Självstudiedag..

Självstudiedagar är bra att ha men hur mycket studerar man på dessa dagar? Ibland inget, ibland mer. Idag har det blivet lite läst iallfall, men inte tillräckligt. Suck! Har dock fått min tvätt tvättad idag. Det var över ett år sedan jag tvättade här i lägenheten. Innan har jag haft bil och tagit med mig smutstvätten till Nicklas men nu när han har körkort så är bilen borta. Jag får snällt ta och tvätta här istället. De har ändrat tvättiderna märkte jag när jag kom ner i förmiddags. Som tur var hade jag bokat mig på en eftermiddags tid. 

Imorgon är det en vecka kvar tills vi åker till Turkiet. Längtar mer än någonsin nu när hösten verka komma tidigt i år. I morse var det så kallt att Nicklas fick skrapa bilen. Brrr, kallt. 

 
                                        Bay bay cold Sweden.
                                        Hello warm Kemer in Turkey!


lubba lubba

Lubba är ett konstigt ord. Det sa man bara när man var liten. När man skulle springa fort på brännbollen. Då skrek alla: LUBBA, LUBBA!! Vad då lubba liksom? Undrar vart ordet kommer ifrån? Ha ha, tittade i en ordlista och det finns faktiskt med där. Kort och gott står det: springa. Okej.

Lubbat har jag gjort idag mella föreläsningarna. Förs var vi en halvtimma på SPP (specialpedagogik) sedan gick vi mitt i allt till LSUTV (läs- och skriv utveckling) Där hade vi en intressant förmiddag med bra föreläsare. På en halvtimma tuggade vi i oss lunchen och gick tillbaka till SPP för att lyssna på en proffesor som skulle prata om en bok som vi ska läsa. Förstår jag boken bättre nu? Svar: NEJ!

Åt en god pastasås ikväll. Jag fick äta hur mycket fullkornspasta jag ville. Den var så god att jag var tvungen att koka mer pasta. I såsen är det bla Sambal oelek. En otroligt stark kryddmix som spicar upp maten. Gott!

Oat lover

Idag hade vi första dagen i Läs- och skriv utveckling, vi har i morgon också. Vi tror att det löser sig med schemat. Jag har ju specialpedagogik imorgon också så det blir lite spring mellan föreläsningarna. Gun, som ska föreläsa imorgon blev lite sur när vi sa att vi inte kunde närvara hela lektionen men men,, ibland får man vara lite hård. :). Det vi hade idag var jätte bra och man fick många nya tips och ideér vad man kan göra med barn. Jag är glad att jag sökte denna kurs. Tack Linda!  Hade en äldre man framför mig hela dagen som hade tre stora fjällbitar i håret. Det var äckligt.

Hmm...jag har tvekat att skriva det här men det är ju bra om omgivningen vet om min situation. Nu låter det som om jag är dödssjuk, så är det inte. Jag gick med i viktväktarna förra veckan. Så jag räknar poäng nu och äter speciell mat. Så bli inte sur om jag tackar nej till en fika eller äta ute. Anledningen till att jag väljer att skriva om detta är att jag på en vecka har gått ner 1,6 kg. Bra va? Om jag hade gått plus eller stått still hade jag inte nämnt något här. Har upptäckt hur gått det är med gröt till frukost. Snabbt och enkelt. Mums!

Calle lille



He is back!





Money, money, money oh it must be funny in a richt mans world

Jaha så var första skolveckan nästan slut. Imorgon har jag "självstudiedag" och åker till Nicklas på eftermiddagen. På måndag börjar läs-och skriv utveckling. Jag har fortfarande inte bestämmt mig om jag ska gå den, eller jag vill men det är inte säkert det matchar med mitt andra schema. Går det inte så måste jag hoppa av.  På tisdag krockar det hela dagen. Men det kanske går att lösa om man kan springa lite mellan föreläsningarna. Jag är inte ensam från min kurs, vi är tre styckan. Det känns bra. Får se hur det går.

Pengarna kom idag. Yes! Och snart kommer lönen från sommarjobbet och lönen från mamma. Jag är riiiik!! Eller inte, jag ska ju till turkiet, måste lägga undan pengar till det. Idag shoppade jag lite kläder, kände att jag behövde ett par nya jeans.

So long my friend!

14 dagar kvar

Så var första dagen i skolan klar. Inte mycket hade förändrats, lite annat folk bara som man inte kände igen. Men det är kul med nytt folk. Jag hamnade i en bra studiegrupp, jag, Charlotte, Tina och två tjejer till som jag inte kommer ihåg namnet på. De verkar vara roliga och normala iallafall.

Jag har precis skrivet ett smörbrev till min kursansvarig om att jag ska till Turkiet en vecka. Jag missar lite saker som inte är bra men jag åker ändå. Resan är betald och jag vill ju åka. I värsta fall får jag väl ta igen det vid nästa tillfälle kursen går. Skit samma för jag ska till solen en vecka. Det blir lite svårt att tvinga ner Nicklas i solstolen. Han vill hellre springa runt med sin kamera och kikare. Men lite färg ska han allt få vare sig han vill det eller inte. Vi ska ju ut på utflykter och då får han passa på att skåda och fota lite.

