Don´t vote!

Det är ju mycket snack om president valen i USA nu. Lite ointressant kanske det är, eller inte? Men den här kampanjen för att få unga att rösta är bra, rolig och får säkert några fler att ta sig i kragen.


Läderlappen

Kommer ihåg när jag tittade på Batman & Robin när jag var yngre. Om jag inte minns fel så gick det ofta på morgonen. Nu när man tänker tillbaka så var det rätt så roligt och löjligt. Till exempel när de slogs: Poow, Kaow, Bang. Dräkterna är ju inte allt för snygga heller. Lite skillnad mot idag. :)

De har ändrats under åren. Lika "häftiga" är de inte längre.

Burt Ward och Adam West vid en tv-gala.
Bilder från Aftonbladet

Dagens

Började med en stressad morgon då jag missade bussen och fick smyga mig in i föreläsningssalen. En bra föreläsning med S.A. Hon är ju duktig och har olika tankar om allt möjligt. Lite överstyr kan det ju gå ibland men det är ju bara att ta med det som man håller med om.

Lunch med Ik i Huskvarna på East End. Vi funderade på om den var en thai restarang, det var det visst och kinesisk och asiatisk. "Vanlig" mat var också med på menyn tycker jag.

Bonde break. Piiinsamt!

Köpte en body till Ella innan lunchen som hon ska få i födelsedagspresent. Det var svårt att välja. Ska jag köpa en tjejig body för att hon är tjej? Eller ska jag köpa en med bilar på bara för att? Går jag på det där med genus då? Det är lätt att överanalysera, speciellt om man är förskollärare. Det blev en grå med svarta hunder och svart mudd. Neutralt och bra.

Sen Friskis på eftermiddagen. Ett pass som jag inte gått på innan men det var bra. Svettigt!

Bonde break. Sånna fjollor!

Iväg till A6 för att hämta min linser. Det var nära att jag inte fick dem. Jag ska betala en viss summa i månade men jag hade bara blivit lovad 2000 och jag behövde 2700:-. Som tur var gick det att ändra på. Sen hem till odiskat kök och laga mat, diska. Pratade med min lillebror i telefon som lider av högsta graden av kan-inte -bestämma-sig Syndrom. Tack för att jag inte är 20 längre.

Bonde break.Hanna är favorit bonden.

Plocka iordning i lägenheten och sen bänkade jag mig framför tv med datorn i knät. Har självklart pratat med Nicklas. Han har satt på vinterdäck på bilen. Bra älskling. Nu är det Grey´s Anatomy som gäller.

So long!

Plää

Vad finns det att skriva?

- Jag har betalat räkningarna idag, det blir tillräckligt mycket över för att köpa julklappar. Frågan är vad man ska köpa?

- Jag har 40 sidor kvar i "In på bara benet". Det fixar jag imorgon. Jag har skrivet mitt "brev" till Rosie. Duktigt av mig.

- På torsdag eftermiddag åker jag till Hästholmen. Det var så längesedan jag var där. Det ska bli kul.

- Jag är hungrig och ska ta mig något att äta  nu. Borde städa lite här med,

- Tråkigt inlägg...

Harkel host

Kära nån så roligt med Mamma Mia Sing a long. Aldrig förr har jag sjungt så mycket på en biograf. Jag sjöng och sjöng så jag är hes.

Det var härligt att sjung tillsammans med Brosnan, Skarsgård och Streep. 

Beställningsjobb

Jag fick höra igår kväll att det blir fjällresa i sommar.

 Är det någon som har sagt det här till mig? Nej.
 
Vem är det som planerar det här? Nicklas och mina  vänner.
 
Har de sagt var vi ska åka? Nej.

Har de frågat OM jag vill åka? Nej.

De går bakom min rygg!

Dem små svinen!

CV

Sitter och skriver mitt CV just nu. Det går sakta men framåt. Svårast är att kolla upp alla datum och sånt. Det är ju nio år som man ska ha koll på vad man har gjort och när sen studenten.

Jag har tittat i gamla kalendrar, i den första Lärarförbundet kalendern står det följande 23 augusti 2005: Skolan börjar. Med stora bokstäver och ett utropstecken efter.

