Tips!

Måste tipsa om en tävling hos Bettina! Hon målar underbara tavlor och teckningar. Det var av hennes som jag köpte Ellas doptavla. Du kan vinna en tavla och lite annat smått och gott,

Gå in och kolla!!



Lördag

Vaknade vid fyra i morse av att tidningsbilen spruttade iväg. Kunde inte somna om förrens vid sextiden. Sen sov jag till halv elva. Oj då. Jag märkte inte ens när Nicklas gick upp vid åtta.

Dagen har ägnats åt att fixa garderoben och hänga in mina kläder där. Hela övervåningen är nu iordning och så gott som nedervåningen också. Det är bara tavlorna som ska upp och jag ska ordna mina papper.

H,D och E är i karaktän (magsjuka) i helgen så vi handlade mat åt dom på ICA. Först tänkte vi ställa matkassen på utetrappen och sen springa till bilen och ringa från mobilen att deras mat stod på trappan. Be dom lägga pengarna i ett kuvert på trappan och sedan avlägnsan sig så att vi kunde hämta dem. Men vi gjorde det inte trots att det var lockande. Vi stod vid dörren och pratade lite med dem. 

Ska titta lite på tv nu.



 

Äntligen fredag

Gött med helg. Det blir lungt och skönt förutom att alla grejer måste få en plats speciellt mina kläder. På överåningen vill man inte vara på just nu.

Har mirakulöst nog klarat mig från magsjuka. Jag kanske är imun....(hoppas, hoppas)?

Måste också tvätta i helgen. Har snart inga rena plagg att ha. De andra kläder som jag använder hittar jag inte. Har också svårt att ha koll på mina papper. Men efter lite letande hittar jag det alltid.

Roligare än så här blir det inte.

Hola.

Hej & hå

Jag börjar se ljuset i tunneln nu. Kartongerna minskar, de står nu hullerombuller nere i källaren istället. Stackars Nicklas packar upp allt, sen packar jag ner hälften igen som jag inte ska använda.  Funderar starkt på att anordna en garageförsäljning i sommar. Vi har grejer till ett helt hushåll. I USA är det ju vanligt men garagesale och att det faktiskt kommer folk för att titta. Det är inte säkert att det gör här i Sverige där alla håller sig på sin kant. Men om vi anonnserar i tidningen kanske det kommet någon?

Jobbet går bra. Det är många inskolningar på gång så själva verksamheten har inte kommit igång än känns det som. Jag är rätt så trött när jag kommer he, trots att jag har "glidar tider". Igår och idag gick jag till 13, imorgon går jag till 13.30. Jag hinner med packandet iaf. :)

Vi ska ha en träff om två veckor som ska handla om genus. Ska jag ta upp feministisk postperspektiv? Tror inte det ligger på samma nivå? Jag blir väl idiotförklarad?

Tjena!

Katronger everywhere

Ghaaaaaaaa!!!

JAG VILL INTE VA MED MEEEEEER!!

DET ÄR RÖRIGARE ÄN NÅGONSIIIIN!!!

MMMMMAAAAAAA!!!

You builtd a fort?



Någon som är sugen på att packa upp?

Nu är alla mina saker hos Nicklas, dock fortfarande ouppackade.  Hur ska allt få plats? Det får det inte :). En del saker åker ner i källaren. Får ha garageförsäljning eller loppis.

Nu ska jag bygga ett fort...

Examendag

Det har varit en lång dag. Först restaurang med vin igårkväll sen upp idag och göra sig fin. Genrepetion i skolan klockan 12. Sen den riktiga varan klockan 15. Det var både fint och lite pompa och ståt med musik, sång och tal. Allt klaffade, ingen ramlade och jag tjöt inte.

Efter cermonin åt vi midddag på "En Italienare och en Grek". Gott och mysigt.

Nu sitter jag i min lägenhet med kartonger runt mig. Fortsätter med flytten imorgonbitti. Det ska bli skönt när allt är i lastbilen. Sen ska det ju ur med men det är en annan historia.

Nu är det slut.
Inga mer tentor, inga mer inlämningsuppgifter, inga böcker som måste läsas eller köpas, ingen mer fesljumen microvärmd mat, ingen mer äckligt kaffe i cafét, inga mer diskussionsgrupper,inga fler studiegrupper, inga fler tråkiga föreläsningar och inga bra heller.