Dödsost kan ha sålts i Sverige

Aj aj aj. Lite orolig blev jag där. Jag åt Gorgonzola ost igår. Jag kunde vara dödssjuk av att äta denna DÖDSOST. Men jag hade inte köpt det märket.
Så gott folk ni kan vara lugna...

Back in town

Här sitter jag i en ren lägenhet i Jönköping. Har städat hela kvällen, det känns bra. På tisdag börjar allvaret igen. Det känns kul och lite pirrigt. Hoppas de nya kurserna är bra. Är lite orolig inför Specialpedagogiken, kände att det var dåligt upplagt i AU2 och oroar mig för att det är det nu med. Men men..det får gå. 

Imorgon ska jag inhandla mat, (det ekar i kylskåpet) och shoppa em toasits på Ikea, yohoo. 
 
Good Night People!


Road Trip

Dag 1
Vi åker från Hästholmen 16.00 till Åhus där vi ska sova. Jag kör. Vi har med oss en GPS som jag är förvånad över hur otroligt bra den var. Vill ha!! Väl i Åhus hittar vi inte det sketna boendet som mamma har förbokat. Istället bokar vi ett vandrarhem centralt i Åhus. Mysig stad! Vi äter på en pizzeria med en seg servitör. Vi fick drickat efter maten... Sover gott i vårt vandrarhem.

Dag 2
Vi åker till Danmark på Öresundsbron. Första målet är Kristianstad där det är öppet hus på Hörnhems. Där gick vi runt och tittade på olika blomster arrangemang. Mamma och pappa pratade med olika leverantörer. Sedan åker vi till Kjell-Ingvars som också har öppet hus. De hade tråkig utställning men god mat. :) Nu är själva orsaken till resan klar men så tar vi en tur över till Tyskland med färjan. Vi sover i Lübeck. Det är i den staden de gör så god marsipan. Jag köpe inget för nästa vecka börjar mitt nya liv.

Dag 3
Vi äter frukost i centrala Lübeck och åker sedan till Citti för att köpa "drickbara souvenirer". Det blev visst rätt så mycket men det räcker i ett år. Otroligt vad billigt det är där. Jag dricker sällan så jag köpte inte så mycket men ändå. För 700 kr fick jag 7 vinflaskor, 2 plattor öl, 1 flaska starksprit och 1 pepino. Vi drar från tyskarna till danskarna. Efter många om och men hittar vi någonstans att bo, Det blev jätte mysiga Svino Camping.

Dag 4
Nu åker vi hem. Orkar inte med det danska språket och den lustiga skyltningen i trafiken. Borta bra men hemma bäst!

Schulmania

Ja det har jag verkligen. Jag kan inte få nog av den familjen. Nu läser jag också Alex Schulmans svägerskas blogg och hans mammas blogg. Tyvärr har Calle slutat bloggat. Jätte synd tycker jag. De är så tokiga hela familjen men det bästa av allt är nog att man får en inbllick i deras liv. Stenkul!


Efterysning

Hjälp! Jag kom in på Läs och skriv utveckling på distans. Det trodde jag verkligen inte, hörde i våras att det var många som sökte den kursen. Får se om man pallar med det, gör jag inte det är det bara att hoppa av.

Nu behöver jag böcker. Är det någon som har läst läs-och skriv utveckling eller känner någon som har gjort det som jag kan låna böcker av? Hör gärna av dig!


Ingen kommentar

http://www.ican.ie/campaigns/universalmusic/dancesisterdance/myvid/index.php?v=8c5bacc62631b



Hjässan

 

Vi var på Hjäsan igår, jag och Nicklas. Fint väder och bra utsikt. Det var ett tag sedan jag var där och nicklas har aldrig varit där. Så det var på tiden. Han har semester en vecka och är här i Hästholmen. Mer än så har jag inte att skriva om. Rätt så händelselös dag. Skönt...
Ha det bra!

 

 

städa, städa, stääda..

Idag gör jag det enkelt för mig. Läs här dagens inlägg.

97837-4355

Taadaa

image80
Jag har vunnit en tavla, första pris. Helt ovanligt mig. Jag brukar aldrig vinna. En akvarell målning av Iréne Nordh
Fin, fint.. Passar utmärkt i mitt etta i stan

Förkyld

Ja, Nicklas har smittat mig. Det är jobbigt att gå och snora i värmen. Ikväll har jag och min syskon hälsat på farmor och farfar. Farfar är 97 år och farmor 94 år så de är rätt så gamla. De orkar inte med så mycket men vad glada de blir när man kommer och hälsar på. Det måste vara rätt så tråkigt att bo som de gör. Samma sak dag ut och dag in. Som tur är hälsar min farbror på rätt så mycket. Han gör runt på farfar i sin bil. Farfar och farmor hade växthusen innan mamma och pappa så det tycker de om att prata om, hur det går med gurkorna och så.

Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Det är redan fredag imorgon. Nästa torsdag ska vi på road trip jag, nicklas, mamma och pappa. Vi ska åka genom skåne, danmark och Tyskland. I Tyskland ska vi inhandla lite öl och annat gott dricka.

En skön sommardag.

Sitter här mol allena i huset. Mamma och pappa är ute med båten, de kommer hem imorgon, Moa är på Måndagsklubben och Kalle är i Ödeshög hos kompisar. Men inte känner jag mig ledsen för det. Jag började dagen med att plocka gurkor. Det blev lite stressigt mot slutet. Lastbilen som hämtar gurkorna kommer vid tolv tiden och vi var färdiga med att plocka 11.30 sen ska man klistar lappar, skriva följesedel och plasta in. Men vi stressade helt i onödan. Trädgårdhallen i Linköping hade gjort fel så att lastbilen kommer imorgon istället. Inte bra för gurkorna men vad ska man göra?

Senare på eftermiddagen gick jag till klipporna där min friends låg och solade/badade. Ik och Ke hade varit så duktiga och fixat picknick till oss alla. Klockan 18.00 kände vi oss en aningen hungriga så vi bestämde oss för att äta den medtagna mat. Men mina kära vänner Ik och Ke tog med sig potatissallad och RÅA kycklingklubbor. Men det är tanken som räknas... Vi samlade ihopp oss, gick hem hit istället och grillade de råa kycklingklubborna. Jättegoda blev dom. Efter lite snack blev det ett besök på hamncafet och glass så klart. I och med att päronen är bortresta är jag ansvarig för växthusen dessa dagar. Så en runda i växthusen blev det innan ett parti kubb. Red Vants VS MuBlue (vet ej om det stämmer men det lär jag väl få höra om det inte gör). MuBlue vann men Red Vants is the real stuff!! Det säger jag bara..

Ullared och kräftskiva

Ja det blev en hel del på Ullared. Kläder och krims krams. Vädret var så klart toppen vilken medförde att det var näst intill tomt på gekås. Alldrig har jag varit med om att det är så lite folk på en lördag. Det var superskönt. Jag kunde gå med min kundvagn utan att gå på en massa folk. Vi var hemma typ vid klockan 17.30 och då var det bara att göra sig i ordning och gå ner till Hamnen. Vädret var superbra men vi satt inne och åt kräftorna. Vi satt och sjöng snapsvisor med folk som man bara har hälsat på innan. Det var verklingen roligt. Senare på kvällen komma mamma och pappa med sällskap men då hade trubaduren slutat för kvällen.

image75
Kräftor, mums. Lite snålt på tallriken tycker jag.
image76
Efter några såna blev det extra kul...  
image77
Nicklas träffade sin stora idol, Gebbe
image78
Jag och Ik som blev moster igårkväll.
image79
Hela gänget med Nicklas bakom kameran

en himla massa båtar

image68
Grillad kyckling. Mums!
image69
Vår katt: Sotis.
image70
Vi tog en tur runt hamnen. Jag, Nicklas, mamma, pappa och Stanley. Min älskling tog ett par fina kort på solnedgången.
image71
Många master blir det...
image72
Ååååh...
image73
Aaaaa...

Imorgon blir det tidigt igen. Vi åker till Ullared. Kul, kul. Är dock omöjligt att få med Nicklas så han stannar kvar här i Hästholmen. På kvällen ska vi sedan äta kräfter i hamnen. Gottgottigottgott.
God Natt!!


Helg!

Så var det helg igen. Skönt! Vädret suger som vanligt men nu är det "bara" en månad kvar tills vi åker till Turkiet. Längtar så efter lite värme och sol. Denna vecka har varit rätt så händelselös. Jag åkte en snabbis till Jönköping i tisdags för att hämta posten i lägenheten och laga mina glasögon hos optikern. Annars så har jag bara jobbat och slappat. Fick faktiskt lite sol på mig i veckan när jag tänkter efter. En hel timma låg jag och Ik på klipporna och solade. Men sen hörde vi åskan och då packade vi ihop oss och köpte glass istället. De har öppnat en glassbar här i Hästholmen. Supergod glass!

Imorgon ska vi åka till Ullared om det är dåligt väder. Oddsen för att det är det är stora. Det har ju liksom dåligt väder var och varannan dag. Ullared är såå kul. Man blir som tokig när man går runt där. Jag kan ibland bli lite stressad att jag inte ska hinna shoppa allt innan vi ska åka hem. Men oftast går det ändå. Jag hoppas de har snygga jackor där, tänkte köpa mig en. Behöver det till hösten nu.

Hej så länge!

Inte än!!! Stopp!

image66
Bild tagen av Nicklas Strömberg

Den kommer när vi minst annar det, den är på väg. Skynda dig att njut. Tecken visar sig snart, om det inte redan gör det. Skördetröskorna kommer igång och på kvällskvisten spelar gräshopporna.

HÖSTEN!

RSS 2.0