I min Lärarkalender som jag har nu står det följande 18 augusti 2008: 13-16 Hc 218. Förväntningarna är inte lika stora längre som de var för tre år sedan.

Nu måste jag forsätta med mitt CV. Good Bye!

Renovation


The before picture


Almost done picture


And the after picture


Så blev det ett linneskåp med ordning och reda.

Hjalp hjalp

Kan någon förklara detta?

"Men den femenistiska poststrukturalismen vill även upphäva andra bipolära kategoriseringar såsom individ-omvärlden, för att visa att våra förståelser av såväl subjekt som omvärlden är formulerade i mänskligt konstruerade meningsbärande diskurser."
(S.15, In på bara benet. En introduktion till femenistisk poststrukturalism.)

Snälla Nicklas kom hem så jag slipper läsa mer!

Fixar inte detta!

Häpp

Knäna och fötterna värker, det gör ont när jag går ner för trappan, jag har blåmärken på benen och jag känner mig en aningen trött. Vad har jag gjort?

Vart drevkarl förstås. Samanlagt har jag gått 8 kilometer i skogen idag och då var det inte på en liten söt stig. Nej, över stock  och sten, ner i en dal och upp igen.  Vada genom träsk, gå igenom ett stenlandskap med hal mossa på, krypa över träd och granar som någon har fält. Samtidigt skrika hääpp eller däoo och klappa händerna. Det är svettigt och blött. 8 kilometer? Det kändes som flera mil!

Allt för att älgarna ska springa mot skyttarna som sitter lungt och skönt och dricker sitt kaffe i älgtornet. Det är ju ingen match att skjuta, det hårda jobbet gör ju vi.

Först är allt trevligt på morgonen. Lite skratt och småprat med alla. Sen sätter första drevet igång och det är okej. Rätt så skönt att gå i skogen ändå. Mot slutet är man trött men det väntas korvgrillning. Ok. Sen fortsätter andra drevet och då är man rätt så trött och lite småirriterad. Det är skönt när man kommer fram men sen ska man vänta in alla andra plus gå tillbaka där bilarna står. Sen åker vi hem. Tar ett varmt bad, slänger alla kläder in i tvättmaskinen, äter och sen somnar på soffan. 

Såg vi älg då? Ja!
Blev älg skjutet? Nej!
Sköt andra jaktlag i närheten älg som blivit dittskrämda av oss? Ja!



   

Moose

Imorgon är det älgjakt. Får se om jag ser någon, älg alltså. Jag måste gå tillsammans med Nicklas annars är jag rädd att jag går vilse. Känner ju inte till skogarna i Småland. Sist jag gick drevet stod jag öga mot öga med en stooor älg på några meter. Stackarn ville ju springa mellan drevet, bort från jägarna men jag hejdade honom. Tror inte han blev dödad dock?

Vi hörs!

TGI Friday!

Snor en DAGENS PROGNOS från ke


Dag: Friday

Tid: 14.50

Gör: Har precis ätit och läser bloggar.

Har gjort: Pysslat i trädgården. Bla Klippt ner växter, slängt på komposthögen, gjort framsidan fin ock läst kurslitteratur

Kläder: Blå jenas, hundstrumpor och tröja med korta ärmar. 

Ska: Väntar på att N ska komma hem. Läsa lite till kanske. Hänga tvätt. Diska. Äta tacos senare ikväll hos Hanna och Daniel

Vill: Äta godis och sova lite

Hör: TV:n och Fågeln

Dagens köp: Har inte köpt något men sålt en kursbok. Där tjänade jag lite pengar.


En grå dag

Jag slutade klockan 15 idag, det är regnigt och grått ute. Ett perfekt städardag egentligen men jag gör mitt bästa för att undvika det. Har ändå tagit ner sommargardinerna och bytt mot höstgardiner. Att dammråttor ligger i hörnen ignorerar vi. Och att det ligger bös överallt. Jag ska ju ändå flytta snart så varför behöver jag städa?

Jag måste läsa också. Läser jag 32 sidor varje dag tills fredag har jag läst ut den tills dess. Hade det varit fint väder ute, kunde jag gått ut och gått istället.

Höngrig!
Vad ska jag äta?

Bloggtorka

Bloggtorka råder. Det får bli en lista ist.

