiken är viktigt för att det ska gå bra. Medelpasset på onsdagar klockan 17 kan jag rekomendera, bra ledare och bra musik. I alla fall så när jag skulle duscha efteråt såg jag två tjejer som pussade varandra hej då. Såg inte riktigt om det var på kinden men det såg ut som om det var på munnen. Det slog mig att tänk om de är lesbiska, då är de likom in heaven nu i omklädningsrummet. De liksom kommer in som den trojanska hästen och ingen annar något. De kan sitta där och titta hur mycket de vill, det är inget som tänker på det. Tror jag inte.


No inspiration

Vart tog inspirationen vägen till denna blogg? Ingen som vet, ingen som vet.... Vet inte om det beror på att jag har så mycket just nu i skolan. Får ta tag i det här igen. Saltentan i LSUTV är nu gjord, hoppas bara att jag klarade den. För varje dag som går blir jag mer säker på att jag inte klarade den, får jag IG hoppar jag av kursen. Orkar inte med att plugga till tenta en gång till.
Nu är jag fokuserad på hemtentan i den andra kursen, specialpedagogik. Den ska egentligen vara inlämnad imorgon men det gjorde inget om den kom på tisdag. Så jag vet vad jag gör i helgen.

Nicklas åker till Gambia på lördag, fågelskådningsresa. Så jag åker till Hästholmen på lördag och säger hej till mamma och pappa. Vid fint väder ska jag går på tur på Omberg med Erika.

Funderar på om jag kanske ska göra om designen på bloggen. Det kanske ger lite ny inspiration. Hmm

Inget Öland och ingen urinvägsinfektion...

Nä det blev älgdrev och Kalmar istället. Jag åkte till "storstaden" för att hälsa på Moa och mamma och Nicklas gick drevet. Ni fick han klä sig i sina gamla lumpar kläder, kakai byxor och tröja med cow boy hatt. Annars har helgen varit rätt så händelselös, vi målade om karderoben lite snabbt så nu är den vit istället för turkosblå-grön. Mycket bättre.
Ikväll är det Vikt Väktarna som gäller, sedan hem till Erika och äta god middag.

See ya!


Jag ska till Öland och få urinvägsinfektion...

Nä det ska jag inte men jag fick det förra året. Det var inte roligt, det är nog ett av det värsta jag har varit med om. Jag kissade hela tiden och när jag gjorde det gjorde det sattans ont. Jag fick till och med äta pencelin i TVÅ omgånger. Den här gången ska jag ha på mig tre dubbla trosor, långkalsonger, byxor och vindtäta byxor. Det bästa skulle vara om jag kunde ha en värmefilt i byxorna med men det är kanske att överdriva lite...
Ja, det är vecka 42, veckan då Öland bombarderas av fågelskådare, då buskarna befolkas inte bara av fåglar utan också av grönklädda män och en del kvinnor med kikare på bröstet.

Jag har försökt hitta text till Lifvens låt "Vecka 42". Den handlar om Ölandsveckan men tyvärr finns det inte på nätet. Den beskriver så bra hur det är. Ska försöka hitta texten hos någon som har CD-skivan.


Facebook

Jag är medlem i facebook, det är lite småroligt. Måste fråga vad poka betyder? Är det något bra?
På facebook finns det en virituell trädgård som man kan ge och få blommor och andra trädgårssaker. Gissa vad jag fick från Nicklas? En fågel! En gråtrut för att vara exakt. Ingen blomma eller en söt fjäril....en fågel.

Ikväll var det dags för Bonde söker fru igen. Det är så bra och pinsamt. Min favorit är defenitivt Fredrik, han är lite ovanlig, blyg och är rolig. Det ska bli kul att följa honom. De andra känns det som med eller utan programet skulle kunna fixa en tjej/kille men Fredrik är så blyg och tyst.

Fredrik

Filosofiska tankar

Höstfärgade nedfallna lönnlövDenna vecka pratar vi om barn i sorg och kris i skolan. Hur gör man när ett barn förlorar sitt syskon eller en föräldrer? Det är ett tufft ämne, hela förmiddag idag satt det en klump i halsen. När man ser en film med en åtta årig pojke som berättar om sin mammma som dog i cancer, att hon fortfarande är med honom  och hur han hanterar situationen så kan man inte låta bli att gråta en skvätt. Det får en att tänka tillbaka på egna erfarenheter man hade som liten, tänka till lite i efterhand...

Men det är en fin höstdag, solen skiner och livet leker. Man får ändå vara glad över att man har det så bra som man har det.

God Morgon!

