Kallt

Det är snorkallt idag. Och snorhalt. Men det är ju fint. Jag skickade iväg Nicklas att ta lite kort med sin kamera.


Trots kylan ger sig fiskarna ut på sjön. Brrr

Hamnen i vinterdiset

Lilla Bastun längtar till sommaren

Vättern ryker. En gång till och den kanske fryser till.


Tisdag

Idag var jag och hälsade på min farmor.Hon har det lite jobbigt ibland nu när farfar är borta. Men hon har bra dagar också. Hon bor ju bra och så. Älskar henne verkligen men när hon frågar för tionde gången vad Kalle gör nu blir det liite jobbigt. Men hon rår ju inte för det. Att hjärnan kan göra så på äldre dar?

Annars så är det rätt så händelselöst. Ska väl imorgon börja förbereda inför nyårsafton. Ska handla ingridienser till förrätten och fördriva tiden på CityGross.

Funderar på att serva Nicklas i affären imorgon eller i boutiquen som vi kallar den :). Men blir kanske bara i vägen. Nåt kanska jag kan göra. Hålla hammaren eller så...




Söndag...eller?

Nu är vi i Hästholmen sen igår. Det blev släktträff med julmatrester. Alltid lika trevligt. Idag har det mest blivit slapp. En vända till mormor och titta på  hennse nya racerrullator. Röd och så fin.

Imorgon drar vi till Linköping för att shoppa. Har redan en lång lista på saker som jag ska ha. Jag ska också springa ärenden åt Nicklas ska ha lite med.


Det här välkomnade oss igårkväll när vi kom med bilen.


Julafton

GOD JUL

önskar
jag
alla mina nära och kära!




Vattenlös, julgran och godis

Idag har vi inte haft något vatten på jobbet. Kul att slänga i en dunk med vatten i toan efter ett besök där. Det är ju så svinigt kallt så det var något som hade pajat. I elrummet. Troligen har det stått trasigt hela helgen. Inte så kul för vår kokerska i köket. Det fick bli att äta på plasttallrikar och plastbesick med plastmugg. Men maten var god ändå. Min favvo, korvstroganoff.   

Nu är det bara två jobbdagar kvar sen blir det julledigt. Härligt! Idag shoppade vi en julisgranus. Den var invirrad i nät så när vi tog upp den stod den där som en pil. Fick dock åka till Sundbergs och handla en ny julfot innan den kom upp. Den vi hade var knas. Men är rätt så säker på att någonstans i huset ligger det en annan julgransfot som vi brukar använda. Så nu sitter vi och väntar på att granen ska fälla ut sina grenar så vi kan klä den.
 
I år ger jag bort julgodiset. Nåja, nästan allt. Lite ligger redan i min mage.  :)


Julskinka och kyssar

Idag har jag varit så huslig. Har griljerat julskinka för första gången. Nästa gång blir det att koka den själv också. Jag har också gjort ännu mer julgodis.


Smet till skinkan.

Hittade ett recept på griljering i affären. Det tar vi tänkte jag och N.

Skinkan.

Smeten och ströbröd på.
 
En suddig julskinka.

Kyssar och knäck. Det blev körigt ett tag.

Nä, det är inte gröt. Ska föreställa mintröra.

Inga runda mintkyssar för 50 öre. Vad gjorde jag för fel?

Efter många om och med blev de avlånga. Sen lite chocklad på. De smakar gott iaf.


Så var då fredagsmyset på ingång

Det är kul att få julkort. Har själv skickat några i år, det är ju roligare när man är två.  I år har jag spänt upp en lina som jag hänger alla kort på. Ser riktigt bra ut. Det är ju roligare så än att de ligger på köksbordet huller om buller.

Får brådska iväg idag till posten och skicka två sena julkort. Grejen är ju det att man kan ju få julkort från personer som man inte själv har skickat till. Då får man skicka iväg dem lite senare och hoppas att de kommer fram ändå.


Snart är det fredagsmyyyys

Redan nu känner jag hur fredagsmyset smyger sig på. Sitter här hemma nu och tittar ut på all snö som virvlar runt. Så länge jag inte behöver köra bil i detta väder så tycker jag det är urmysigt. Bleckfönstrena är täckta med snö och alla går på vägen för trottoaren syns inte. Det har nog snöat halva natten och  hela dan. Hoppas hoppas det stannar kvar över julafton. Tänk, en vit jul. Härlligt. Så mysigt.

Ska snart pulsa iväg till H & E och göra lite julgodis. Ska också handla middag till oss. Det får bli det traditionella köttfärssås med spagetti.

Mys på er!