Mycket kommer jag att sakna.   

Jag är packad

Oj vad jag har packat. Mitt liv ligger nu i kartonger i hela lägenheten. Tavlorna sitter kvar och möblerna är inte nedmonterade än. Det ska jag och Nicklas fixa på fredagkväll. På lördag packa vi i allt i lastbilen och sen på söndag bär det av till Mörlunda.

Det känns bra men samtidigt lite tråkigt att lämna Jönköping såklart och alla vänner som jag har här. Men vi ska hälsa på varandra och jag kommer ju till Hästholmen. Vi ska åka på semester tillsamans och greja.

Undrar hur avslutningen kommer gå på fredag? Börjar någon gråta, börjar jag också. Så är det alltid. Imorgonkväll ska vi ut och äta  mednågra tjejer. Sista kvällen ju! Sen går en era mot sitt slut...snyft. Lite sorligt men livet går vidare mot nya äventyr.  

Imorgon ska jag till skolan för ett sista moment i kursen. Hoppas det går bra, sen kommer två tjejer till mig som ska sova över. Har städat upp lite här i lägenheten för att inte skämmas allt för mycket.

God Natt!

Lite mer stavar och revben

Ke undrade om vildsvinet var gott. Ja...jo, det var det, det lilla kött som fanns på dem. Det var rätt så mycket fett på men det är det visst på vildsvin. Men det smakade bra, tror dock det är godare att grilla dem i grillen. Men som sagt var så var det inte så mycket kött på dem. Köttet smakar som vanligt tycker jag. Ingen vild smak som älg och rådjur kan ha.

Har varit ute på en långpromenad med stavarna igen. Nu känns det inte konstigt att gå med dom. Jag möte hur många som helst som gick med stavar. Det finns en doktor i samhälllet som rekommenderar att gå med stavar. Det spelar ingen roll var du har ont, gå med stavar så blir det bättre. Så halva befolkningen i Mörlunda går med stavar. Den äldre befolkningen....och så jag då.  

Vi hälsa på varandra som ägare med hundrar kan hälsa på varandra. Man har något gemensamt. Vi hälsar och ler trevligt mot varandra. Trevligt, trevligt.

Stavar och revben

Just nu har jag ett par revbensspjäll av vildsvin i ugnen. Det är första gången som jag gör revbenspjäll speciellt från vildsvin. Hoppas de går att äta. Till det blir det potatis och kall sås. Marinaden gjorde jag själv av soja, honung, chillisås och vilök.

När jag äter vildsvin, vilket jag inte gör så ofta (det här är andra gången), tänker jag alltid på Asterix och Obelix. Jag såg den serien rätt så ofta jag jag var liten och hade seribok med dom. Obelix sprang ifatt svinet och sen grillade det över elden. Det såg så gott ut. Jag har inte sprungit efter det här svinet i skogen :) utan fått det färdigstyckat av D, Nicklas bror.

Jag har också idag gått med stavar för första gången. Funderar på om jag ska köpa ett par, så jag lånade för att testa. Det kändes mer effektivt med stavarna än att gå utan. Jag gick snabbare och det kändes mer i armarna. Det var dock svårt att veta om jag gick rätt med dem. Jag gick när det var lite småmörkt så ingen såg mig. Det var konstigt första att gå med dem men jag vande mig rätt så snabbt ändå.

Nu ringer matklockan.

Jisses

- Hur går det med spelet?
- Jo, det går bra. Jag har gått med in en grupp nu.
- Jaha, vad då för grupp?
- För att klara vissa quest måste man vara många som slås tillsammans.
- Men alla spelare är väl inte online samtidigt? Hur gör ni då dö?
- Nä, men vi har bestämt en tid tio i nio ikäll
- Har du bestämt tid med ett spel?? Ha ha...
- Ja, jag vet. Det kändes lite konstigt.
- Det är ju bara för mycket!


Klockan 20.45. Mitt i "På spåret"

- Jag har en date nu. Måste gå.


Så här ser han ut i den andra världen. En liten dvärg. När de andra springer i vatten, simmar han. När de andra hoppar över stenar och staket får han springa runt. När de andra går, springer han. Ha ha! Det är förövrigt jag som har kommit på hans namn, Zautos. ZAUTOS! Mycket bättre än Vällingby...HA HA.