Dagen är lördag och solen skiner ute. Det är en fin höstdag. Nicklas gick precis ut i trädgården, funderar på om jag ska göra det med. Får se. Min älskling är förresten med i Barometern/Oskarshamns Tidningen idag.

Se här!

Fredags kväll

Klockan är snart 21.30, det betyder att vi har ätit tacos framför TV klockan 20.00 som vanligt. Vi brukar titta på Doobido men idag var det Lilla Melodifestivalen, det blev nästan kris. Men flexibla som vi är (?) tittade vi på Discovery istället.
Jag har också diskat och gjort iordning i köket. Jag blir så tillfreds med mig själv när jag kommer ner på morgonen och köket är rent och fint. Står det smutsig disk framme blir hela dagen förstörd, kanske hela helgen. Nicklas vet om det här nu och ser till att han har diskat innan jag kommer på fredagseftermiddagen. Det spelar ingen roll hur det ser ut i huset bara det är diskat!!

Hur gott är inte nyponsoppa? Jag har denna vecka börjat dricka det igen. När det är varmt ute är det liksom inte lika lockande att dricka det men nu när hösten och kylan är här är det bara mysigt.
Vi höres!

Uppe med solen

Helt otroligt, jag gick upp klockan 07.00 idag på en ledig dag. Oj oj vad mycket jag ska hinna med idag. Jag har redan skrivit intervju frågor, ringt rektor, vikt kläder, slängt in tvätt i tvättmaskinen, ätit frukost, damsugit runt undulatten, kollat mailen och skrivit dagens första inlägg på bloggen.

Det är ju fredag också vilket gör allting så mycket bättre.

Hej hopp gummi ....

Bonde söker fru

Ha ha...tittade på Bonde söker fru och kan inte sluta skratta åt sista bonden. Så pinsamt, stackarn. Hur många gånger sa han - Okej egentligen. Nästa gång blir det väl ännu pinsamare, roligt är det.
Jag var på Friskis idag och fick mina skor tillbaka, de stod på hyllan och väntade på mig. Klädde om i de nya omklädningsrummen, de var såå fina. De har satt in omklädningsskåp så det ska jag använda från och med nu. Då kan man ju ta med sig skorna och låsa in dom.
Nu: Heroes

Kalle lille...

Pratade med lillebror i Rom, Italien. Jag sa åt han att han fick komma hem om han ville men det ville han inte...Jag tjatade lite på honom med som en storasyster ska göra. Han letar efter lägenhet och ska ha endast de bästa med ett centralt läge. Men jag tyckte att det kostade allt för mycket, han är ju trots allt en student nu. Det verkade som om han hade det bra iallfall. Han hade träffat några kompiar och ikväll skulle de ut. Lite orolig är jag ändå, vill ju att han ska ha det bra. Jag vet när jag var utomlands ett år så tar man ett helt annat ansvar. Han klarar sig säkert.

Tänk att jag har varit i USA ett år. Det känns så overkligt och så långt bort. Precis som att det aldrig har hänt. Jag är dålig på kontakten med min värdfamilj i USA. Det var alltför längesedan jag skickade ett brev till dom.

Här är några bilder från mitt år i USA. Det finns otroligt fler men de flesta är tagna med en vanlig kamera, hade ingen digital på den tiden.



                                           
Bild ett och två är från Grand Canyon. Det var helt fantastiskt där.
Bild tre är från Sea World i Flroida. Det är en RIKTIG späckhuggare. Lägg märke till den lilla pojken. Vem ser mest uppspelt, jag eller pojken...hmm
Bild fyra är "mina" USA barn. Tänker på dom rätt så mycket fast jag har dålig kontakt med dom.
Bild fem är från Yosemite som är en nationalpark i Sierra Nevada of California.
Bild sex är tagen från "tha van" som vi åkte runt i i Californien två veckor. Kommer inte ihåg vart bilden är tagen.



Oj då det blev lite mycket...

Gick till A6 för att handla mat på Coop och titta efter en födelsedagspresent till Nicklas far. Men så är det rea på  Hemtex (som vanligt) och hoppar in där. Shoppar en duk och en tablett. Endast 100 kr,billigt! Går vidare mot Coop och går förbi Lindex, jag behöver faktiskt ett par nya jeans. Som sagt, det blev två par jeans och en sport b-h som jag VERKLIGEN behöver. Gick vidare på min färd, fastnade på Minsko. Jag behöver faktiskt ett par nya skor, de andra blev jag ju av med på Friskis. De var inte billiga men jag hoppas jag kommer använda dom, det måste jag .De blir bra till hösten nu. Så egentligen har jag bara handlat bra att ha saker och så var det längesedan jag shoppade kläder. Det är jag väl värd? Ja till slut blev det lite mat med.


RSS 2.0