14 december

Det är bra ibland att ha föräldrar som har växthus med amarylis och hyacinter i.

He he...




Frågan är nu bara vart ska jag ställa allt?


Gogis

Jag ska göra julgodis på torsdag med H & E. Sökte lite på nätet vad som finns. Det fanns ju tusentals olika "godisar" men allt var ju chocklad. Är det bara knäck som är utan chocklad?

Tips på bra julgodis som inte är choklad önskas!

Jag ansvarar för knäcken... De kommer bli superhårda. Hur gjorde man kultestet nu igen?




9 december

Jaha så var man nu 29. Ett år kvar... :)

Hade massagen en timma idag på jobbet. Helkroppsmassage. Det gjorde apont. Speciellt i rumpan. Blev lite chockad när hon började massera ena skinkhalvan. Började skratta lite tills det började göra ont. Då var det inte så roligt längre. Inte visste jag att jag hade så ont i rumpmusklerna.

Hela jag var helt flötig av all olja som massören knådade in. Luktade som ett helt paket doftljus. Det hade ju gått bra om jag skulle gå hem efter massagen men jag har stängt idag så det blev ca 2 timmar till efter. Ansiktet glänste av allt fett och håret var oljigt.

Men det är sånt man får ta.
 


Måndag

Kollade in läget på Hagadal badhus idag. Skulle hämta "massagelappar" där ikväll så tittade mig omkring lite. Det var okej. Fint.Ska kanske ta mig dit och simma någongång.

Ska få massage på jobbet på onsdag en timma. Eller få och få. Det köstar ju men till ett bra pris. Det var längesen sist. Flera år sedan.






Julbord

Snart åker vi iväg till julbordet. Det ska bli så gott. Köttbullar och prinskorv... Mmmm. Det lär ju bli liknande mat hela månaden och av erfarenhet vet jag ju att man är rätt så trött på julmat i slutet av månaden. Men just NU är det supergott.

Igår var vi då i Kalmar. Det var regnigt när vi åkte och det höll i sig hela dagen. Det var verkligen mörkt ute när man än tittade ut. Men det var ju bra shoppingväder. Trodde ju att det skulle vara en del folk men det var faktiskt helt lugnt. Folk kanske inte har kommit igång med julklapparna är eller så åker det inte så mycket folk till Hansa City. Det är ju relativt nytt. Älskar för övrigt Mairo butiken som ligger där. Där finns massor inredningssaker till bra pris tycker jag. Undrar om det är en outletaffär? Gogglar... Nä, det var det inte. Köpte iaf många julklappar där. Och en del till mig själv. Ett kakfat med två våningar bland annat.

Det blev till sist en tur till Ikea också. Skulle köpa svarta julkulor men konstigt nog hade de inte det. Det fanns inga normala kulor överhuvudtaget. Antingen var de prickiga eller randiga. Så får väl köra på röd och silver tema på granen i år igen. Om jag inte hittar svarta någonannanstans. Men som vanligt så blev det annat på Ikea istället. Lite doftljus och sånt.

Ska gå in på fejjan och kolla läget. See ya!


Fredag

Det är skönt när man slutar tidigt på fredag. För då hinner man med att göra sånt som är tråkigt. som tex dammsuga, diske eller tvätta. Det är så skönt sen för då har man resten av helgen ledig.

Eller ja, så tänker jag. Men om jag gör det är en annan fråga. Har suttit här i 30 minuter nu och tänkt att jag ska slänga in en tvätt i maskinen. Men måste göra lite mer än att tänka det.

Imorgon åker jag och N till Kaaalma för att julhandla. Nu ska julklapparna inhandlas. Tänkte åka till Hansa city som är det nya köpcentret. Det är ju bra när allt ligger på samma ställe. Liten tur blir det till Ikea med tror jag.

Sen på söndag ska jag äta mig tjock. Det är julbord, första för i år. Mums.


Ska kanske sätta på en tvättmaskin ändå?

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update!
Lyssnar på Helga natt med Jöback. Fint.

Jag tog tag i det till slut. Det tar ju inte så långt tid egentligen. Nedervåningen är dammsugen, disken är diskad och i tvättmaskinen rullar kläderna runt. Till och med fågeln-som aldrig-vill dö fick lite julfint. Städat där med.

 


Lite julpyssel

Julpyssel på jobbet ikväll. Det var trevligt med alla föräldrar och barn. Det var uppskattat av alla. Imorgon blir det lite mer pyssel och nästa dag och nästa dag och nästa dag and so on and on and on... Men det är kul faktiskt.

Ska äta nu.

So long

RSS 2.0