1.Var är din mobiltelefon? På TV bordet framför mig
2. Var är din äkta hälft? Troligtvis i soffan i Mörlunda eller sitter framför datorn.
3. Ditt hår? Röd, halvlångt, lite lockigt
4. Din mamma? Är egen företagare, trädgårdsmästare närmare bestämt. Snäll, hjälpsam coh rolig.
5. Din pappa? Samma som ovan.
6. Det bästa du vet? Att sova och äta gott
7. Din dröm i natt? Minns ingen dröm inatt
8. Din dröm/ ditt mål? Mitt närmaste mål är att få jobb som förskollärare
9. Rummet du är i? TV rum/sovrum
10. Din hobby? Har ingen. Försöker träna 1gg/ vecka
11. Din skräck? Tycker inte om maskar. Att någon som jag känner väl dör
12. Var vill du vara om sex år? Har barn och är gift. Jobbar som förskollärare
13. Vart var du i går kväll? Hemma.
14. Vad du inte är? Lång
15. En sak du önskar dig? Ett långt liv
16. Var du växte upp? I älskade Hästholmen
17. Det sista du gjorde? Diskade
18. Dina kläder? Pyjamasbyxor och t-shirt
19. Din tv? En normal, grå
20. Ditt/dina husdjur? Har en undulatt som är inneboende hos Nicklas. (Han borde dö snart?)
21. Din dator? En svart bärbar Toshiba
22. Ditt humor? Björn Gustavsson, Killing gänget mm
23. Saknar någon? Det skulle vara treligt om Nicklas var här
24. Din bil? Audi TT. Come to mama!
25. Något du inte har på dig? BH och strumpor ;)
26. Favoritaffär?  Gekås är ju bra alltså
27. Din sommar? Jobb, sol, glass och vänner
28. Älskar någon? Yes
29. Favoritfärg? Blå tror jag
30. När skrattade du senast? Åt Nicklas i telefonen
31. När grät du senast? Nu var det ett tag sedan annars kommer det titt som tätt. 


Du har ju hela helgen på dig....

Vart tar helgen vägen? Det är redan lördagkväll, halv elva och jag har egentligen fler saker jag vill göra. Men nu är det kväller och snart sovdags.

Imorgon ska det bli en fin dag så vi ska höststäda i trädgården, kanske klippa gräsmattan för sista gången. Vi ska också till Nicklas nya kusinbarn Lisa som en typ två veckor gammal nu. Jag ska städa upp i huset och fortsätta mitt tömma-och-förnya-Niclas-kök-utan-att han-märker-något projekt. Tidigare idag var vi hos Nicklas mormor och hämtade lite porslin, glas och bestick med mera. Dessa ska in och annat ska ut.

Sen har vi ju det där med skolan. Kanske ska man ta och läsa lite också?


A-kassa

Det här med A-kassa fattar jag inget alls av. Kan någon svara på detta:

Åren 03-04 var jag medlem i kommunal och jag tror jag betalade a-kassa där men sen gick jag ur då jag började plugga till förskollärare. Bara för att jag gick ur a-kassan måste jag börja om från början då att samla arbetsdagar för att få a-kassa?

För att få a-kassa måste man ha jobbat 6 månader i följd med minst 80 timmar i månaden. Om jag inte var med i a-kassan när jag jobbade på förskola 03-04 räknas inte mina arbetsdagar då?

Hur får jag reda på om jag har rätt till a-kassa om jag inte minns om jag har betalat a-kassa?

Varför var jag inte mer klok när jag jobbade? Då tänkte jag inte alls på sånt här.

Suck!

Sleep in x 2

Idag har jag försovit mig två gånger. Bra jobbat! Det resulterade i att jag inte var på förmiddagens föreläsning. Men jag var i skolan ikväll och lyssnade på Gunilla O. Wahlström. Hon som har b.la. skrivit Kirre böckerna (eller "Boken om Dahle"). Hon var mkt bra och sa kloka saker.

Imorgon ska jag lära mig hur man löneförhandlar. Jag kommer nog inte fatta mycket men jag har ju försökt iaf. Sen om det gör så mycket skillnad på ingånglönen men det kanske blir några extra kronor? Ska också anmäla mig till hur man skiver CV. Oj, så roligt.

Jag ska också till optikern imorgon för att få mina linser. Hoppas det går bra. Innan dess ska jag försöka hinna med att träna.