Slut på arbetsveckan

Tre dagar att jobba är en bra start. Igår var jag helt slut i hjärnan och trött. Idag har det varit lungnare och känner mig lite piggare. Snön trollades bort under natten men solen skiner. Ska strax gå ut en sväng med Hanna och Ella. De var på förskolan idag, känns lite konstigt men det blir bra.

I helgen ska vi väl förbereda lite inför flytten nästa helg. Flytta runt på lite möbler och slänga ner dom i källaren. Mina ska ju få plats nu jö!

Ikväll blir det tacos och på spåret kan jag tänka mig. Om det inte är slut?

Vi ses. Kram!


Vardagen har börjat?

Många säger att vardagen börjar nu igen. Och det gör den ju men för mig är det en ny vardag. Det är nytt och jag känner mig lite lost. Men första dagen på jobbet gick bra. Att jag gick 8.30 - 13.30 och att det bara var fem barn gör säkert sitt men det känndes bra. Det är bra personal också som jag tror det blir kul att jobba med.

Jag ska om typ tre veckor redan skola in en liten tjej. Hjälp! Hur gör jag? Får nog kolla upp det lite...

Det är snö här och fint väder. Eller nu är det mörkt men när jag slutade från mitt jobb som jag har (!!!) sken solen så jag skottade och gick en timmes promenad.

Hej så länge!

Bortstädat

Nu är julen ute. Inga mer tomtar eller ljusstakar förrens nästa december. Det känns bra att de är borta. Nya gardiner är uppe på otvättade fönster dock. Det går ju inte att tvätta dem i 17 minsugrader. Då fryser väl trasan och skrapan fast i fönstret. Inte så smidigt kanske... Men det ska ju bli plusgrader imörrn. Kanske då eller så hittar jag på något roligare. 

Så hela dagen har gått åt att städa och plocka med allt. Planerar lite vart jag ska ha min saker. Vi var också och köpte färg till Nicklas hembyggda tv-bänk. Istället för att köpa en ny, målar jag den. 200 kronor för två små färgburkar och en svamp. Där sparade vi lite pengar på det. Hoppas det blir bra bara.... Annars kan det bli dyrt. :)

Ska kanske sova nu. Nickas spelar WOW. Men kan kanske locka honom där ifrån. 

God natt!   

Det är kallt...

...men ack så fint väder. Idag har solen lyst hela dagen och jag & Nicklas gick en promenad på en timma. Det var riktigt skönt. Blev först förvånad att jag fick med mig Nicklas ut men han skulle skåda fågel samtidigt så klart.

Imorgon åker julen ut har jag bestämt. Bort med allt och in med lite vår. Har lite panik inför röran som kommer om två veckor. Det kommer stå lådor överallt. Sen vill jag ha nya möbler också men det får vänta har jag insett. Får ju inte den första lönen förrens sista februari. Måste dock fixa till garderoben så mina kläder får plats.

Thailand

He he. Kan inte låta bli att tycka det är lite roligt att kändisarna som är i Thailand har dåligt väder. Ha ha!

Åker så långt och så är det inte soligt.... Sorry Alex, Magnus och Jenny och Fhilip.

Söndag...eller är det lördag? Fredag kanske?

Nu är jag i Mörlunda efter åkt runt lite. Först till svärföräldrarna sen till H,D och E. Det blev mycket prat om mitt nya jobb. På onsdag börjar jag ju jobba. Det är neröst mina vänner.

Idag är det lördag men vet inte vad det känns om. Tror att det är söndag men det är det ju inte... På måndag ska jag upp till jobbet och prata lite om mitt schema. Det är ju en fördel om jag vet när jag ska komma på onsdagmorgon. 

Tisdag firar vi julafton igen. :) Fast utan julmaten, är rätt så trött på det ändå.

Nu när jag börjar jobba kan jag inte skriva om allt. Det skulle bli helt fel. Funderar på att lösenordskydda men jag vet inte? Hur fungerar det? Tror inte jag vill skriva om mitt jobb här. Det får blir min fri- tids- blogg.


Börjar längta till våren nu.
Dels för att då har jag jobbat en tid och det då förhoppningvis inte är lika nervöst. Det är ljusare och nya gardiner ska upp i fönstren. Solen!
Flyttningen är klar och alla mina saker har en plats att vara på.

RSS 2.0