Tjo Flöjt.

Astrid och Astrid

Igår gullade jag med Astrid och idag hade jag en föreläsning om Astrid. Fast det var inte med samma Astrid. Igår var jag hos Astrid som är en månad gamal. Hon var så söt i mina armar. Gulligull. Föreläsningen som jag hade idag handlade om Astrid Lindgren. Mycket bra och intressant.

Var ute och gick en timma när jag kom hem från skolan. Det var soligt och skönt ute. Sen åt jag köttbullar och potatismos med för mycket vitpeppar i men det var gott ändå.

Tidigt imorse (kl. 9 om det är tidigt) var jag på Willys i Huskvarna och handlade. Det var jag och några pensionärer där, urskönt att slippa trängas. Det är en fördel med att vara student att man har vissa dagar som man inte är i skolan och kan handla klockan nio eller göra andra saker. Det kommer jag att sakna när jag börjar jobba, eller så är jag arbetslös och då kan jag ju handla på förmiddagen (för Nicklas pengar...hi).


Hon är cool Astrid. Det är kul att veta hennes bakgrund lite och veta hur hennes sagor kom till. Jag har tänkt åka till Näs många gånger. Borde göra det, det ligger ju inte många mil från Mörlunda.

Helgplaner

I torsdag tog 8.30 tåget till Hultsfred. Sjuklingen hämtade mig sen stack vi till Mörlunda. Både jag är Nicklas är förkylda men ändå blev det lite renovering. Nicklas var hemma från jobbet och bordet tagit det lungt men det år svårt när det ligger saker överallt. Lagade middag till oss båda.

Idag, som är fredag men känns som lördag, har jag varit på mammafika men en massa bebisar. Men det var roligt och trevligt att träffa lite Mörlundabor. Jag hängde på Hanna och Ella. Jag lekte med Ella och hindrade henne från att klättra upp för trappan. Så jag var kanske inte så populär just då i hennes ögon.  Underbart väder idag så en timma spenderades i solstolen i solen. Man får passa på innan det blir mörkt dygnet runt typ. Vi har också renoverat en hel det. Väggen är färdigmålad och lister och så.

Imorgon var det tänkt att renoveringen skulle fortsätta men Nicklas ska iväg och botanisera, jag ska på marknad klockan 10. Sen ska vi till Nicklas mormors hus klockan 13 och sätta lappar på grejer som vi tycker är fina. Sen hem och äta lite och sen till Roland och Gullbritt på födelsedagskalas klockan 17. SEN kan vi måla och greja hela natten.

På söndag ska jag försöka få med Nicklas till Törnvalls möbler som ligger tvärs över gatan. Ska spana in lite möbler som jag ska köpa när jag blir stor och har jobb. Sen ska vi bara greja hela dagen. Det måste ju bli klart någongång.



Såg en tillbakablick på Melodifestivalen med Luuk och Charlotte. Jag hade glömt bort hur rolig Björn var.

Adjöken.


 


Ingen rubrik

Det var mysigt att grilla ute. Först en promenad på elljusspråret som gick kors och tvärs. Det var svårt att följa men vi hittade ut. Sen grilla korv och marsmallows. Det gick faktiskt bra, korvarna var varma och goda. Marsmallowsen var kladdiga och sockriga. Bästa utsikten hade vi för vi var i Hakarp som ligger ovanför Huskvarna på berget. Så vi hade hela Jönköping framfö oss. Mys pys.

Nu måste jag sova. God natt


Utsikt mot Jönköping och en brant väg.

NU är det höst.

Det blev mörkt fort. Mina vandrar-vänner.

Sen gick vi i mål.

Ik grillar marsmallows. Lite kladdigt var det. Hi hi.

Suddig bild men ni kan ju tänka er.

Adjöken Adjö

Nu sticker jag iväg på grillning. Hoppas det inte regnar på oss men just nu ser det ljust ut. Jag har underställ på mig, sockarna är packade och regnstövlarna på fötterna. Jag borde inte frysa. Hoppas bara vi får igån engångs grillen som Ik har hittat hos sig. Vi brukar ju ha lite otur med sånt. Annars äter vi körven rå. Det går ju det med. Eller?

RSS 2.0